Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (130)

plakát

Projekt Power (2020) 

Lehce zapomenutelná akčňárna, která má dobrý nápad, ale nedokáže ho využít. Samotný děj je klišoidní a plytký. Rychlá jednohubka, která má zabít čas. Účel splnila.

plakát

Love, Death & Robots - 1. svazek (2019) (série) 

Seriálová antologie není nic nového, ale jejich pomálu. U téhle mě těší, že je dostatečně pestrá. Najdou se akční jednohubky, barevné drobky s umělecko-filosofickým přesahem, akční majstrštyky i nezávazné blbůstky. Většina příběhů postrádá pořádné backstory, ale kupodivu to není na škodu. Většina postav je dostatečně vykreslených a rychle diváka uvedou do děje. Každá z epizod je něčím jiná a mají různou kvalitu, která se však drží v plusových číslech. Člověk od toho nesmí čekat konzistentní vyprávění. Autoři se očividně mohli vyřádit a každý si jet svoje. Své dospívání jsem obětoval povídkám Philipa K. Dicka, takže tady jsem se cítil jako ryba ve vodě.

plakát

Love, Death & Robots - Alternativní historie (2019) (epizoda) 

Tři roboti, Jogurt a hatrick završuje aplikace k Alternativní historii. Všichni jsme uvažovali, co by se stalo, kdyby Hitler zemřel předčasně. První dvě úmrtí a jejich následky jsou jakžtakž uvěřitelná. Pak se to urve z řetězu a člověk se může bavit absurditami.

plakát

Love, Death & Robots - Mrtvý úhel (2019) (epizoda) 

Kyberpunková řežba osmdesátkového střihu líznutá Rychle a zběsile. Nic víc nic míň. A ani není potřeba tam nic složitějšího hledat. Je to prostě zábava.

plakát

Love, Death & Robots - Zimova modř (2019) (epizoda) 

Krásný příběh a shrnutí života jednoho umělce, který našel krásu v jednoduchosti a pochopil, že nesmrtelnost není dar, ale prokletí, tak se vrátil na začátek.

plakát

Love, Death & Robots - Šťastná 13 (2019) (epizoda) 

Příběh o pilotce a její lodi, ke které si musela najít cestu. Animace úchvatná. Dokonce mi nevadila absence jakéhokoliv backstory.

plakát

Love, Death & Robots - Noc ryb (2019) (epizoda) 

Poezie v poušti. Proč ne. Tento počin se asi nejvíce vymyká z ranku ostatních. Má něco do sebe. Člověk však nesmí čekat kulervoucí pointu ani závěrečný twist. Je to prostě krásné.

plakát

Love, Death & Robots - Pomocná ruka (2019) (epizoda) 

Co jsme schopni udělat pro vlastní záchranu a přežití? Ano, je zde několik logických lapsů, ale to není důležité. Je to o odhodlání a lidské síle.

plakát

Love, Death & Robots - Měňavci (2019) (epizoda) 

Vlkodlaci v armádě není nic objevného. S tímto tématem si pohrává řada povídek a knih. Přesto bylo fajn obdobný nápad vidět rozpohybovaný. Nic převratného na tom není. Avšak dobře to vypadá a akce taky neurazí.

plakát

Love, Death & Robots - Skládka (2019) (epizoda) 

Tento příběh mezi ostatními zapadá. Lehká povídka o výhodách burantství a nezávislosti na mocipánech.