sharky

daniel košťál

kraj Praha

ICQ: 210410672

56 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 8 15 22 29
    • 5.2.2012  00:31
    Jeden musí z kola ven (2011)

55%Johna Le Carrého mám moc rád, ale jeho knížky se zoufale nehodí pro filmová zpracování. Jsou spíš zajímavé popisné a atmosferické, než aby je táhlo napětí a silný příběh. Alfredsonova adaptace je technicky brilntní s úžasnou kamerou, obsazením i hudbou, ale bohužel je to strašlivá nuda a divák se těžce ztrácí v retro scénách, pro člověka, který nezná knižní předlohu, to musí být naprosto nestravitelné. Je tolik jiných skvělých spisovatelů špionážních trilerů, jejíž knížky zejí ladem, tak proč neustále vyhledávají filmaře Johna Le Carrého, který nemá filmu moc co nabídnout, maximálně se to hodí na pokračování pro televizi, jak už se o to kdysi pokusili dříve v BBC.

• 29.1.2012  20:10
    Soukromý vesmír (2011)

ocenuju peclivou casosbernou praci,ale hlavne u otce rodiny, protoze vetsina jsou jenom komentovany fotografie, ale bohuzel se zivot tech lidi nevyvynul nijak extra zajimave a na celovecerni film je ta latka velmi slaba.

• 23.12.2011  22:05
    Šéfové na zabití (2011)

s touto komedií mám jediný, ale zásadní problém: ani jednou jsem se nezasmál. jinak děj plyne v dobrym tempu a obsazení je skvělý, ovšem když chybí solidní gagy je to nahouby. tvůrci se měli zeptat dannyho de vita, jak se dela poradna cerna komedie.

• 14.12.2011  00:17
    Všemocný (2011)

do páté hvězdičky chybí jen maličkost v podobě nějakého závěru, ten použitý ve filmu je nijaký...

• 27.10.2011  17:25
    Marketa Lazarová (1967)

strašlivá nuda, plná naprosto nesmyslných a nerozumitelných scén. Všude se mluví o tom, že jim vládne král, což odkazuje ke 13. století, ale přesto ten středověk vypadá, jak na začátku doby kamené, lidé tam bydlí ve zřícenínách a na krk si vážou kosti. Strašně moc záběrů je točených skrz trávu nebo křoví či z nějakého prapodivného uhlu, že se to skoro nedá sledovat. Postsycnchrony postav v pozadí (někdy i v popředí) naprosto nesedí na pusy, které klapou úplně mimo. Pro někoho je to možná umění, na mě to působí jak nepovedené nekoukatelné dílko jak od pseudointelektuálního studentíka filmové vědy. BTW pane Vláčile, viděl jste někdy vlka? Německý ovčák je mu asi tak podobný jako pudl nebo jezevčík. Našlo by se 100 jiných psích plemen, která by vypadala věrohodněji.

• 27.10.2011  16:56
    Tintinova dobrodružství (2011)

