Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (77)

plakát

Tess z rodu D'Urbervillů (2008) (seriál) 

"It couldn´t have lasted long, Angel. Too much happiness." Absolutně úchvatné čtyři hodiny, během nichž bylo moje srdce několikrát roztříštěno a zase slepeno, aby bylo na úplném konci rozdrceno v prach. BBC se svojí tvorbou u mě momentálně vede na plné čáře a nezklamalo mě ani v tomto případě. Obsazení nemohlo být lepší. Nevinně dětská Gemma Arterton a Eddie Redmayne, kde stačil jediný jeho pohled a jako vždy jsem mu uvěřila úplně všechno.

plakát

Neřízená střela (2010) 

Už jsem se dlouho takhle nezasmála!! Naprostá dokonalost. Miluju tenhle suchej anglickej humor a Billa Nighyho!!!!!

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Další epochální výlet páně Broučka, tentokrát do let dvacátých. Pan Brouček, průměrný americký měšťan, je uchvácen kýčovitostí Paříže a představuje si, jaké by to bylo úžasné žít zde v "absintové éře". Nastavající paní Broučková je velmi nesympatická mladá dáma, ale pan Brouček to nevidí, jelikož je zaslepen láskou k městu, kde lidé nemluví jeho řečí, živí se podivným jídlem a vůbec jsou celí takoví éteričtí. Jednou v noci si pak Brouček trochu více přihne ve sklípku a začnou se dít věci... V režii Woodyho Allena naprosto úžasné!

plakát

Šťastný Nový rok (2011) 

Už Valentine's Day stál za prd a tohle je snad ještě horší.

plakát

Nevinnost (2011) 

Po deseti letech, ve kterých nám pan Hřebejk předkládal samé ohavnosti (nepočítám Kawasakiho růži, ještě jsem neměla to štěstá či smůlu ho shlédnout) konečně natočil jasný, surový film se skutečnými emocemi. Perfektní herecké výkony, hlavně Hynek Čermák. Jediným mínusem je pro mě závěr. Rozmohl se tu v českých zemích totiž takový nešvar považovat diváka za hlupáka a na konci mu všechno krásně dopodrobna vysvětlit, jak a co a proč a kdy... Jinak na české poměry nadprůměr. Doufejme, že si tuto laťku Hřebejk udrží.

plakát

Až tak moc tě nežere (2009) 

Film bych překlasifikovala na romantickou komedii s možnými horrorovými prvky v případě, že najdete sebe sama v jedné z postav. Na mě to místy působilo až strašidelně :-)

plakát

Válka světů (2005) 

No protože se ráda občas patlám v podrobnostech a často dost nedůležitejch věcech, mám dvě věci. První. Považuji za absolutně nepravděpodobné, aby se kdekoli ve vesmíru vyvinuli tvorové s takovým respiračním systémem (=totožným), se stejným tlakem tělních tekutin a podobně, aby byli schopni se promenádovat po povrchu zemském bez nejmenších problémů. Ovšem to jak to s nimi nakonec dopadlo je naopak velmi logické a vysoce pravděpodobné, což oceňuji. Druhá. Pokud tito tvorové plánovali obsazení naší planety miliony či miliardy let nazpět, proč to prostě neudělali hned? Proč čekali? Na co? Proč prostě nespálili bakterie, dinosaury nebo chudáky savce, kteří v těchto dobách vládli na Zemi, na popel? To postrádá veškerý smysl. No jinak je to samozřejmě ten lepší z blockbusterů a dalších filmů podobného témetu. Mr Spielberg prostě umí. Jinak nejlepší: "These came from some place else". "What do you mean? Like Europe?" "No Robbie, not like Europe!!!" Američani jsou prostě úžasný :-D