Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (119)

plakát

Seance (2009) (studentský film) 

Skvělý!

plakát

Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (2009) (série) 

No, tak to tady máme. Trpaslík je zpět. Teda alespoň z části. Když jsem slyšel, že tvůrci pro nás přichystají další tři díly, vybouchnul jsem nadšením. Ale otázkou bylo, jak to celé bude vypadát. Bohužel se však stalo to, čeho jsem se nejvíc bál. Nejvíc Trpaslíkovi láme váz zpracování, nikoliv scénář. Ten se povedl výborně a je to pořád ta samá dobrá posádka, jak ji známe. Většina lidí tvrdí, že nový Trpaslík je jiný než ten starý. Já říkám, že není. Jediné, co je tam jiné, je právě to zpracování. Postavy působí stejně vtipně jako dříve, stejně tak i zápletka a vše kolem. Problém je v tom, že tvůrci upustili od klasického sitcomovského způsobu natáčení a z nového trpaslíka udělali obyčejný třídílný film plný kamerových švenků, profesionálních střihů a vcelku slušných digitálních efektů. To je bohužel kámen úrazu. Ona jednoduchá až levná atmosféra původního Trpaslíka je pryč. Vše je moc komplikované a složité, což je bohužel škoda. Tyto tři díly mě však přesvědčily o jedné věci. Budu moc rád, když tvůrci vypustí novou řadu starého dobrého seriálu. A už teď si jsem jistý, že to nebude trapné ždímání peněz. Ale to zpracování by měli změnit. P.S.: Na těchto dílech je vidět, že tvůrci si při natáčení docela užívali. Tohle není plnohodnotné pokračování, ale spíše velká pocta fanouškům.

plakát

Východní přísliby (2007) 

Trochu netypický Cronenberg. Pokud jste viděli Dějiny násili, tak určitě pochopíte jak to celé asi bude probíhat. Tedy pomalým tempem, občas nějaká krvavá scéna nebo odhalující informace. To vše, jak již jsem naznačil, velmi pomalu. Někomu to sedne, nekomu asi ne. Když budu mluvit za sebe, tak u mě to bylo tak na půl. Původní tři hvězdičky jsem vylepšil o jednu díky Mortensenovi. Jeho role Rusa nemá chybu. Místy si s ničím nezadá ani s Michaelem Corleonem. Škoda toho slabého scénáře. Mimochodem, pokud některá děvčata jsou fanoušky Vigga, zde máte šanci ho vidět zcela nahého. Tak hodně štěstí.

plakát

Děrsu Uzala (1975) 

Podle mého názoru nejlepší Kurosawův film. Bez výjimky. A možná jeden z nejlepších filmů vůbec. Tak nádherně a nenásilně ukázané přátelství dvou lidí z dvou různých kultur. To jste ještě neviděli. Do toho si přidejte krásnou, ale velmi zrádnou krajinu a výjde vám film, po kterém neusnete ani dva dny po shlédnutí. Nádhera. Bomba. Krása.

plakát

Big Lebowski (1998) 

Klasičtí Coeni. Můžete se těšit na zajímavý scénář, perfektní herecké výkony(hlavně John Goodman) a super atmosféru. To je vše, co k tomu můžu říct.

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

Po dvaceti letech čekání, jsme se dočkali. Co dodat? Je to asi takový, jaký jsem čekal. Duše Indyho je pryč, moře digitálních efektů a scénář bude stejně průměrný. Měli si vzít radši ten od Darabonta. Samozřejmě si užijete i výborných momentů, zajímavé zápletky a spoustu legrace. Bohužel však Spielberg udělal to, co dnes dělá drtivá většina režisérů. Do každé scény nacpal digitální efekty a film protkal obrovskými velkoscénami, které však moc nezaujmou. Určitě se pobavíte, ale pokračování kultu nečekejte.

plakát

Nikdy to nevzdávej! (2004) odpad!

Je mi úplně jasné, že producenti jsou často retardovaní lidé, potažmo mají jiný business a filmem si jenom přivydělávají, ale proboha, přestaňte už točit tyhle sračky. Co když někoho zabijete. Vždyť se na to dívají fanoušci opravdových filmů.

plakát

Nikdy to nevzdávej (2008) 

Klasický Karate Kid příběh v kombinací s YouTube. Nemá moc smysl to tady popisovat. Stejně každý z Vás tenhle příběh nejméně jednou v nějakém filmu viděl. Tvůrcům bych určitě poradil, aby film zkrátili, dali tam trochu více emocí a vynechali ten YouTube.

plakát

Mlha (2007) 

Hodně zajímavý snímek. Možná jeden z nejoriginálnějších hororů posledních let. Zápletka je typická. Venku je hrozba(mlha) a lidé se schovají do malého supermarketu. Telefony nejdou a pomoc v nedohlednu. Co teď? Pojďte se pohádat, někoho nedorozuměním sejmem, a na konec stejně někdo přežije. Ano, zčásti to platí. Ale... je tady jedno ale. Darabont totiž narozdíl od všech Rothů a dalších dřevožisérů, to pojal jinak. Pokud jste milovníkem Kinga, tak jeho typický rukopis ihned rozpoznáte. V tomhle filmu totiž ani tolik nejde o problém tam venku, ale o ten uvnitř. Je to typické chování člověka. Dejte několik lidí dohromady a první, co udělají, bude, že se rozdělí do táborů a začnou každý hlásat svojí vlastní pravdu. Bohužel skvělé momenty se střídají s těmi málo povedenými. Naštěstí jako celek to působí velmi silně a považují to za velmi povedený snímek. A ten konec.... pokud váháte, tak se na to podívejte hlavně kvůli tomu konci.

plakát

Proroctví (2009) 

Co říct k tomuhle filmu? Je to typický Proyas, jak se nám prezentuje posledních několik let. Je nám nadhozené hodně zajímavé téma s velmi dobře stupňovanou zápletkou. A všechno to vypadá moc dobře. Pak to ale přijde. Najednou se tempo změní. A na nás začnou ze všech stran létat digitální efekty. A je to všechno v tahu. Ale ten konec mě přesvědčil, abych zvedl hodnocení o jednu hvězdu. Nevěřil jsem režisérovi, že se tak odváží, ale naštěstí odvážil. Tomuhle filmu by pomohlo, kdyby byl komornější.