73% Tintina drží nad vodou dobrý scénář, který tři jednoduché komixy spíchl solidně dohromady do velkého příběhu (co taky čekat od scénáristy televizního Sherlocka) a neurazí ani milovníky komixové předlohy (i když si myslím, že trocha odvahy víc se utrhnout ze řetězu a trochu se odvázat k volnější adaptaci by se vyplatila, protoze Herge byl mnohem talentovanejsi kreslir nez autor propracovaneho deje a predevsim je jeho predloha misty dost infantilni, urcena predevsim detem na druhem stupni ZS). Další plus jsou vsemozne vtipky odkazujici na tu na Sherlocka, tu na Celisti apod. Blbé je, že jsem si při sledování vzpomněl na Indyho Jonese jenom dvakrát (rozumněj: dvě scény dosahují jeho kvalit) u souboje jednorožce s pirátkou lodí a u honičky s dravcem za ukradenými svitky. Ty jsou velmi povedené a propracované, zbytek už bohužel zdaleka tak propracovaný jako Indy není. Nejvíc mě zklamala avizovaná revoluce ve světě kinematografuie, když láká důchodce Spielberg na 3d musí chápat jeho zákonitosti, po technicjké stránce je film fiasko. Bohužel revoluce se nekoná a já bohuzel před týdnem viděl Tři mušketýry 3d, kteří měli 3D milionkrát kvalitnější. Tady se stříhá příliš rychle, takže scéna je místy nepřehledná a hlavně pozadí je místy velmi rozmazané jak u Souboje titánů (to u žádného animáku neuvidite, to je více než ostudný krok zpátky) a vše jepříšerně tmavé i v těch nejsvětlejších scénách, to by sice měl být hlavně problém digitálního promítání v normálním kině způsobený tím, jak brýle zatmývají obraz jednotlivých očí, ale když si člověk sundá brýle, obraz byl tmavý i tak, to mi napovídá, že bylo něco špatně i s filmem samotným a bez ohledu na to by mohly normálním kinům dodávat zesvětlenou kopii, aby toto kompenzovali. Mušketýři měli obraz světlý akorát. Třeba je to v imaxu lepší, ale Tintin zas není taková bomba, abych ho chtěl za pár dní vidět znova a vyhazovat peníze za předražené 3d vstupné. Alespoň, že české dabing se velmi povedl, hádám, že dabér kapitána Haddocka místy překonává i originál jak perfektně se vžil do technicky náročné role. Co se ovšem nedá Spielbergovi odpustit je, že když tak strašne miluje předlohu a Hergého, tak klidně nechal zkomolit jmého hlavní postavy z tenténa na tyntyna, čímž to spíš připomíná legendárního psa rintintina než hergého komix. To je k předloze neuctivé a zdůvodňovat to tím, že Američani jsou hloupí a většinou to tak čtou, je ještě hloupější, zvlášť, když je světová premiéra v Belgii, a neustále se mluví o tom, jak film byl točen hlavně pro Evropany. Ještě bych dodal, že Williamsova hudba je tentokrát dost slabá a kromě závěrečných titulků si jí člověk skoro ani nevšimne. a že mě dost naštvalo, že film končí v nejlepším, to je docela podraz na diváka, když nakonec nedojde na to, o čem se celou dobu mluví.

• 19.10.2011  23:37
    Tři mušketýři (2011)

84% Tri musketyri jsou neskutecna prdel, ktera dava od prviho zaberu a komixove stylizace jasne najevo, ze s Dumasem to ma spolecny jen nazev, je treba vypnout mozek a jenom se nechat unest moderni divokou jizdou. A ja bych rek, ze se hodne povedla a kdyz pristoupite na pravidla hry a nebude vam vadit vzducholod, plamenomet nebo rotacni granatomet, budete se kralovsky bavit, je tam spousta vtipnych veci a furt se neco deje. Navic tohle je prvni hrane 3d od Avatara, ktere neni ani trochu rozmazane, ani neprehledne a strihy jsou delane velmi citlive a cesky dabing (david matasek, tana vilhelmova, jan dolansky, lukas vaculik) je hodne povedeny. tahle verze je mnohem lepsi, nez ta posledni, nebo predposledni, kde charlie sheen coby athos nakopal kardinala do zadku. * * * * Na zaver anketni otazka, cimto, ze vic kladne hodnoti ti, co videli titulkovanou 2d verzi, nez ti co videli dabovane 3D? Ze by ta technologie mela precejenom nejaky smysl a v rodnem jazyce v te spletite akci clovek vsechny hlasky lepe zaregistruje a vstreba?

• 11.10.2011  01:43
    Expozitura (TV seriál) (2008)

seriál mě baví, je velmi zručně natočenej, herci jsou dobří (včetně hanky vagnerové, na kterou v pohode zvykne, neni to vubec strasny jak pisou vsichni, co to ani poradne nevideli, hlavne jsem rad ze jaskow konecne dostal poradnou prilezitost pred kamerou, je to skvelej divadelni herec) a hlavne pokladam za velmi zasluzny pocin neustale pripominat, kam az saha korupce v tomhle state a vyvolavat v lidech negativni reakce, aby se konecne zacli bourit, protoze politici s tim moc neudelaj, tak je rada na obcansky spolecnosti, aby zasahla.

