Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Smrtelné zlo 2

Smrtelné zlo 2 (1987)

Tohle pokračování je vlastně jednička. O něco málo více je to okořeněné, ale je v tom jednička cítit. Ale...komu by to vadilo? Sam Raimi, nápaditej, ujetej a skvělej režisér. Bruce Campbell, nadpřirozeno, akce, horor, komedie, ujetost neuvěřitelného řádu, nevídaná úchylnost, cokoliv co jen lze můžete zachytit, to je ono! Moje srdcovka. Pro mě, kultovní snímek.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Scénář, scénář a zase scénář. Dokonalost! Dlouho mi trvalo, než jsem dospěl, abych se k tomuhle, jednomu z nejlepších snímků historie, odhodlal něco napsat. U Tarantina je jasně vidět, že je to inovátor, že má už hodně shlédnuto, že je to do filmů ujetej magor, jako já, jako většina lidí na těhlech stránkách a tak o co se snaží, je přijít s něčím doposud nevídaným. A to se mu prostě bude dařit, dokud bude filmovat. Bezchybný scénář, vyšperkovaný dialogy, nejcyničtější humor, střih, kamera, hudba a obdivuhodně podávané herecké výkony.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Tohle bych ze svojí hlavy nevyhnal ani kulkou. A vlastně, nechtěl bych to. Geniální, srdceryvné, dech beroucí a překrásné, tak přesně tyhle slova vystihují podstatu geniálnost a zázračnosti filmu. Nehodlám se rozepisovat, je to geniální snímek, ve všech směrech. Od A až do Z. Je to ten snímek, který Vás chytne a nepustí. Síla tohohle filmu Vás přes všechny protesty nakonec dostane, nechá Vás tupě a nevěřícně zírat ještě pár minut po skončení a už Vás zkrátka nezbaví pocitu, že je to ten nejlepší snímek, co jste viděli.

Predátor

Predátor (1987)

Arnold ve své nejlepší formě, v jedné z nejlepších rolí a jednom ze svých nejlepších snímků. Je to stylové, akční. Krásná, temná, výborně naladěná atmosféra a ta hudba! V podstatě dal někdo vzniknout něčemu, co baví, fascinuje a zároveň děsí lidi po celém světě, vlastně ještě dnes.

Smrtonosná past 3

Smrtonosná past 3 (1995)

Přes rozporuplné pocity a dohadování se sebou samým, což je...zvláštní, který díl je vlastně nejlepší, jsem musel shlédnout všechny několikrát, abych došel k závěru, že tohle, je mezi všemi díly, ten pravej, ten nejlepší. Brutální akce a hlášky. Brutálně akční od začátku do konce, kdy se Vám stále zastavuje dech. Willis, Jackson a Irons ze sebe brutálně dostávají to nejlepší a doslova, to propojení mezi nimi, bylo neuvěřitelné.

Soumrak mrtvých

Soumrak mrtvých (2004)

Zombie žánr, už se ve filmech objevuje pěkně dlouhou dobu. Konečně někdo přišel na způsob, jak si z něj udělat pořádnou prdel. Vtipné, brutální, akční, svižné a se skvělým obsazením. Zombieland? FUCK YOU!

Střihoruký Edward

Střihoruký Edward (1990)

Depp je zkrátka Edward, on té postavě dodal to, co potřebovala, jinak by stále jen mohla ležet na papíře. Skvostný snímek a nejlepší spolupráce Burtona s Deppem. Na tomle filmu je vše obdivuhodné a už tady se začala odvíjet jen skvěle rozjetá herecká kariéra Deppa. Jak bylo zmíněno, vše je obdivuhodné a vše perfektně sedí.

Clerks 2: Muži za pultem

Clerks 2: Muži za pultem (2006)

Ty zmetku, vždyť ty víš, co je pro nás dobrý. Smith tenhle svět zná moc dobře a tak neuvěřitelně skvostně nám ho podává přímo pod nos, že někdo, jako jsem já, prostě nezaváhá a ponoří do toho celou svou podstatu. Tenhle film má vážně něco do sebe, něco tak - ať se to zdá pravdivé, či ne - hlubokého, než by se na první pohled zdálo. Ryzí komedie ze života s trochou té ironie a nadsázky, přesně jak to mám rád.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Já vím, je to patos. Je to snad i klišé, a i když jsem si stál za rozhodnutím, že nejlepší antikoncepce jsou pro mě v období léta ponožky v sandálech, je to nejspíš tenhle film. Pokud přijde řeč na romantickou komedii, drsňák jako jsem já – a to teda jsem – nezapomene zmínit tenhle klenot v tomhle žánru, aniž by to neříkal tak procítěně, se zaujetím a se slzou na krajíčku. Pak jsem před dívkami za emocionálního zbabělce, ale budiž. V tomhle stylu se o to může pokoušet kdekdo, může si i vytvořit vlastní linii, po které si pojede, ale tenhle snímek u mě nastavil laťku hodně vysoko a předpokládám, že mi ji jen tak nic nestrhne. Je to srdceryvný snímek a pro mě v období Vánoc, zcela nepostradatelný.

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

Hrdina mého dětství. Kdo s tímhle vyrůstal, jasně chápe. Neopakovatelný dobrodružný zážitek, který i po letech může udělat z dospělého muže opět to malé dítě, co udiveně zírá na obrazovku a přeje si být archeologem. I s tím bičíkem, ale to už je jiná pohádka.