Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 186)

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Guardians zůstávají i po 3. díle mou nejoblíbenější Avengers sérií. Z kina jsem odcházel s úsměvem "od ucha k uchu" a moc se těším na další shlédnutí. Já ty postavy prostě miluju - všechny z téhle party. James Gunn opět válí - co od roku 2014 režíroval (včetně Peacemakera) byla naprostá pecka. 150 minut je v tomhle případě málo - na různé vtípky a klipy s členy GoG bych se díval pořád. Soundtrackově už to sice není takový objevný nářez, jako předchozí díly, ale hudba i zde hraje stěžejní roli při budování tolik specifické atmosféry téhle série.

plakát

Muž a jeho pes (2008) 

Hrozně nudný, špatně natočený film s nepříjemnou tklivou hudbou. Je to také divné, prázdné, rozpačité. Viděl jsem většinu Bebého filmů, mám mnohem raději jeho bezstarostnou, frajerskou polohu. Tady nemá moc co hrát - stačí se jen smutně koukat - a evidentně, podle jiných komentářů, to spoustě lidí stačí. To já si radši pustím podesáté Bezva fintu.

plakát

Hra na oliheň - VIP (2021) (epizoda) 

Slovy jednoho z nadšených VIP hostů: "Tohle se bude těžko překonávat!" Bravo!

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Musím se k něčemu přiznat... Jsem se do Louise (ve skvělém podání Emilie Clarke) v tomhle příběhu zamiloval taky...

plakát

Babylon (2022) 

Byl to zážitek! A v kině obzvlášť. Na konci jsem se už sice cítil z délky filmu trošku znaven, ale ten nářez, kterého jsem byl svědkem, ve mně rezonoval ještě dlouho. Neskutečná audiovizuální palba vjemů, vtipu, a hereckého umění, tuna materiálu ke vstřebání a zamyšlení. Už teď vím, že si to budu muset někdy ještě zopakovat a těším se na to. Díky Damiene Chazelle, vytvořil jste se svým týmem něco mimořádného. PS: Většina herců skvělá, ale Tobey Maguire: obrovský smajlík :-)

plakát

Festival pana Rifkina (2020) 

Hezky natočená nuda v příjemném prostředí a v místech, která tak dobře znám. Občas lehce úsměvná typicky Allenovská připomínka/hláška, absence zajímavosti či překvapení.

plakát

Šílená noc (2022) 

Mě tenhle tenhle černočerně komediální mix Die Hard, Home Alone a Bad Santa docela bavil. David Harbour je pro tuhle roli sarkastickýho Santy skvělá volba, hlášky a dialogy jsou vtipné, způsoby vraždění zloduchů často vynalézavé, když to berete s nadsázkou a víte, do čeho jdete, může to bavit i vás. Pro mě výborná předvánoční jednohubka.

plakát

Rakeťák (2022) 

Rakeťák je takový neslaný nemastný animák, u kterého jsem se moc nebavil. Pár vtípků sice ušlo, technické zpracování v pořádku, postavy namluveny dobře, ale příběh mě nevtáhl a na konci jsem možná i na chvilku usnul... Tenhle film v rozsáhlé konkurenci zřejmě propadne. Pokud přemýšlíte, zda se na něj kouknout nebo ne, za mě osobně nedoporučuji s ním ztrácet čas - to si raději pusťte znovu Toy Story, kterýkoliv díl.