Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Za sebe to označím jako nejlepší pohádku. Kdybych mohl jednou dát 6 hvězdiček, tak tady je použiji. Skvělé herecké výkony, obzvláště pak vyzvednu Viktora Preisse.

Kladivo na čarodějnice

Kladivo na čarodějnice (1969)

Famosní, z filmařského hlediska nadčasové dílo. Bohudík, že v roce 1969 nebyl barevný film běžný. Černobílé ztvárnění dodává dobové atmosféře neuvěřitelný, temný náboj. Varujme se u tohotu filmu nějakého remaku. Jeden z mála filmů, který nedělá ostudu své literární předloze.

Jáchyme, hoď ho do stroje!

Jáchyme, hoď ho do stroje! (1974)

110% humor. Tady snad není jediné minuty, ne-li sekundy, kdy není nějaký humorný záběr. Pokaždé vždy najdu něco, čeho jsem si ještě nevšiml. Blázinec....b, bl, bl, blatníky viz. mototechna :-)

Profesionál

Profesionál (1981)

Nejlepší "Belmondovka". Co víc dodat.....

Krvavé pobřeží

Krvavé pobřeží (2009)

Po shlédnutí nezestřihaných verzí - "Chi Bi" a "Chi bi xia: Jue zhan tian xia" jsem musel být trošku zklamán. A co je důležité, vidět to v originálním znění. Pouze s titulky.

300: Bitva u Thermopyl

300: Bitva u Thermopyl (2006)

Ani netušíte, jak jsem si tenhle film vychutnal v 10km výšce nad zemí v Airbusu 330. Díky jednoduchým dialogům a scénaři jsem neměl potíže s originálním zněním v Angličtině. Po cestě zpátky repete. V poslední době asi jeden z nejčastěji shlédnutých filmů.

Slepičí úlet

Slepičí úlet (2000)

Ještě s Wallace & Gromit jsou tohle nejlepší animované filmy ze zahraniční produkce. 10x a více shlédnuté a pokaždé mám namoženou bránici.