Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (71)

plakát

Pád Berlína II. (1949) odpad!

Stejné jako první díl. Hnus. Neuvěřitelně odporná propaganda. Duševní masochismus.

plakát

Pád Berlína I. (1949) odpad!

Šílený odpad. Přímo neskutečný. Naprostá zhovadilost. Sledovat tento film je dokonalý očistec a duševní masochismus.

plakát

Sedm schodů k moci (2023) (seriál) 

Ty tři hvězdy dávám za výborný výkon Evy Podzimkové, která má skvělé předpoklady hrát přesně takové typy dívek nebo mladých žen. Ďábel s andělskou tváří. Vyoralek je každý seriálem či filmem o něco lepší. Jinak mě tahle kauza nějak nebere, protože to byl především Zemanův puč, aby odstranil demokraticky zvolenou vládu za pomoci traktoristy a pustil k vládě Bureše s komunisty a socany, které se chystal také zničit. Následky tohoto puče neseme dodnes, kdy nám 4 roky vládnul 4 roky několikrát soudně usvědčený udavač STB, defraudant a několikrát soudně usvědčený lhář Bureš. Z celé kauzy jsme se dozvěděli, že Nagyová nedanila kabelky a že je Nečas podpantoflák. No a z toho puče jsme se bevyhrabali dodnes. Mám za to, že třeba u Bureše se nabízí přímo několik kauz, které by si zasloužily zfilmování. Nezdaněné kabelky a žárlivá milenka není zrovna to, co by mě příliš zajímalo. A celá kauza o ničem jiném nebyla.

plakát

Prezidentka (2022) 

Asi stárnu, protože film se mi prostě líbil. Jako kluk jsem neměl Ondru Vetchého rád, ale od Kolji se mi líbí čím dál tím víc a díky tomu, že je skvělý i jako komediální herec. O Aně Geislerové nemá smysl toho moc psát, protože herečka je to pořád skvělá a je stále krásná. Zraje jako víno. Původně jsem chtěl dát 4 *, ale díky odpadům! jsem se to pokusil trochu vykompenzovat.

plakát

Spolu (2022) 

Pět hvězd dávám především za herectví Štěpána Kozuba, který naprosto skvěle hraje postiženého syna Žilkové. Žilková je také výborná i když svůj vrchol v Zapomenutém světlu nepřekonala. Jankovičová je dost nečekaně lepší, než Žilková. Doufám, že jí brzo uvidím v nějakém dalším filmu, zasloužila by si víc šancí ve filmu.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Zatím jednoznačně nejlepší věc, kterou Nova od počátku své existence vytvořila. Je vidět, že si vzala ponaučení z toho, když kdysi odmítla natáčení 1. Oddělení. Evidentně si do teď z toho na Nově drbou hlavu. Je to skvěle natočený krimi seriál a dozvěděli jsme se, že je více než pravděpodobné, že Hojer může mít na svědomí i víc vražd a že vinou nadřízených majora Markoviče, kteří už chtěli rychle případ uzavřít nedošlo k jejich objasnění.

plakát

Gomora - Série 4 (2019) (série) 

Musím dát pět hvězd i čtvrté sérii, přestože jsem byl na konci třetí řady zklamaný smrtí Cira, jehož postava prošla největším vývojem v celém seriálu od bezcitného zabijáka až po otce zničeného ztrátou dcery, kterého dohnalo vlastní svědomí ve kterém ho straší hromady mrtvých, které za ním zůstaly. Čtvrtá série se věnuje Patrizii, která se zhostila úlohy bosse lépe, než mnoho mužů, ale přesto se jí snaží zbavit rodina jejího muže. To mě na celém seriálu udivuje nejvíce, že ani v rámci klanu nefunguje pověstné sevření italských rodin a bossové jsou schopni zabít i svojí dceru s jejím malým synem. Seriál boří i tohle tabu, kde mafie nedodržuje ani svoje vlastní pokřivené kodexy cti.

plakát

Zelená vlna (1982) 

Když jsem film viděl poprvé jako kluk, byl jsem z něho nadšený a celý film jsem se smál. Nejvíce mě tehdy zaujala Jitka Asterová jako stopařka. S odstupem času už to není taková bomba, ale přesto film považuji za povedený a když ho občas v tv pustí, tak se na něj vždy rád podívám. Přiznávám, že hodně i z nostalgie.

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Skvělý herecký koncert dua Kaiser - Lábus. Už dlouho jsem se tak nezasmál jako u tohoto filmu. Jak nemám rád Bohdalovou, tak tentokrát musím před jejím výkonem smeknout. Karel Roden opět brilantní, ovšem duo Kaiser-Lábus mi prodloužilo život minimálně o několik let. S manželkou jsme oba brečeli smíchy a smějeme se ještě dnes. Za mě plný počet hvězd. Irena Pavlásková dokázala, že pořád ještě umí točit skvělé filmy.

plakát

Za volantem nepřítel (1974) odpad!

Ten film se nedá slušně komentovat. Je to snůška těch nejhorších komunistických zvratků, které si jen dokážu představit.