Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (15)

plakát

Přání (2023) 

Hezký nápad a hlavní myšlenka. Milá hlavní postava. Jen se nemůžu ubránit dojmu, že nejvíc se tvůrci zaměřili na to, aby bylo ve filmu, co možná nejvíc odkazů na předchozí filmy Walta Disneye a tím pádem ošidili pointu, vykreslení postav jejich motivace i písničky. Je to slaboučké, předvídatelné a kapku nesrozumitelné ale pořád lepší než Raya a kouzelný drak - ke 100 výročí trochu nuda. Škoda.

plakát

Noční zvířata (2016) 

Je to úžasně natočený film se skvělými herci ale už to nikdy v životě nechci vidět. Rozhodně doporučuji.

plakát

Čertí brko (2018) 

Velmi prijemne prekvapeni. V posledni dobe jsou u nas pohadky spise hruzou (Certoviny), propadakem (Kouzelnik Zito), zklamanim (Andel Pane 2) a nekdy dokonce i odpadem (Rachanda). Svetlych momentu, jako bylo v roce 2015 “Sedmero krkavcu”, je po certech malo. A tak, kdyz se objevi mila, vtipna a na velkolepou vypravnou podivanou si nehrajici pohadka, me srdce zaplesa. Kdyz jeste zjistite, jak skvostne a hlavne trefne je pohadka obsazena, tak se jen tetelite. Pohadka je plna chytrych napadu, vtipnych momentu i velmi milych pisnicek. V neposledni rade autori trefne vyuzivaji politickou satiru, ktera nepusobi nijak strojene, nasilne ani nedevastuje pohadku jako takovou. Pritom pouzite vtipy budou (bohuzel) jeste dlouho aktualni. Herci hraji pomerne civilne a az na Maryska (kteremu to tady odpoustim) se nikdo nepitvori - coz je v posledni dobe u nas, zvlaste u predstavitelu certu, ZAZRAK (a dekuji moc za nej). Co trochu zamrzí, je ponekud silnejsí slovenský přízvuk představitelky Markétky (Judit Bardoś), která na některých místech s češtinou vyloženě bojuje. Nicméně je na ní velmi milý pohled. Kdybych mela hodnotit presneji bylo by to 3 a pul hvezdicky. Pohadka mi ale jeste druhy den dokazala navodit moc prijemny pocit a za nej me ta pulhvezdicka vubec nemrzi.

plakát

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) odpad!

To snad ne ne toto. Já se nasmála... neuvěřitelný. To se člověku nechce, ani nemůže věřit, že to bylo míněno vážně. To je ještě horší než nový Souboj titánů ( a to už je co říct). Snad jako parodie na řecké báje...to by se možná dalo... NE NEDALO. Je to odpad odpadů.....ale ve vylepšené náladě něčím ostřejším by to mohlo být skoro až nebezpečnou chechtací kombinací - nebo prostředek k rychlému usnutí.

plakát

Černá labuť (2010) 

Pro mě bohužel zklamání. Natalie je jako obvykle skvělá (ale vlastně jsem jí jako postavu příliš nepochopila-ale určitě se nadřela-fyzicky i psychicky), ale tak nějak nevím ...nevím jak takový film strávit. Film je plný expresivity, hysterie, patosu, deprese, deprese, deprese. Říkala jsem si proč se na to musím dívat, co je ta slečna zač, co chce, co nechce...proč to všechno....proč je to vyhrocené do takových krajností. Já se vlastně hrozně nudila tím, jak se mě to vůbec nedotýká a nijak mě to neoslovuje. Bohužel jsem nezasažena.

plakát

Sám doma (1990) 

Film mého dětství. Na Vánoce jako kovaný a vždycky mi navodí takovou sváteční pohodičku. Z nostalgie se na nějpokaždé ráda podívám (a vždycky se přistihnu jak se tupě usmívám a užívám si). Na Vánoce by měl být vysílaný povinně místo hrůzných dětských filmů se Santou.

plakát

Zabiják Joe (2011) 

Odjakživa trpím na Matthewa McConaugheye (a je to spíš o vzhledu...ačkoliv...) . V posledních pár filmech (Obhájce) jsem si dokonce užila i jeho herecké kvality - jakoby se od romantických slátanin vrátil k úžasným filmům jako byl "Čas zabíjet"...Díky Bohu. V tomto filmu je totiž skvělý, bez kapky patosu, hysterie nebo falešnosti. Je zkrátka přesný, jak dlouho nikdo. .....já věděla, že se jednou vrátí -z toho romantického balastu- zpátky k herectví:-) . A on se vrátil. No a já holt nějakou dobu nezajdu do KFC.

plakát

Zrozeni z moře (1997) 

Takové je to přeslazené, bolestné, bezvýchodné, nicneříkající, hysterické nic.

plakát

Madagaskar 3 (2012) 

Málokdy se stává, že by další díl od úspěšného snímku byl stejně úspěšný. Ještě méně se stává aby další díl byl ještě lepší než první film. A co je naprosto ojedinělé, je aby to byl třetí díl, co předčí všechny předchozí. Tam kde rok od roku pokulhává a klesá Doba ledová, tam roste Madagascar. Dlouho jsem se takhle nepobavila a myslím, že (bohužel) zase dlouho nepobavím. Abych se 90 minut řechtala jak smyslů zbavená, se mi už pěkných pár let nestalo...jestli vůbec někdy. To je tak ulítle, úchylně a přebarveně skvělý film, že si nedovedu představit, že uvidím kdy lepší nebo spíš vysmátější animák, než je v pořadí třetí Madagascar.

plakát

Mamma Mia! (2008) 

Ačkoliv se dokážu ztotožnit s těmi, kteří tento film považují za přesluněný a přeslazený kýč, který je prakticky pouhým balastem umístěným do dovolenkové řecké atmosféry, musím na druhou stranu uznat a poklonit se hned několika věcem. Prvním je použitá předloha, která dokázala spojit písňové texty ve smysluplný scénář (pravda poněkud poplatný použitým textům), ale tak jako tak tento scénář funguje. A za druhé výběr herců, v tomto případě i zpěváků. Od největších hvězd až po ty méně známé jsou vybraní herci, kteří velice dobře zpívají a dokážou svým herectvím povýšit tento text na řemeslně vyvedený film plný velmi vydařených scén (především zásluhou herců). Další věc, kterou je nutno uznat je zdařilé přezpívání původních písní, které nijak neláme ruce původním verzím. Dokonce si troufám říct, že soundtrack k filmu v mnohém původní verze písní převyšuje. Neříkám, že je tento film filmařským skvostem, ale ráda se na něj v létě v pohodičce s kafíčkem nebo koktejlem v ruce podívám a věřím tomu, že od něj budu odcházet s dobrou náladou. Jsou zkrátka filmy, od kterých ani nic jiného nevyžaduji.