Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Poslední recenze (29)

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Ojedinělý? Rozhodně ano. Výjimečný film založený na pravdivém příběhu muže, který doopravdy zažil boj s medvědem a dokázal přežít i bez své skupiny. Celý film není jen o honbě za pomstou. Jde tu o všechny ty útrapy, které mu divoká a nedotčená příroda nachystala. O to, jak si člověk, který je na míle daleko sám, dokáže poradit. Jak musí spoléhat jen na své instinkty a nevzdat to. "As long as you can still grab a breath, you fight." Herec jako Leonardo nepotřebuje rozsáhlé dialogy, on udělá film skvělý jen svým mistrovským výkonem. Opět pro něj zcela jiná, nová a určitě nelehká role. Opravdu mé očekávání nezklamal. Mimo to mě dále uchvátily krásné záběry zimní přírody. Četla jsem jak natáčení bylo náročné a s jakými problémy se pod bodem mrazu museli potýkat. Ovšem dokončení tak impozantního snímku stálo rozhodně za to.

plakát

Oculus (2013) 

Co se týče lekaček a husí kůže až za krkem, to nečekejte. Ale po stránce psychologické je tento horor fakt luxusní. Přesně vidíte, jak se psychika hlavních postav mění. Začínají hádky, vzpomínky na minulost, manipulace vědomím a k tomu je vše skvěle protkané příběhem, který zažili jako děti. Přes všechno opatření a chytře vymyšlené plány nad zrcadlem stejně nevyhrají, protože hlavě se prostě nedá poručit. V jednoduchosti je krása a tím myslím to, že tady celý film nelítá krev sem a tam. To vůbec ne. Nic přehnaného, ovšem scény, kdy vám zatrne rozhodně stojí za to. Třeba finále je opravdu nečekané a vezme vám dech. Film má hlavu a patu, divák pochopí děj a v ničem se neztrácí, což se u psychologického snímku plus. ...Nechtějte si koupit takové zrcadlo. :D

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Že peníze ničí charakter člověka, se učí malé děti. A že bohatým se chce stát každý, to taky všichni ví. Tak proč tuto pravdu někdo neunese ? Vždyť je to přesný snímek toho, jak dnešní společnost funguje. Každý z nás je její součástí, žijeme a fungujeme v ní a ani nemáme potuchy, kde, jak a proč přicházíme jak my, tak celý svět o prachy. Nevěděli to lidé ani když se rozjížděla Wall Street, ani to neví teď. Vždycky tu budou ti "chudí" a ti "bohatí"... Myslím, že film Scorsese je dílo nad dílo ! Mimo skvělého, pravdivého příběhu, jsem se ještě víc (nevěděla jsem, že by to ještě šlo o tolik více) zamilovala do Capria. Není možné, kam se tento herec vypracoval, jak zvládne zahrát tuto nelehkou roli a jaké grimasy při tom dokáže. Je to herec, který nám píše dějiny filmu. To by se dalo říci i o režiséru, který posunul filmový zážitek opět o příčku výš. Prostě jednoduše: byla to smršť peněz, drog, sexu, Leonarda a zábavy ve třech hodinách, které budou pro mě nezapomenutelné a úžasné do doby, než natočí ještě peckovější film (třeba i to se jednou stane :D).

Poslední hodnocení (1 040)

Opuštěný (2022) (seriál)

28.08.2022

Batman (2022)

20.03.2022

MasterChef Česko: Souboj nejlepších (2021) (pořad)

20.03.2022

MasterChef Česko - Série 5 (2021) (série) (S05)

20.03.2022

Projekt Adam (2022)

20.03.2022

Matrix Resurrections (2021)

01.01.2022

14 vrcholů: Nic není nemožné (2021)

01.01.2022

Dámský gambit (2020) (seriál)

14.11.2021

Parazit (2019)

14.11.2021

Reklama

Poslední deníček (1)

3. výročí

Včera můj účet oslavil už tři roky od jeho založení :D Prožila jsem skvělou filmovou noc, které se určitě bude pojit s tímto datem :) . 

Teď bych chtěla na svém profilu doopravdy zamakat a více se o něj starat. Víc psát komentáře a zapojovat se do diskuzí. 

Snad se mi bude dařit i nadále :) . Díky všem, kteří sem někdy zavítali !