Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Krimi

Deníček (4)

Jak je to s anděly

Většina lidí, většina rozumných lidí, věří na anděly. Jak jinak si vysvětlit všechny ty šťastné náhody, kdy člověka nepřejel bagr, v opilosti si nic nezlámal, navzdory chronickému lemplování se mu podařilo prolézt nějakým testem a nebýt superarbitrován pro blbost. Jasně, strážní andělé. A že mají někdy opravdu těžkou práci. Sporné je, jak andělé vypadají. Zpravidla se zpodobňují jako více méně bezpohlavní bytosti s vážným výrazem, mohutnými perutěmi a dlouhé noční košili. Otázkou je, proč by měli vypadat zrovna takhle. Mnohem spíš mají podobu někoho, kdo sám o sobě přináší jen radost. Tušíte správně, andělé jsou ve skutečnosti králíci. Existuje na to důkaz!

Jak je to s anděly

kachny, kachny, kachny, kachny .....

Začalo období monzunů, velká část republiky se změnila na rýžová pole, lidé si místo do volů nadávají do vodních buvolů (dobrá, tak to nedělají, ale mohli by) a některým z bystřejších představitelů veřejné moci začíná docházet, že pojmy jako padesátiletá a stoletá voda znamenají pravděpodobnost, s jakou takovou radost můžeme čekat, a ne ten interval samotný. Děti provokují rodiče hrou přihořívá, přihořívá hoří, užívají si však zejména tu pravdivou část - samá voda, samá voda. Slovy klasika: Nevesely, truchlivy jsou ty vodní kraje. Jela jsem se podívat, neb jsem hodná vnučka, na nestora rodu, cestou zpět vidím tam, kde bývají hejna, dvě opuštěné kachny .... Smutný je pohled na kachenprázdnou řeku. Kam ty kachny zmizely? Otvírám dveře do ložnice ........... už to vím.

kachny, kachny, kachny, kachny .....

Králíci jdou do nebe

Nikdy jsem tak úplně nevěřila tomu, že po smrti není nic. A taky že něco je. Třeba můj kouzelný králík je v nebi a má se fajn. Jen by mě zajímalo, jak k té fotce přišel  Segrestor, ještě že správně pochopil, že ji má předat mně. 

Králíci jdou do nebe

Bilance mého roku 2012 na CSFD

Horror vacui, ten prázdný deníček mě straší i ve snu. Nejvyšší čas s tím něco udělat. Na prahu nového roku, optimisticky třináctého, se to tak akorát šikne. 

Co mi přinesl rok 2012 na CSFD? 

Klona (díky, Náhodo, žes v mém životě jednou vzácně nebyla tou zatracenou sviní, jak Tě obvykle potkávám)

46 biografií, 43 obsahů filmů (jsem vážně grafoman, ještě že to nepíšu po zdech, tady za to pokutu platit nebudu)

spoustu administrátorských práv a s tím spoustu práce

setkání s Vadimem Petrovem a Romanem Rážem (kupodivu v přímé souvislosti s administrátorskými právy)

několik nových přátel a známých (ano, Náhodo, tady už tě chvílema poznávám v obvyklé formě a podobě)

V životě mimo CSFD - smrt mého kouzelného králíka. 

Nového (okouzlujícího) králíka, aby mi nebylo smutno, a nového (kouzelného) králíka novému králíkovi, aby nebylo smutno jemu. 

Bilance mého roku 2012 na CSFD