Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (583)

plakát

Zabij nebo zemřeš (1991) 

Hudba, zpěv, střelba, silikony a WTF. Naprostá bomba, jeden z kánonů toho nejlepšího braku. Veselý a interaktivní živý dabing na FOD v podání Samanthy Bifidus, Josefa Vokurky a Jíry Fostré naprostý top. Klobouk dolů :-)

plakát

Mike Tyson Mysteries (2014) (seriál) 

Viděl jsem jeden díl na Festivalu otrlého diváka 2024 v rámci přednášky Filmový hovnocuc a byl naprostou peckou :-)

plakát

Krotitelé brouků (1996) 

Zde naopak nebylo neumětelství otravné, ale zcela zábavné, jak to umí právě Tromáci. V kombinaci s živým dabingem Immanuela Lubrikanta a Kafilérie Zawadské na FOD 2024, beroucí si na paškál některé osobnosti české popkultury v čele s Richardem Krajčem, to byl neopakovatelná zážitek.

plakát

Inseminátor (1987) odpad!

Tuto do nebe volající kombinaci neumětelství a otravné nesoudnosti nezachránil ani živý dabing na Festivalu otrlého diváka 2024.

plakát

Vězni ztraceného vesmíru (1983) 

Odpad jak vyšitý, ale nádherný brak a s jako vždy precizním živým dabingem Mistra Játra na Brakfestu 2023 opět nezapomenutelný zážitek :-)

plakát

Ženské problémy (1974) 

Druhý z vrcholů Festivalu otrlého diváka 2023 - ovšem ne druhý v pořadí v mém osobním žebříčku, o první místo se tptiž na stejné úrovni důstojně dělí s Hřmotem obřího plaza :-) S tvorbou Johna Waterse, včetně nejznámějších Růžových plameňáků, jsem seznámen, Divine byla a je pro mě opravdu "renesanční" osobnost, ovšem tento film jsem až dosud neměl tu čest spatřit. A o co jsem celý život přicházel :-) Nejde jen o ujetou, velmi extravagantní a hlavně velmi vtipnou záležitost (u scény na trampolíně jsem hýkal smíchy na celý Žižkov), zároveň film vnímám i po té vážnější stránce - do jakých důsledků může zajít slavománie, aniž by si to dotyčný člověk do posledních okamžiků vůbec uvědomil. Jinak klobouk dolů před každým detailem, naprosto mě fascinuje zejména to, jak lze stvořit film, ve kterém jediná postava (sic!) není aspoň trochu normální, všechno je nadpozemsky přemrštěné, přesto film drží pohromadě jako beton, je maximálně zábavný a také má v sobě popsanou velmi nosnou myšlenku. Velké díky také celému organizačnímu týmu FOD 2023, těch pár dnů v Aeru byl opět velký zážitek :-)

plakát

Hřmot obřího plaza aneb teď poznáte Hadimršku (1987) 

Jeden ze dvou vrcholů Festivalu otrlého diváka 2023. Tohle je naprosté potěšení pro milovníka "kvalitního braku" už samo o sobě, do 4D zážitku navíc film posunuli Samantha Biffidus, Josef Vokurka a Jíra Fostrá svým jako vždy vynikajícím, maximálně zábavným a do detailů vyšperkovaným živým dabingem. Byl jsem na projekci v sobotu 11.3., tedy v pořadí první na tomto festivalu, i když vlastně přidané, protože o nedělní večerní projekci, jakožto zakončovacího filmu letošnímu festivalu, byl takový zájem, že organizátoři příhodně uspořádali dodatkovou projekci ještě v sobotu odpoledne. A až na pár volných míst (opravdu jednotky) bylo Aero i tak narvané k prasknutí. Ovšem zvláště Samanthě jsem vůbec nezáviděl, že na rozdíl od diváků, kteří logicky zřejmě nepřišli na tutéž projekci se stejným živým dabingem hned další den, musí neustálé kvičení snad nejpříšernějšího filmového děcka v historii kinematografie ona sama hodinu a půl předvádět ještě jednou. Mazléééé! :-)))

plakát

Toxičtí křižáci (1997) 

Blbost jak mraky, ale opět klobouček před živým dabingem organizátorů Festivalu otrlého diváka - tentokrát 9.3.2023 v podání Immanuela Lubrikanta a Kafilérie Zawadské :-)

plakát

United Trash: Štěrbina (1996) 

Na Festivalu otrlého diváka bych si tuhle ujetinu při kolektivním sledování užil určitě více, bohužel jsem v termínu projekce nemohl, tak jsem to musel dohnat soukromě... no není to ono.

plakát

Kdopak to vraždí II (1994) 

Festival otrlého diváka 2023 - hvězdičky samozřejmě díky živému dabingu, který, jak už je na tomto festivalu dlouho zvykem, zároveň plní funkci velmi zábavné performance. Díky všem zúčastněným za vyřehtaný večer, film sám o sobě samozřejmě ani nemá cenu komentovat, jde o brak a neumětelství prvního řádu :-)