Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Mulholland Drive

Mulholland Drive (2001)

Myslím, že dost složitý film i pro náročného diváka. Naprosto neuvěřitelný snímek nad kterým zůstává rozum stát. Netradiční, neobvyklé, ohromující, ale nejvíc úžasné je na tom to, že pro Lynche naprosto klasické. Toho pána nelze nemilovat. Při první půlce jsem myslela, že vše naprosto dokonale chápu, což mě udrželo v pozornosti a měla jsem radost. Ovšem druhá půlka mě dostala do rozpaků a natolik zamotala hlavu, že mě to udrželo v pozornosti ještě víc a nad filmem jsem přemýšlela do pozdních nočních hodin. Závěr byl takový, že jsem si film pustila ještě jednou a následovné pochopení mi dopřálo klidné spaní. A v tomhle je smysl, vlastně celkem nesmyslného filmu :) . Myslím, že takovýhle filmů a režiséru by mělo být více.

Počátek

Počátek (2010)

neuvěřitelný a doslova neskutečný !! ...ježiši, tohle je opravdu snad ten nejlepší film co sem kdy viděla !!! ..pane Nolane, já smekám ...

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Neuvěřitelně silný příběh. Dokonale vystižené emoce, výborní herci a prostředí. Tento film patří k nejlepším vůbec a ten kdo ho viděl, ví proč. Ani snad největší necita nemůže dovolit alespoň jedné slze, aby neukápla. Filmu jsem strašně věřila, divák se cítí být součástí dění. A udržet diváka v pozornosti po celou dobu trvání filmu je opravdu náročné. F. Darabont to zvládl naprosto impozantně. Myslím, že v životě není nic krásnějšího než opravdové přátelství, které dokáže překonat spousty překážek. A pokud vám film umožní cítit a vnímat ten pocit i z obyčejného plátna či obrazovky, tak potom si asi nemusím klást otázku ,,Kolik hvězdiček si tento snímek zaslouží?,,

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Ještě že pan Nolan zná dokonalý trik jak na dokonalý film. Tak se pozorně dívejte ;)

Muži, kteří nenávidí ženy

Muži, kteří nenávidí ženy (2009)

Jednoduše a obyčejně vyzývavý, neklasicky klasický příběh, čekaně nečekané zvraty, rozmanité charaktery osob, spletité záchvěvy, tajuplná napínavost...jojo, nejradši bych byla sama aktérkou a se zaujetím vyšetřovala po boku Mika..věcí, která překvapila i mě samoutnou je, že mě ten film zkrátka dostal..nechtěla jsem aby zkončil!..podotknout bych také měla, že komentář vzniká po sléhnutí všech dílu Millennia...možná (asi určitě) se tedy moje mínění slučuje v jedno a podle toho tady teď hodnotím tři díly jako celek, což asi neni uplně dobrý přístup, pardon, ale jako bohužel, stalo se ;)) ..ale teď zpátky ..musím říct, že za poslední dobu, jedno z největších filmových překvapení!..a ještě k Lisbeth Salanderové - je naprsoto úžasná! ..stala se mojí favoritkou, mým oblíbeným charakterem, mojí modlou, mojí aktuálně nejoblíbenější filmovou postavou!...propracování její osobnosti převzalo vládu a dosud nepokořeného Harry Pottřího Snapea a upířího Damona Salvatora přešouplo o kus dál z prvního místa ..tedy, vítej v mé hlavě Lisbeth ! ..co považuji za zásadní chybu je, že jsem si dřív nepřečetla knížku.. je dost možné, že nadšení by opadlo a pár hvězd by přestalo svítit, těžko říct, soudím bez předešlé znalosti příběhu a listů Stiega Larssona...ach, každopádně jsem spokojená :)

Alenka v říši divů

Alenka v říši divů (2010)

Nejradši bych hodnotila pouhým citoslovcem: jůůůů ! .. a to proto, že při sledování toho filmu jsem se cítila jako malá holčička, která ohromeně kouká na všechny ty divy a je tak strašně nadšená.. já jsem se vlastně cítila jako Alenka v říši divů.. a už tohle myslím lecos vypovídá. Když jsem byla malá, ten kreslený seriál jsem milovala a měla jsem spousty knížek, chtěla jsem být Alenkou a zažít to co ona, obdivovala jsem Kloboučníka a písničku Karla Černocha, spojenou s touto pohádkou jsem si pouštěla stále dokola na walkmanu :D .. Postupem času jsem skoro zapoměla, pohádky už pro mě nepředstavovali hlavní roli..a po 14ti letech přijde ten bláznivej chlapík Burton s Alenkou v říši divů a do hlavní role mi obsadí Deppa, to byla pro mě naprosto vražedná kombinace..Je nepopsatelně úžasný vrátit se v čase a mít zároveň pocit, že všechno na sebe absolutně navazuje..jako bych usnula v kreslené Alence a vzbudila se na tom samém místě, s vyjjímkou toho, že tohle už nebylo kreslené, ale reálné, a to proto, že už jsem vyrostla a už nemám takovou představivost jako v dětství..rázem to nevidím zkresleně, trochu jsem pochybovala, ale víra byla silnější.. a teď si tak říkám: vždyť tohle je popis té filmové Alenky, vždyť já zase obdivuji Kloboučníka, zase se zarážim nad divama té skvělé říše, vždyť já se zase cítím jako Alenka.... a proto bych na závěr chtěla říct jedno slovo: díky ..