• 10.10.2011  14:14
    X-Men: První třída (2011)

89% (možná i časem přidám pátou hvězdičku - je mi chyběla trocha toho filozofického přeshu ze singerových filmů). V každém případě studená válka nikdy nebyla zábavnější a díky přítomnosti "nadaných žáků" nebyl hollywoodskej blockbuster nikdy uvěřetilnější. kdyby točili všechny filmy o mutantech, nemusel bych se u spousty z nich trapně smát přepálené akci a nesmrtelnosti hrdinů . Herci jsou vybrani skvele a coby mladsi verze znamych postav pusobi verohodne.

• 10.10.2011  14:04
    Správci osudu (2011)

65% zajímavý námět (to je ostatně od Dicka vždy) znásilněný hollywoodskými scénáristy do přeslazené pohádky. je velmi sympatické vidět film. ve kterém nepadne jediný výstřel. kolik je za rok takových filmů americké produkce? kolik je takových, které navíc nejsou komedie a v kolika takových hraje ačková superhvězda? Skoro bych řek, že nula. V kadždém případě filmu chybí propracovanější scénář, moc se toho v něm neděje a klolec je strašně příšerně špatnej. Navíc, já nepotřebuju, aby ve všech filmech byly super sexy krásky (ať si má Bluntová klidně svoje dvě brady), stačí mi normální holka, ale na takovou velkou osudovou roli musí mít charizma, a to Emily Blunt zoufale chybí, i Iveta Bartošová by v té roli zazářila víc.

• 5.10.2011  11:24
    Chicago: Zákon ulice (TV seriál) (2011)

90% Výborný seriál ze života policajtů, který působí naprosto uvěřitelně. Hlavní hrdinka to nemá ani trochu snadné, město je prolezlé korupcí a chlapi nejsou moc rádi, že je řídí žena. Navíc je zde výborná dějová linie s tajným policistou, který je nucen dělat nepěkné věci a povedla skoro lépe než ve oscarové Skryté identite. nejlepší je ovšem hlavní mužský hrdina Wysocki, která podvádí svojí přítelkyni se svojí bývalou manželkou. Celý seriál je spíš za 4 hvězdičky, ale za závěrečné tři díly musím dát pět. Gibbons je opravdu pořádně mazaný lotr bez zábran, ne nepodobný pánům na pražských radnicích a magistrátu.

• 2.10.2011  18:05
    Thor (2011)

trocha rodinných královských intrik (ale shakespeara sem prosim neplette, na to je to moc ploche, hadam ze vetsina z vas zna jeho hry jen ze zkracenych filmovych adaptaci), trocho okopírované výpravy (třeba Asfgardské sídlo nápadně připomíná jistý islandský kostel), trocha humoru, trocha predvídatelnosti a plochosti a nadmiru sympatický casting. Celkem vzato slušná zábava, která si na nic nehraje.

• 1.10.2011  02:21
    Alois Nebel (2011)

52% Proti tomuhle filmu je i terrence malick mistr plynulého dynamického děje. Má to krásné obrázky, ale chybí tomu pořádný děj, motivace postav, celistvý příběh a nemám to ani pořádný konec. Mně prostě hezký vizual u celovecerniho bijáku nestačí, já chci mnohem víc, ale jako pulhodinova televizni ukazka atmosfericke animace by to asi bylo fajn, jenomze s delsi stopazi se to cele rozpada. Pokud jste fanda zelezice, pridejte si klidne dve hvezdicky.

