Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (1 358)

plakát

Sbohem, královno (2012) 

Doslova lesbická rekonstrukce posledních dnů přepychu Marie Antoinetty. Vždy mě zajímalo pozadí takových různých historických událostí - pocity služebnictva apod.. Dost mě pobavilo zařazení tohoto filmu do drama. Už jen pro četnost pádů služebnice bych tu její lesbickou oddanost brala s rezervou sobě vlastní. Jistě je známo, že tento film je tak trochu jemně lesbický - nebo na mě tak působí(dotyky královny a služebné, pohledy hereček na sebe apod..). Je mi známo, že Marie Antoinetta byla zhýralá a nedbala tolik přísné etiketě na královském dvoře, ale postrádala inteligenci, kterou měla její matka Marie Terezie. Ze začátku byla královnou milovanou a poté nenáviděnou... A docela i chápu proč. Diane Kruger v roli Marie Antoinetty byla vcelku přesvědčivá i když se nikdy nepřestanu divit jak zvládá hrát v tolika jazycích. Ukončila bych to takto: „Promiňte, pane, neudělala jsem to schválně.“ Těmito slovy se královna Marie Antoinetta omluvila katovi, jemuž omylem šlápla na nohu. P.S. Mrzí mě, že s historií tento film má pramálo společného.

plakát

Fontána (2006) 

Pastva pro oko(a ucho) náročného diváka, co se zajímá převážně o únavný smyčcový orchestr a grafickou podívanou. Po herecké stránce to také není marné. Má oblíbená herečka Rachel Weisz a skvělý Hugh Jackman s jeho specificky hlubokým hlasem...Jenže mě unavují takové pomalé snímky, kde se v podstatě nic neděje a jediné co máte stále na talíři je nesmírná láska těch dvou k sobě. Obě tyto postavy mají svoje problémy a Tom si zpětně uvědomuje jak ji zanedbával a ona blaženě zmírá na lůžku... To je tak krásné téma, ale vraťme se do reality! Proč film provazovat do retrospektivy a stále v čase hledat odpověď a snažit se udělat z Toma(Hugha J.)"Chucka Norrise"(začátek filmu kde pomalu pozabíjí 50 chlapů jen tak jakoby nic...protože on přece nezemře..)? Unavují mě sci-fi filmy a nedokážu pochopit jejich hlubší význam - toť vše.

plakát

Ricky Gervais Live: Animals (2003) (pořad) 

Asi druhé nejlepší Live vystoupení Rickyho hned po Fame. Zasmát se tomu, že jsou zvířátka homosexuální, pobavit se a zároveň se dozvědět něco nového - to se v tomto pořadí podaří jen málokomu. Ještě pořád ale nechápu, proč se komikům vždycky děje tolik vtipných historek, když já se celý život nudím :-D.

plakát

Ricky Gervais Live 2: Politics (2004) (pořad) 

Místo politiky se rozebírají letáčky s radami jak nebýt HIV. Ricky Gervais opět pobavil, ale pokud bychom se měli držet tématu, tak mě docela zklamal. Pokud je téma politika nestačí ji jen definovat a říct o tom jen tři věty a pak dále povídat o něčem jiném. Já jen tak pro pořádek, protože zrovna Ricky u mě i přes toto mé hodnocení nějak neklesl.

plakát

Pět žen (2011) (TV film) 

Pět hvězd pro pět příběhů. Za každý takový film bych dala klidně ruku do ohně - ale je jich jako šafránu. Jedním z hlavních taháků mi bylo hvězdné obsazení především - Patricia Clarkson, Ginnifer Goodwin, Josh Holloway, Jenn Morrison atd...Jakkoliv první věta obsahu může znít namyšleně, opak je pravdou. Líbila se mi ta souvislost mezi všemi příběhy - nyní dospělá žena Pearl, která vychovává s manželem svou dceru se díky ztrátě své matky stala onkoložkou. Pomohla mnoha lidem a učinila tak svět trochu snesitelnějším. Spontánní Patricia Clarkson mě opět mile překvapila kolik hereckých tváří dovede předvést a nemohla jsem si nevšimnout, že ztvárnila jedinou postavu, která měla trochu smysl pro humor. Díky bohu téma rakoviny ve filmu nebylo podáno citotlačně, ale citelně a jemně. I ten největší skeptik si u tohoto filmu uroní slzičku. Citát na závěr: "Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow." Albert Einstein

plakát

Byt (1996) 

Čím to asi tak bude...Netřeba říkat, že nemám dávat na hodnocení filmů na této stránce - i když jsem si na to zvykla - vždycky dám přednost lépe nebo méně hodnoceným filmům(čistě ze zvědavosti). Asi jsem ale myšlením na úplně jiné vlně než zdejší smetánka, a tak jsem nadšena nebyla. Nabídlo se mi konverzační drama bez potřebného poutavého kouzla a ještě k tomu z pera nějakého Francouze. Proti Francouzům jako národu nic nemám, ale málokdy pochopím jejich filmy a tento nebyl výjimkou. O herecké stránce moc mluvit také nemůžeme, protože kdykoliv jsem chtěla pochválit nějakého herce, musela jsem se hodně snažit, aby mě nenaštval hudební šanzoniérský podklad.

plakát

The Beautiful Ordinary (2007) odpad!

Bylo mi ctí snížit takovému nesmyslu hodnocení.. Přirovnala bych to k poslednímu dílu High School Musical - bez zpěvu za to s ještě horšími hereckými výkony! Jediný důvod proč jsem zvládla sledovat tento nesmysl až do konce, byla Leighton Meester a ruku na srdce - každý se musí někde naučit hrát. Celý ten nápad "užít si jak jen to jde" mi připomínal záměr prciček - ovšem ten byl v celku zdařilý. Pokud nemáte nějaký závažný důvod, tak doporučuji tento film nesledovat. Pokud se chcete skutečně pobavit, tak si raději dejte houbičky nebo tak (pak vám to možná může připadat zábavné).

plakát

Medvídek (2007) 

Přestože ve filmu účinkují takové kapacity jako je Jiří Macháček či Ivan Trojan - není o co stát. Celou dobu sledujete film bez zjevného děje, bez pořádné psychologie postav a bez zjevného smyslu. Pokládám se za člověka, který má rád kvalitní věci a někdy tedy sáhnu i do českého rybníčku. Bohužel zde jsem udělala chybu a zbytečně jsem tak ztratila 140 minut svého života(a to nepočítám ty přestávky mezi tím abych se vůbec dokoukala). A s tvrzením v obsahu: ...mohla by to být Americká krása nebo Hana a její sestry...-zásadně nesouhlasím.

plakát

Raubíř Ralf (2012) 

Nebojím se odměnit super nápad - a tím Raubíř Ralf bezpochyby je. Když pominu to pouštění moderních přetechnizovaných "hitů", kterými nás bombardují třeba v rádiích, tak to nemělo v podstatě chybu. Je to takový pěkný příběh postaviček z videoher, který stojí za pozornost. Mělo to všechno co vyžaduji: originální nápad, pěknou grafiku, super zápletky a špetku ponaučení na ozdobu(asi jako patří skořice na cappuccino). Není nic lepšího než sledovat opravdu pěkný animovaný film :-).

plakát

Ricky Gervais Live 3: Fame (2007) (pořad) 

Perfektní komik Ricky Gervais se nebere servítky a pohlíží na svět s humorem. Zatím jsem neviděla vtipnějšího komika než je právě on. Nejvíce mě pobavil s Richardem Gerem a pískomily.