Hodně naivní, kýčovitá, leč enormně zábavná výplň na hodinu a půl, která nenudí, jen vesele plyne a občas pořádně udeří do mozkovny svou blbostí a předvídatelností. Ale svižná režie, efektní choreografie i příslušně geniálně podbízivé písničky strkají středoškolskou partu výš, než kam dosahoval její papírový potenciál. Plus Zac Efron je jednoduše boží, stejně jako jeho basketbaloví kolegové v 'head in a game' choreografii :)
Taky bych tuhle teenagerovinku s videoklipovým střihem a spoustou filtrů rovnou nezahazovala, naopak příjemně na hodinu a půl pobavila, ač si při tom moc originálně nepočínala. Ale svižná, příjemná režie a nějaké ty vraždy vždycky spraví náladu.
Hudba kralující fantastickým obrazům podtržených nádhernou optikou pudové a iracionální romance uprostřed ničeho. Emotivní bomba přeplněná jednoduchou poetikou útěku a chvilkové svobody, která zaplní mysl víc než myšlenky na zraněnou dceru, se pro mě stala jednoznačně nejlepším zážitkem z MFFKV a naprosto mě rozdrtila. Něco takového, film s absolutní nadvládou smyslových požitků vyvolávajících větší euforii než jakákoliv objevná myšlenka, jsem vždycky chtěla vidět.
Jakkoliv jsem Wisemana po prvním Underworldu považovala za jednoho z kupy béčkařů bez výraznějšího talentu, předchozí Pasti si evidentně pořádně nakoukal a vytvořil potřebnou stylovou našláplou hláškovací jízdu, kde i průlet nad městem v dopravním kolapsu může mít potenciál mrazení (odzkoušeno na vlastní kůži :)). Starý dobrý McClane se jednoduše vrátil se vší parádou a nasraností, střihne si pár naprosto šílených scén, jejichž absurditu si dost možná uvědomíte tak nějak mimochodem (výtah, stíhačka), protože do celku s naprostou samozřejmostí zapadají, pozabíjí všechny v dosahu a mnohem víc než osud země řeší unesenou dceru. Chladný hlavní záporák Olyphant a jeho násilničtí kamarádi jsou mimochodem hodně fajn, stejně jako ze začátku správně vyplašený sidekick Long, zkrátka další letošní vydařený návrat legendy, která už sice není nejmladší a s počítačem neumí, ale pořád je zatraceně, zatraceně cool.
Takhle to přesně vypadá, když vás nějaký snímek naprosto mine, kadenci fórů registrujete, ale prostě na ně neberete a nemá to fakt nic společného s počtem nakoukaných akčňáren :). Jenže ani s tímhle handicapem to napodruhé nenudí, což je sandfordským policajtům a ďábelskému Daltonovi rozhodně ke cti.
Části s Goreovou přednáškou jsou báječné, dostatečně laicky a přitom působivě mrazivě vysvětluje, co chce ukázat a čeho je podle něj potřeba docílit. Řečník par exellence. Jenže výkladová je jen půlka snímku, ta druhá je podstatně méně zajímavá, zábavná a v tom špatném smyslu americká. 'Už když mi bylo deset, tak jsem díky svému skvělému otci pochopil...' Tudy zkrátka ne.
Nejsympatičtější a zároveň nejlépe zahranou postavou je pes, jehož iq bylo prokazatelně vyšší než scénáristovo a pana režiséra dohromady, a tak musel při znásilňování pohovky zaručeně trpět a stydět se za své počínání. Což se ale ostatním zúčastněným evidentně nestalo, Keaton totiž naprosto tragicky přehrává, děj je absolutně předvídatelný, postav máte ještě před titulkem se jménem filmu až po krk, všichni hrozně srandovně něco ničí a důchodci se hromadně líbají. Zkrátka báječná podívaná
Hřejivě lidský film bez hřebejkovsko-jarchovské sentimentality a s tím svázaného hanlivého podtónu. Krásná kamera, zručná režie, fantastická Iva Bittová a působivá hudba dohromady zkrátka fungují, na slovech pana Svěráka o skvělém scénáři navíc opravdu něco bylo a to je v naší kotlině vážně co říct. Trošku Pusinky po dvaceti letech - dospělejší, rozvážnější, ale pořád upřímné.
Akorát jak říkám, trochu psycho.
