Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (179)

plakát

Elysium (2013) 

Největší problém režiséra Blomkampa je scénárista Blomkamp. District 9 měl problém v tom, že neudržel formu, myšlenka ale byla jasná. V Elysiu je lepší naopak nad ničím nepřemýšlet a kochat se vizuálem. Co se týče práce s herci - Blomkamp z Damona nedostal skoro nic, Jodie Foster na malým prostoru ukázala odvahu jít do filmu s ochrnutým obličejem a vzdala tak poctu Slyovi, Copley je ve svý roli trochu mimo, ale zábavnej.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Hardcore Beetlejuice. Beetlejuice ovšem ukazuje, jak to může fungovat, tady je příliš mnoho postav, o kterých se nakonec nic nedozvíme, přitom finále u Vánočního stromku mohlo být o tolik zábavnější i s těma všema zrůdičkama ze sklepa.

plakát

Kouzelníci (2013) 

Žádná velká paráda to neni, ale pokud si někdo dokáže celovečerním filmem dělat srandu z Crisse Angela, tak za to má body navíc. Vrtačkou v mozku to jednou opravdu skončit může.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Fleischer asi kdysi viděl LA Confidential a řekl si, že by to natočil líp. Vyšel mu z toho čistej akčňák, práce s postavama, který dostaly prostor mezi jednotlivýma přestřelkama, mu moc nejde a navíc se mu do filmu podařilo dostat snad všechny hollywoodský klišé (bohužel bez nadhledu). Proměna náčelníka Parkera v podání Nolteho z "je mi všechno jedno" do "udělám cokoliv, abych dostal Cohena" trvá asi půl vteřiny. ---menší spoiler--- Jak skončí postava Giovanni Ribisiho, je jasný od první chvíle, kdy se objeví na plátně. --- Zábavnej akční film s velmi dobře obsazenou policajtskou šestkou, Troy Garity s jednim okem a dvěma Thompsonama. --- 65% ---

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Tenhle film mi bohužel k tý útlý knížečce moc nesedí. Kdyby se Hobit vtěsnal pouze do jednoho delšího filmu, šlo by z týhle části vypustit veškerý akční scény, většinu postav (který známe z minulých dílů) a nejenom, že by to neuškodilo, naopak by to byl krásnej úvod se skvělou atmosférou. --- klady filmu: geniální Freeman a Serkis, Glum, vynikající McTavish; výprava, některá hudební témata z Pána Prstenů --- zápory filmu: dlouhej prolog, nutnost cpát tam Froda, Sarumana, Galadriel; Azog, král skřetů, většina akce, scéna se zlobry (tam jsem čekal koncert Freemana, ale vyřešily to triky), neustálý pády ze smrtících výšek, kterým by se měl americký divák smát, protože se při nich nic nestane; některá hudební témata z Pána Prstenů --- wtf momenty: Radagast ve stylu Davida Vávry - Dělejte něco; tvrdě se tvářící Lee Pace --- 65%

plakát

Skyfall (2012) 

V tomhle Bondovi se toho dozvíme docela dost o některých jeho postavách, což se mi dost líbilo, ale jeho pokračováním to asi nepomůže. Do teď to bylo tak (tady se dá použít replika z The Dark Knight Rises), že Bond je oblek, Walther PPK a suchý Martini a Bond tak mohl být kdokoliv, což od teď prostě nepůjde. Idris Elba může být vynikající 007, ale nikdy nebude a nemůže být James Bond. Přitom co se týče M a Q, připravili si tvůrci dobrou půdu pro dalších pár let. --- Film samotný je natočen úžasně, rád ho uvidím brzy znovu.

plakát

Kletba z temnot (2012) 

The Exorcist light. Ale z tý holky možná něco jednou bude.

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

Filmu bych dokázal odpustit pomalý tempo a špatnou režii, kdyby nakonec dával nějakej smysl, bohužel tenhle film nedává žádnej.

plakát

96 hodin: Odplata (2012) 

Ve všech ohledech slabší než jednička, z mnoha scén díky zběsilýmu střihu člověk vůbec nic neuvidí, což je škoda, protože právě v prvním díle ukázal Liam Neeson to, že umí seřezat kohokoliv jakkoliv a všechno to bylo krásně přehledný a proto to působilo skoro až reálným dojmem, zatimco tady se kvůli zpracování mění i těch pár dobrých nápadů ve vysmívaný "WTF" momenty. Zbytečný pokračování, Liame, vyprdni se na to a nastup k Expendables.