• 6.9.2011  14:08
    Drive (2011)

První hodinu to byl skvělej a zajimavej film, kterej mě vtáhnul, i když chvílema byly některý scény s minimem dialogů a dlouhejma záběrama na hranici nudy (on ten banální příběh není normálním tempem na víc než 20 minut filmu), ale furt jsem byl natěšenej na to, co se bude dít dál, ale pak to přišlo... Najdnou se z ničeho nic objevilo několik šilenejch WTF momentů, při kterejch jsem se musel smát (a nebyl jsem sám), zesílená brutalita nasilí, ještě umacněná potlačením hudby a vytažením některejch ruchů tomu nasadila korun, už jsem pak prostě do konce nemohl brát tenhle, do tý doby zcela vážně a dramaticky se tvářící film bez humoru, vážně, najednou z toho byla nechtěná parodie. Fakt se nematuju, ze bych nekdy jindy videl neco tak slibne rozjetyho, co samo sebe během pár minut uplne shodilo takovym zpusobem, ze uz me ten film dál nebavil a uplně přrestal zajimat a jenom jsem se tesil na titulky. Mohla to bejt zajimavá pocta 80. letům, ale u mě to neuspělo. Tohle se dá hodnotit jedině 5 hvězdičkama nebo odpadem, já musím bohužel dát to druhý.... ale režisérův zjevný talet je zajímavým příslibem do budoucna, jen mít příště lepší scénář a nepřekračovat mez.

• 1.9.2011  15:22
    Odcházení (2011)

Proč mám pocit, že půlka hodnotících film vůbec neviděla a jenom si léčí svoje nenávistné mindráky vůči václavu havlovi!? já chápu, že absurdní drama není pro každého, ale já byl na projekci, kde se třeskutě smálo celé kino. A bez ohledu na myšlenku a sdělení se tenhle film dá brát jako zdařilá komedie a přehlídka nejlepších českých herců. 52 % si určitě nezaslouží, to je mnohem lepší. navíc si myslím, že se snaží i něco říct a docela dobře se snaží, ale to už si musí každý přebrat v sobě...

• 29.8.2011  15:35
    Wallander (TV seriál) (2008)

Opravdový emoce. Vypiplaný vizuál. Dokonale ponurá atmosféra. Řádně sešlej hrdina. Parádní zlosyni. Prostě pecka.

• 27.6.2011  12:24
    3 sezóny v pekle (2009)

72% trocha anarchismu v době nastupující totality není nikdy na škodu:)

• 27.6.2011  12:18
    Hanna (2011)

scénáristicky pitomé béčko, které si hraje na něco víc, ale jediná věc navíc je tam šílená nuda u předlouhých zbytečných cestovních pasáží, kde se naprosto nic neděje, žádný náznak nebezpečí, ani emocí. Třináctiletá holka jako elitní zabiják, kterej přepere dvoumetrový vazouny vypadá velmi nerealistikcy, zachraňuje to akorát cate blanchett. Kdo bude hlavní hrdina příště, dvouměsíční batole?:)

• 31.5.2011  21:07
    Lidice (2011)

"Věřil jsem v Boha, ale nerozumím mu." Tezko muze film potkat neco horsiho (no pokud ho teda netoci osudem proklety Terry Gilliam), než výměna režiséra těsně před natáčením. Scénář je hodně dobrý, klade důraz na postavy a je evidentní, že Alice Nelis si tam přpravila při svych upravach pár pořadně silnejch emotivních scén, a taky je evidentni, že Petr Nikolajev tam za žádnou cenu nechtěl mít nic patetickýho, tak ty scény natočil tak decentně, až je trochu zazdil. Na druhou stranu scéna samotného vyvraždění je výborně natočená a citlivěji už to asi udělat nešlo. Přesto si ale myslím, že když je scénář postavený na takhle silných postavách, kde si hlavní dějovou linku musí divák spíš v pozadí těžče domýšlet, tak mělo být na emoce přitlačeno daleko razantnějc. Ale kdoví jak by to natočia Alice, do její filmogfrafie taková látka vůbec nezapadá. Mrzí mě, že příběh Lidic asi nikdy neuvidíme pohledem Vladimíra Michálka, tohle je látka imho přesně pro něj. To ale nic nemění na tom, že zdejší uživatelé jako u většiny českých filmu hodnotí dvakrát přísnějc, než je realita a je to dobrej film, kterej určitě stojí za vidění. Hlavně jsem rád, že se jeden z největších milníků našich dějin konečne dočkal filmového zpracování a je to zpracování víc než důstojné. Pokud váháte mezi Piráty 4 a tímhle, pak není co řešit, proti Pirátům je to mistrovské dílo. PS: představitel Heydricha je neskutečně podobný dobovým fotografiím. PS2: Pár scén se hodně povedlo, jako hrabání ve sněhu nebo šímova návštěva nacistického velitele. PS3: Bydžovská vypadá spíš jako Rodenova matka než manželka, chtelo by to priste trochu castingove soudnosti nebo lepsi praci maskeru