Ve stínu geniálního mladšího bratříčka trochu průšvih, převrat v podobě nejlepšího komiksového filmu se nekoná. Na to je třetí Spidey moc rozvláčný a naivní, což u přebarvené jedničky sedělo, ale u přerodu v temné já to vážně nepasuje. Na druhou stranu je akce lepší než kdy předtím (úvodní bitka rulez), hudba zas o něco heroičtější, camea vychytanější a triky bezchybnější. A navíc ta hudební videa! :)
Žádné raketové inženýrství to není, takový klasický teen prefabrikát kterému by slušela nálepka MTV. Kluci v hlavních rolích nejsou zase tak příšerní a všudypřítomná temnota jejich mimiku kdyžtak dostatečně ukrývá, scénář si asi ani nekladl žádné ambice, ale po hlavě to nemlátí, navíc mu jde k dobru přičíst pěkné vylhaní se z herců dost neodpovídajích věku postav. Zkrátka docela příjemná a nenáročná záležitost.
Nechat se unášet podmanivou nádherou je jediná indicie, která se ke sledování Fontány dá udělit. Nepřemýšlet, vnímat, cítit. Pak se dostaví onen neskutečný zážitek, o který by byla ohromná škoda se připravit.
Rozlehlé sklepení, pod světly zářivek sedí žena v rudých šatech s lepenkou přes ústa, tím samým pojivem připevněná k židli. A proti ní stojí muž, který s ní chce hrát hru. Když vyhraje ona, může jít, když on, vydloubne jí oko. Zní to jako španělská variace na Saw se záporákem v přímém přenosu, ale není tomu tak. Samozřejmě je toho podstatou ohraná hra kočky s myší, jenže, klasicky, nic není tak černobílé jak vypadá. Tohle podání nabírá body atmosférou, všudypřítomnou nejistotou způsobenou samotnou přítomností šílence, výbornými herci a hudbou. A v neposlední řadě nejen brilantní hrou postav mezi sebou, ale i tou s divákem.
Český thriller se prozatím nekoná, tohle je čistokrevné drama. Rozhodně ne bez chyb, ale spoustu jich přebíjí výborné herecké výkony a nesmírně působivě podané flashbacky. V rámci českého filmu vážně chválihodný experiment, ať už námětem samotným, scénářem nešustícím papírem, nebo i odvahou hodit na plakát naprosto retardovaně vypadajícího Langmajera, na příští projekt páně Sedláčka budu hodně zvědavá :)
Možná to bude tím, že jsem tenhle film viděla na Nový rok asi v pět ráno ( takže ke konci symbolicky svítalo :o) ), nevyspalá plus všechno co k oslavám patří, ale tohle mě vážně nedostalo. Spíš nechtěně pobavilo a nudilo...
Jsem ateistka, Bibli moc neznam. Cili zorientovat se ve spouste postav, ktere ke vsemu ( nemuzu si pomoct ) vypadaji jedna jako druha a delaji bez vysvetleni pomerne dulezite veci, byl pomerne slozity ukol. A to je asi nejvetsi moje vytka, jeste mi docela vadila prilisna a hlavne hrozne natahovana brutalita, jeste zbytecne protahovana zpomalenymi zabery. Ano, chvili to funguje a cloveku je vazne spatne z toho, co chudakovi Jezisovi delaji ( ted mam na mysli snad ctvrthodinove bicovani ), ale J. neustale padajici ke konci filmu dost irituje. Proc tedy tohle hodnoceni? Za skvele herecke vykony, za skvely hudebni doprovod, za Melovu odvahu natocit neco takoveho.
V dobe, kdy se tenhle serial u nas snad poprve vysilal, mi bylo asi sedm. Vzdycky jsme s matkou usedly k tv a hltaly tuhle ( s odstupem ) absolutni blbost :-).Tri hvezdy za ty vzpominky a Bobbyho falesnou smrt :)
Nemam rada Bena Afflecka - herce. Ale musim smeknout pred Benem Affleckem - scenaristou. S Mattem Damonem vytvorili uzasne dilo, ktere korunuje herecky vykon jak Damonuv, tak popravu oceneneho Robina Williamse.
Skvela vyprava, perfektni Brad Pitt a Eric Bana a jejich uchvatny zaverecny souboj. Tak pratele, to je z pozitivniho soudku vse. Misty absolutne priserne dialogy, krecovitost a Orlando Bloom, ktery zrejme jakz takz odvazne muze vypadat jenom s blond parukou, a tak vetsinu sveho casu na platne vydesene kouka. A hlavne nuda, zvukove soupravy jely naplno, ale uz dlouho se mi tak nezaviraly oci...
