Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Sirotčinec

Sirotčinec (2007)

Nikdy jsem neměla ráda horory, ve kterých se pořád lekáte a ze všech stran na obrazovku stříká krev. Proto jsem ráda, že mě intuice (nebo osud?) dovedla k Sirotčinci. Přesně takový typ filmů mám ráda. Tajemná a kvalitní zápletka, která nakonec vyústí v něco, co by málokdo čekal. Pokud nejste vycvičení v hledání na první pohled neviditelných detailů, tak je lepší se podívat na film více než jen jednou, abyste pochytili všechno podstatné. A ten konec? Zamrazilo mě. Byla jsem v šoku. Málokdy se mi stane, že na mě něco podobně zapůsobí. Takových filmů by mělo být více.

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005)

Jak to vypadá po smrti? Ach ano, možná i takhle. Každý to vidí jinak. Pro mě jedna z nejhezčích pohádek, které jsem za svůj život viděla. Tim Burton to prostě umí, co si budem vykládat. Ať jde o příběh, atmosféru, postavy nebo dokonale sedící hudbu. Vše mi do filmu naprosto pasovalo. Můžu si jej pouštět pořád dokola a neomrzí mě. Čím to asi bude?

Sarangddawin pilyoeobseo

Sarangddawin pilyoeobseo (2006)

Výběr dvou hlavních rolí byla skvělá volba. Naprosto k sobě tito dva mladí lidé ladí. Líbí se mi, jak se postavy v průběhu filmu vyvíjejí - jak rozvíjejí svůj složitý vztah... jak se navzájem poznávají a jak se v nich postupně vyvíjí nečekané rodinné pouto. Ach ano, "Love Me Not" se mi vážně líbí. Herecké výkony byly opravdu vydařené a námět filmu si mě kompletně získal. Zatím nejlepší film, co jsem z korejské tvorby viděla. A ten konec? Nemám slov.

Bouřlivé výšiny

Bouřlivé výšiny (1992)

Skvělý výběr herců, skvělá volba hudby, skvělé zpracování. Co více si přát? Ach ano, navíc jedou podle knihy! Emily Brönte/ová je jedna z nejlepších románových autorek tehdejší (i dnešní) doby. Příběh z větrné hůrky je nadčasový a pokaždé mě zaujme - a to jak v knižní, tak i ve filmové podobě. Zvláště tedy této, kde do hlavní role umístili mého oblíbence Ralpha, který roli Heathcliffa zvládl více než jen skvěle. Příběh je plný lásky, vášní, nenávisti, pomsty i bolesti. Jen s obtížemi mě od tohoto filmu dokážete odtrhnout.