Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (42)

Paterson

Paterson (2016)

Roli psího mazlíčka Marvina si zde zahrála Nellie, která se proslavila účinkováním v pojízdné show Legally Blonde: The Musical, se kterou objela celé Spojené státy a objevila se ve více než 700 po sobě následujících představeních. Během natáčení filmu Paterson byla u tohoto pejska bohužel diagnostikována rakovina a Nellie krátce po skončení natáčení ve věku 8 let umřela. Posmrtně pak v roce 2016 získala cenu pro nejlepšího psího herce v Cannes.

Než jsem tě poznala

Než jsem tě poznala (2016)

Film se natáčel ve městě Pembroke a na hradě Pembroke ve Walesu. Exteriéry domu, kde bydlela hrdinka Lou (Emilia Clarke), se natáčely v Harrow v Londýně.

Kámoš k pohledání

Kámoš k pohledání (2009)

Přezdívka "Pistole Pete", kterou Sydney (Jason Segel) pojmenoval Petera (Paul Rudd) je odkazem na Petera "Pistoli" Maraviche, bývalého skvělého basketbalistu a nejlepšího vysokoškolského střelce státu Louisiana všech dob. (Zdroj: IMDB).

Kámoš k pohledání

Kámoš k pohledání (2009)

Jason Segel (Sydney) a Paul Rudd (Peter) si své role zopakovali n avideu k příležitosti turné kapely Rush "Time Machine". Dvojice herců se zde dostane na jeviště a setká se s členy kapely po jejich vystoupení. (Zdroj: IMDB).

Kámoš k pohledání

Kámoš k pohledání (2009)

Bilboard s Peterem (Paul Rudd) v posteli vznikl ze skutečné fotky Paula Rudda zveřejněné v časopise Rolling Stones v r. 2006. (Zdroj: IMDB).

Kámoš k pohledání

Kámoš k pohledání (2009)

Hudební skupina Rush, oblíbená u hrdinů tohoto filmu, kteří navštívili v jedné scéně jejich koncert, skutečně sehrála asi hodinový koncert pro filmový štáb, herce a skalní fanoušky, kteří se o tomto vystoupení dozvěděli na internetu a v rádiu. (Zdroj: IMDB).

Kdo z koho

Kdo z koho (1999)

Film se natáčel v Omaze, odkud pochází i režisér Alexander Payne a představitel Paula Metzlera Chris Klein. Natáčelo se na místní střední škole i za využití jejích skutečných studentů.

Kdo z koho

Kdo z koho (1999)

Film měl původně jiný konec, ve kterém bývalý profesor Jim McAllister (Matthew Broderick) prodával auta a Tracy (Reese Witherspoon) ho navštívila před odchodem na vysokou. Po testovacích projekcích byl však konec přetočen, protože se divákům nelíbil. Původní konec se náhodou objevil na videokazetě zakoupené na bleším trhu v roce 2011 a nahrávka poté na serveru youtube, kde jej lze nalézt.

Spisovatelé

Spisovatelé (2012)

Mezi známé spisovatele, kteří jsou ve filmu zmíněni a jejich dílo diskutováno či citováno, patří Stephen King, Richard Ford, Joan Didion a Raymond Carver. Hlas Stephena Kinga dokonce ve filmu i zazní, když volá Rustymu (Nat Wolff) ohledně jeho povídky.

Zlomené květiny

Zlomené květiny (2005)

Bill Murray souhlasil se svouúčastí na natáčení pod podmínkou, že nebude muset cestovat déle než hodinu od svého domu v Hudson Valley ve státě New York. Režisér Jim Jarmusch souhlasil a všechny scény se natáčely buď ve Státě New York nebo severním New Jersey.

Cashback

Cashback (2006)

Film obsahuje 18minutový krátký film stejného názvu v nezkrácené délce, který byl nominovaný na Oscara.

Cashback

Cashback (2006)

Na pozvánce na Benovu (Sean Biggerstaff) výstavu je uvedeno datum 31. listopadu. Není jasné, zda jde o chybu či o záměrný vtip.

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004) (seriál)

Poté, co byla produkce seriálu ukončena, měl být natočen film Stargate: Extinction, který měl celý příběh SGA uzavřít. Původně měl vzniknout v roce 2009, poté byl několikrát odložen a nakonec byl v roce 2011 definitivně zrušen. Epizoda 5. řady Nepřítel před branami se tak stala poslední.

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004) (seriál)

Tvůrci seriálu před jeho ukončením počítali s dalšími sériemi. Přibližný děj a obsah epizod nerealizované 6. řady byl již načrtnut na blogu jednoho z tvůrců seriálu Josepha Mallozziho na webu josephmallozzi.wordpress.com.

Sladký ničema

Sladký ničema (1999)

"Sweet and Lowdown" je skladba od George Gershwina, která se mj. nachází na soundtracku k filmu Woodyho Allena Manhattan (1979).

Reklama