Neni to nejlepsi serial vsech dob, opravdu ne. Nekolik dilu vybornych, ale spousta nudnych a klisovitych. Na druhou stranu porad skvele rozdelovani obrazovky, sledovani vice lidi najednou, dobra 'civilni kamera'. Konec, pravdepodobne ta 'tvrdsi' verze, se mi docela dost zamlouval, konecne nejaky serial bez happyendu. Za to ta ctvrta hvezdicka :-)
Pohodovy serial, idealni na vsedni odpoledne. Prvni pulka skvela, zbytek uz trosku pokulhaval, bohuzel. Mimochodem Maxi, Adam Sandler tam opravdu byl a hral Adama Sandlera :-)
Radyo nema pravdu ;-), tezke je nejak opodstatnit 'jenom' prumerne hodnoceni mezi zaplavou petihvezd tak, aby me vsichni neukamenovali. Jenze ja jsem tenhle film videla az temer deset let ( !!! ) po jeho vzniku, vsechno, co bylo v te dobe originalni, jsem uz nekolikrat videla jinde. Je mi jasne, ze tohle bylo 'prvni', ale me srdce to odmita prijmout ( ach ). Ale na druhou stranu nektere sceny mi zustaly v hlave jeste docela dlouho, Quentinova rolicka potesila. Takze solidni tri a pul*, mozna tu pulku po opetovnem shlednuti pridam.
Muzikál ze střední (TV film) (2006)
Za tři dny umřeš (2006)
Euforie (2006)
Smrtonosná past 4.0 (2007)
Jednotka příliš rychlého nasazení (2007)
Nepříjemná pravda (2006)
Vdáš se, a basta! (2007)
Tajnosti (2007)
Generace X (2005)
Brutálnější, cyničtější a víc psycho následovník Donnieho Darka. Místo zmateného Gyllenhaala tu pobíhá zfetovaný starší Billy Elliot, malé děti to umí s nožem, rodičům jsou důležitější vlastní problémy než samotná přítomnost jejich potomků, ze stropu visí nohy, na stěnách přibývají delfíni, Carrie-Anne Moss má vycpaná prsa a Ralph Fiennes se pořád něčím namáčí. Zároveň do extrémů vyhnaná kritika společnosti, která nad očekávání skvěle funguje. Akorát jak říkám, trochu psycho.
Spider-Man 3 (2007)
Taxi 4 (2007)
odpad!Naprosto zoufalá obludnost, která se snaží dělat srandu ze svojí trapnosti a debility tím, že to JE naprosto trapné a debilní. Okecané peklo, totální utrpení, vedle kterého pozdně noční televizní céčka vypadají jako klenoty kinematografie a naolejovaný Van Damme jako rozený umělec.
Síly temna (2006)
Maharal - Tajemství talismanu (2006)
za snahu :o)
Fontána (2006)
Palabras encadenadas (2003)
Pravidla lži (2006)
Lovci dinosaurů (2005)
Film, kde je UPLNE VSECHNO spatne, ale presto si nejsem jista jestli to lepe vystihuje odpad nebo plny pocet hvezdicek :)
Pes zabiják (TV film) (1998)
odpad!Puvodne jsem chtela dat jednu smirlivou hvezdu za pruskok psa zabijaka ( s vizazi Asty od babicky z vesnice ) vrchni polovinou! zavreneho okna, jenze to by se druha polovina filmu musela odstihnout, zmuchlat a spalit. Cast v elektrarne je naprosto, naprosto tragicka, vsechny postavy se kamsi rozbehnou, aby po ceste potkali tu hrozivou bestii, ktera zrejme zvlada byt na vice mistech najednou, a po par minutach se zase vsichni sesli na jednom miste. Ze holcicka-psi ochrankyne se pochodem tam unavila tak, ze se musela zahrabat do vhodne umistenych dek a prospat se, je jedno :). A co teprve konec! Radioaktivni pes, ktery si sam dokaze vytahnout uspavaci sipku :), a takhle skoncit... Ostuda.
Úsvit mrtvých (2004)
8 MM (1999)
Pro me pomerne standartni thriller, jehoz atmosfera me vubec nedostala; naopak velkou prednost vidim v pritomnosti Joaquina Phoenixe.
Umučení Krista (2004)
Vřískot 2 (1997)
Dobra komedie, ale to asi nebyl zamer tvurcu...
Lukas (1998)
odpad!Snad u zadneho filmu jsem nemela takovy pocit trapnosti jako tady. Lundgren vubec neumi hrat, ale na druhou stranu by tuhle prisernost nezachranil ani De Niro.
Zoolander (2001)
Jednim slovem - cool :)
Dallas (TV seriál) (1978)
Dobrý Will Hunting (1997)
Troja (2004)
24 hodin (TV seriál) (2001)
Kolej, základ života (TV seriál) (2001)
Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)