• 10.5.2011  14:37
    Zdrojový kód (2011)

pěkná podívaná se zajímavým námětem a skvělými herci, jen ten konec bych udělal smutnější, nebo aspoň ne tak přímočarej..

• 10.5.2011  14:34
    Czech Made Man (2011)

50% Poslední dobou vznikaj skvělý český filmy, tenhle k nim ale nepatří. Je úplně o ničem, žádná myšlenka, žádný děj a strašlivě odporně nepříjemný mluvený projev hlavního hrdiny, který má být asi snahou o kopírování mluvy původního hlavního hrdiny, který film inspiroval, ale je to tak hrozně nepříjemný, že jsem si do konce filmu nezvyknul a přišlo mi to ve výsledku spíš trapné. Skvělá vizuální stránka sama o sobě dobrý film neudělá. škoda.

• 5.5.2011  15:53
    Fair Game (2010)

75% Excelentní Watts a film, který si na nic nehraje, jen sturcne bez zbytecnych fines odvypravi pravdivy pribeh, mozna i proto je jeste pusobivejsi. V jednoduchosti je sila tu plati dvojnasob.

• 2.3.2011  13:13
    Králova řeč (2010)

Kralova rec je fakt vtipna, urcite to neni spatnej film, stoji za videni, ale Oscar za nejlepis film!? Film, u ktereho drsnacky clen akademie Tommy Lee Jones uronil slzu a proto mu dal hlas!? Tomu neverim, to se urcite nekteri akademici museli ukliknout, neco jako nasi poslanci.... v kazdem pripade je mi trochu lito Rushe, ze vysel oscarove naprazdno, v tomhle filmu Firtha prehrava.

• 17.2.2011  00:29
    Gnomeo & Julie (2011)

85% Vtipne, hrave, pohotove, se spoustou rafinovanych vtipku v pozadi, s peknymi pisnickami a i to podani zahradnich trpasliku se vyyrovnalo se Shakespearem velmi dustojne. Jak s jeho samotnou postavou, tak s parafrazemi nazvu jeho her, ci skytym citatem z Hamleta a podobnymi vecmi, ktere deti vubec nepochopi, ale o to vic dospeli oceni. Je to film, u ktereho se budou bavit obe skupiny, deti i dospeli. Hodne podobny Sherkovi, jen se tu tolik netlaci na pilu a kazda veta neni automaticky snaha o vtipnou hlasku, coz je ve vysledku mozna i dobre. Nakonec dojde i na tema smrti a moralni pouceni, ale nastesti je to vsechno v prvni rade podane s humorem.

• 23.1.2011  16:01
    Nevinnost (2011)

71% U petra jarochovského jsem zvyklý na dobře vypointovane scenare, kde do sebe vsechno dokonale zapadne. Tady mi prisel úplný závěr trochu moc a zbytecne vykonstruovany. Nic mene je to dobry film, skvele zahrany a tak nejak presne zaplnujici vaznou dramatickou mezeru obycejnych malych velkych dramat, ktera tu vedle tech romanu pro zeny i muze, zen v pokuseni a pubertalnich bobuli nejak chybi. Chtel jsem puvodne dat 3*, ale kdyz se mi to rozlezelo v hlavne, tak asi musim dat 4, nejak to na me zapusobilo. Jenom bych priste pral Hrebejkovi stastnejsi vyber autora hudby, tohle anglicke tichonke zvatlani do filmu vubec nesedi. A Anne Linhartove preju do budoucna spoustu peknych roli, protoze ta holka si i vedle tech vsech skvelych ostrilenych hercu dokazala ukrast pro sebe par scen.

