Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (11 810)

plakát

Mindhorn (2016) 

Snímek, který mi sedl jak svým humorem, tak celou zápletkou. Je to odkaz na staré kriminální seriály, které byly přitažené za vlasy, je to parodie na ně, ale jakoby i jejich oslava. Má to ten správný retro styl, což se mi líbí, je to místy opravdu hodně pitomé, což se mi líbilo ještě více. Jen mi pár minut trvalo, než jsem na tenhle humor najel. Ale pak už se jelo skvěle.

plakát

The Devil's Cabaret (1930) 

Snímek "The Devil's Cabaret" je taková pěkná krátká hříčka. Nefunguje nijak extra jako muzikál, není zde melodie, kterou byste si zapamatovali, ale funguje díky své výpravě a díky humoru, který je do filmu přidán. Jsou zde zábavné nápady a je vidět, jak je to celé pěkně odlehčené. Navíc je to hezky krátké.

plakát

Ernest kanonýrem (1993) 

Tohle už se moc nepovedlo. Ernest je tu sice v hlavní roli a jde v první řadě o něj a jeho ptákoviny, ale až na pár scén tohle opravdu není vtipné. Jako kdyby se tvůrci trápili a nevěděli s čím přijít, prostě jen plnili scény špatnými gagy a hloupými kecy. Jsem zvědavý, jak se s tím popasovaly další díly téhle série.

plakát

Dead Again in Tombstone (2017) 

Danny Trejo se pro tuhle roli prostě hodí, v jeho podání to ale rozhodně není klasický western, ale takový blazeovaný, béčkový akční film, na kterém je trochu vidět, že nebyl moc drahý, ale popravdě mi to nějak extra nevadilo. Westernové filmy s hororovými prvky moc nefungují, ale u tohohle se dalo čekat, že to bude tak nějak průměrné, spíše horší.

plakát

Agent z Hong Kongu (2001) 

Jackie Chan umí rozhodně lépe, respektive jeho filmy dovedou být lepší, především pak po scenáristické stránce. Co se snímku "Agent z Hong Kongu" musí nechat, to jsou klasicky výborné akční sekvence, kde Jackie opět exceluje, mnohdy spíše tanečními kreacemi než samotným bojovým uměním. Ale i bojové umění je tanec.

plakát

Pařba o Vánocích (2016) 

Mohlo to být ještě vtipnější, ale jsou zde tak magorské postavy, že mě místy prostě dostávaly. Jennifer Aniston je trochu nudná, ale její postava je z hlediska vývoje blbě napsaná. Zato Olivia Munn je pořád nádherná a já z ní prostě nemůžu. Každou scénu s ní jsem si užíval, dovedla mě i rozesmát.

plakát

Milenec (1992) 

Kdyby to bylo ještě o fous odvážnější a bylo zde více vidět. Kdyby to v závěru bylo silnější a divák neměl pocit, že to už trochu únavou padá na hubu. Pak bych řekl, že je "Milenec" skvělý film, takhle ale skončil lehce na půl cesty. I tak si ale myslím, že měl Annaud velmi dobré téma a chopil se ho dobře.

plakát

Klient (2016) 

Skvělá ukázka toho, jak v současnosti vypadá a může dál vypadat íránský film. Mimochodem film žánrový, z kterého jako kdybych cítil začátky Briana De Palmy, nebo něco lehce i z Hitchcocka, i když v mnohem realističtějším a zároveň divadelnějším provedení. Tenhle snímek si opěvování zaslouží.

plakát

Poor Albert and Little Annie (1972) 

Psychologický slasher „Poor Albert and Little Annie“ má jeden velký problém, kterým je jeho kvalita obrazová. Je vidět, že film neměl příliš velký štáb, a tak nezbylo na osvětlovače, kteří by trochu přisvětlili jednotlivé scény, a tak mnohé interiéry jsou hodně tmavé a obraz prostě zaniká. Je to škoda, protože ženy se zde objevují nahé a jsou skutečně krásné, alespoň pokud mohu soudit. Jako nápad se mi celý film líbí, provedení je ale prostě horší.

plakát

The Harvesting (2019) 

„The Harvesting“ je takovou jízdou na jistotu. Na jistotu nekvality, kdy herci možná nejsou tak otřesní, ale snímek jako celek nefunguje jako horor, což je u hororového filmu docela problém. Funguje spíše jako takové lehké drama, kde se sem tam objeví nějaký ten drsnější prvek, ale ve skutečnosti se neděje nic, co by diváka dovedlo jakkoli zaujalo. Škoda nevyužitého prostředí.