Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (134)

plakát

High Rise (2015) 

Velký pamlsek pro všechny fandy do paneláků a údržbářství.

plakát

Richard Jewell (2019) 

Po shlédnutí filmu o tom, jak se média a FBI snažili z průměrně hloupého Američana udělat teroristu, jsem se cílit hloupě. Asi tak hloupě, jak se museli cítit FBI když uznali Richardovu nevinu. Ovšem na rozdíl od nich, já jsem neviděl tu pěknou reportérku nahou. Příběh je poutavý, to jistě, ale tak nějak to vyšumí do nicoty v poslední třetině, stopáž je jak dlouhý pátek před víkendem. A jak to, že Richarda nehrál Clint Eastwood? Zklamání ...

plakát

Reel Rock 14 (2019) 

Čtrnáctka má v zásadě tři epizody (The High Road, United States of Joe's a The Nose Speed Record). Poslední je třídílná a sleduje Alexe Honnolda a Tommyho Caldwella při pokusu o překonání rychlostního lezení cesty The Nose na El Capitan v Kalifornském NP Yosemite.

plakát

Muž, který zabil Dona Quijota (2018) 

Terry Giliam konečně dokončil svůj vysněný film ... a nebo možná jen předal pochodeň dalšímu Don Quijotovi? Na první pohled mírně nesourodý počin, ale po nějaké reflexi plný symboliky psané mezi řádky. Byl jsem moc rád za kvalitní (kvalitní?) Gilliamovskou výpravu a minimum digitálu. Skvělé. Viděno v 4-Star Theatre San Francisco.

plakát

Bez jištění na El Capitan (2018) 

Vtipný náhled do života Alexe Honnolda, majitele dodávky ve které žije a totálního zvířete coby horolezce. Film dává taky rady ohledně vztahů - když si najdete ženskou, umřete. Záběry za které by se nemusel stydět ani Attenborough. Viděno v AMC Mercado 20.

plakát

BlacKkKlansman (2018) 

Trochu nudný film tak trochu podle skutečnosti, zakončený dokumentární vsuvkou která to pro mě celé zabila. Čekal jsem (podle jásajících sloganů na plagátu) "černou" komedii, no moc vtipné to nebylo. Technicky dokonalé, střihy a afra perfektní, skvělý nápad, jen to prostě byl jiný film, než na který jsem chtěl jít. Třetí hvězda jen za poselství z Trump Tower. Viděno v Century Cinemas 16.

plakát

Equalizer 2 (2018) 

První polovina filmu (až na s ničím nesouvisející Turecké intro) je trochu jalová, Denzel už nepracuje v Baumaxu. Namísto toho dělá řidiče Lyftu a motá se po scéně v Chevy Malibu. Film se trochu moc zaměřuje na jeho život "dobrého souseda" a instalatéra / malíře / klempíře. Když už jsem u toho, film je naprosto skvěle řemeslně zvládnutý. Naštěstí první půlka rychle uteče, Denzel opustí Malibu, a druhá půlka je naprosto vymazlená. Je to sice čistá akce, ale má to všechno - atmosféru, napětí, rychlá auta, špatné počasí. Za mě se kvalitou zpracování přibližuje skoro až k Heat. Škoda té první poloviny. Viděno v Century Cinemas 16.

plakát

Psí ostrov (2018) 

Hodně parádní stop-motion celovečerák od Wese Andersona. Těžko říct, jestli to je úcta k Japonské kultuře. Spíš by se asi dalo říct, že se Japonštině jako takové dost vysmívá. Ale asiatů, co by odcházeli z kina nebo vrhali popcorn moc nebylo. Příběh sice není kdovíjak hluboký, ale má to spád a zabaví dokonale. Skvělé herecké obsazení. Je to vlastně animovaný akční film, vizuálně vypiplaný tak, jak by se dalo čekat. (Viděno v Century Theaters Redwood City).

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) odpad!

Depresivní budoucnost, ale ne cool Bladerunnerovsky depresivní, no spíš taková nevyhnutelná a fádní deprese pondělního rána. Dost prostoduchý nesmysl plný nesympatických teenagerů. Nákupní seznam trapně vykradených kultovních filmů, servírovaný bez ladu a skladu, tupý záporák ... zlatý Scott Pilgrim. Viděno v Century Cinemas 16. Slabé bezvýznamné plus za celkem vkusnou referenci na Monty Pythony, ale i tak se stydím, že jsem to viděl.

plakát

Anihilace (2018) 

Když jsem šel do kina, moc jsem nechápal, proč proboha Natalia Portman hraje v akční lekačce. Teď už chápu. Divný hybrid X-Menů, King Konga, Aronofskyho Fontány a Eubankova Signálu. Na Stalkera jsem pomyslel jen v jedné scéně, doopravdy tu není skoro žádná podobnost. Naprosto nádherné, vypiplaný vizuál a skvělý soundtrack. Naprosto děsivé. Je důležitá individualita? Je důležité být a zůstat sám sebou, nebo je v pořádku se postupem času měnit, vyvíjet? Po promítání jsem musel poprosit partičku emo puberťáků, aby mi pomohli přejít parkoviště, sám jsem se bál. Viděno v Century Cinemas 16.