• 17.1.2011  20:49
    Černá labuť (2010)

Intelektuialní vizualni onanie je mylsim celkem vystiznej termin:) Je mi jasny, ze to budou nekteri intelektualni snobove vynaset do nebes. Ja za tim jednoduchym lesklym pozlatkem citim obsahovu prazdnotu. Obsahovych vemu bylo hrozne moc, ale zadny z nich neutocil uspesne na emoce. V kazdym pripade Natalka dokazuje ze už je velka holcicka a umi se krasne vztekat. Pro roli obetovala vsechen telesny tuk a oscara bych ji pral, protoze ona do toho dala vsechno. Ji jsem to uveril a sezral, ale Darrenovi proste tentokrat nejak ne...Nebo chcete-li to mene sofistikovane: Az moc prvoplanovy laciny depky a malo nahotinek:))

• 11.1.2011  00:41
    Zelený sršeň (2011)

90% Kterak Gondry a Rogen (vedle hlavni role i scenar a vyroba) nakopali prdel komixovym konkurentum. Co to je: Je to zelene, naruzive to picha (hlavne slecny jejich jmena si nepamatuje), balancuje to na tenke hranici mezi ackovym blockbusterem a parodii na nej a je to po hodne dlouhy dobe v kine film, u kteryho jsem se hlasite opakovane smal. Ano, spravne: Zelena vcelka! (vtipek z filmu;) (oproti Tronu sice 3d konecne vystupuje z obrazu, ale zato je pozadi mistama dost rozmazane, celkove to spis skodi, nez pomaha. Jak se zda, Cameron nastavil latku hodne vysoko. I kdyz jedna scena rozdeleni obrazu n avice scen byla hodne povedena a ukazala zcela nove a zjimave moznosti tohoto fenomenu)

• 25.12.2010  18:39
    Salt (2010)

Mistrovsky scenar trhajici rekord v poctu logickych der. Osvedceny reziser, ktery vzdy zabije jakykoliv emocni potencial a tempo (Svaty, Sběratel kostí, Někdo se dívá). A Anjelina, ktera s pribyvajicimi roky ztraci sexappeal, coz byla jedina pozitivni vec na teto priserne herecce.... sumasumarum katastrofa k pohledani. Davam jednu hvezdicku, za perfektni praci tymu zvukaru, ale nabuseny zvuk film nezachrani.. Pekelna nuda..:(

• 25.12.2010  17:55
    Zvony smrti (1971)

Tento konkurenční pokus o bondovku ma nekolik zakladnich chyb: chybi ji nadhled (je tam sice komicka postava reditele tajne sluzby, ale atmosferu filmu spis narusuje), je horzne ponury (osklive pocasi a sero spis zpusobuji deprese nez prijmene napinavy zaztek), akcni sceny svou kvalitou patri na zacatek 60. let, rozhodne ne 70. a anthony hopkins je asi posledni herec na planete, ktery by se kdy hodil do hlavni role bondovkseho superspiona. Zbyva tak jen uderna titulni melodie, uranciva pani Delonova a prijmne necekana zaverecna tecka.

• 17.12.2010  13:03
    TRON: Legacy 3D (2010)

žádnej zázrak, ale jako agitka na Gatese, aby dal Windows na net zadarmo a na kluky, aby holky nebalili, ale naprogramovali si je, to ušlo;) Vizualně je tam pár povedených věcí. 3D se moc nepovedlo, z platna nic moc nevystupuje, vetsina efektu je smerem dovnitr.

<< předchozí 1 2 3 4 8 15 22 29