Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (137)

plakát

Vzpomínky na Afriku (1985) 

Když jsem to poprvé viděl, zrovna moc mě to neoslovilo. Podruhé jsem už zpozorněl. No a pak už mě to dostalo. Nádherné záběry, fantastická podmanivá hudba, skvělé herecké výkony. Meryl prostě umí a Robert má charisma. Bavil mě tam Brandauer s tím svým vykutáleným prospěchářem. Příběh se jeví jako sladkobolná romance, ale je to podáno tak, že to člověk sežere i s navijákem. Snad nejvíce mě dostává jak ke konci baronka Blixenová na kolenou prosí o pomoc. A taky dialog Brandauera s Redfordem: "Měl ses aspoň zeptat" "Já se zeptal" "řekla ano"

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

To je tak, když se potká Guy Ritchie s Forrestem Gumpem. Ten film mi doporučil táta a rodiče se mají poslouchat. Výborně jsem se bavil a smál se u některých situací až se stydím, ale to je jedno.

plakát

O čem sní ženy (1999) (TV film) 

Zajímavé pohledy na životy žen, ale někdy mi to přišlo jako obžaloba manželství a sbírka "dětství stalo za hovno" I tak silné výpovědi žen a jejich osudů

plakát

Obchod na korze (1965) 

Fantastičtí Kroner a Kaminská. Tak tohle, slovy Karla Gotta, jsem nečekal. Emocialni nálož a jak těžké (ne-li nemožné) unést svědomí. Zasloužený Oscar

plakát

Horká kaše (1988) 

Hned na začátku musím přiznat, že nostalgie je hrozná mrcha a proto nemůžu být úplně korektní a objektivní. Vyrůstal jsem na Jižňáku a drtivou většinu exteriérů znám a moje srdce poskočilo vždy, když jsem spatřil známé místo. Ano je to do jisté míry klišoidní a průhledné, ale to mi zas tak nevadilo. Že ta banda hajzlů je z "lepších" rodin je možná klišé, ale je to možný. Atmosféra je jako z "jižňáku" (modří už vědí a znají) takže proč ne. Na svojí dobu někdy i odvážné, ale blížila se revoluce a vše bylo trochu volnější. A je tu i jiná věc -část interiérů se natáčela u nás v bytě a to vás naplní vzpomínkami. BTW. Mladou Benešovou jsem nepoznal.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Ne tak dobrý jako Rivalové, ale i tak výborný. Bale i Damon skvělý. A ty závody jsou dechberoucí.

plakát

Žraločí tornádo 3 (2015) (TV film) odpad!

Megapíčovina s ultra debilnima dialogama, že jsem se někdy musel smát