Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Poslední recenze (6)

plakát

Kurt Cobain - About a Son (2006) 

Nejedná se o životopisný film ani klasický dokument. Celý snímek je složen ze zvukových záznamů, na nichž se leader kapely Nirvana Kurt Cobain rozpovídává o svém pohnutém životě. Tyto zvukové útržky jsou celkem působivě dopňovány filmovými záběry, které zachycují hlavní oblasti, hrající roli v životě tohoto umělce (tedy americký Aberdeen, Seattle a Olympii). Nahrávky interview s Kurtem Cobainem pořizoval spisovatel Michael Azerrad asi 2 roky začátkem devadesátých let za účelem sepsat biografii, kterou mnozí znají pod názvem Come As You Are - The Story Of Nirvana. Obsah filmu pro zasvěceného fanouška Nirvany sice nepřináší nic moc nového (já osobně jsem se s touto historií setkal několikrát), ale spojení raritních nahrávek, celkem slušně vybrané hudby a hlavně super záběrů amerického severozápadu dělají z tohoto snímku velmi příjemnou podívanou u níž jsem se s chutí dokoukal do konce.

plakát

Rudý škorpion (1988) 

V rámci shánění filmů mého mládí jsem se dostal i na tento kousek. Dříve to bylo na mém žebříčku rozhodně hodně vysoko. Po shlédnutí jsem trochu překvapen, protože jsem si většinu(krom hlavní myšlenky) už v podstatě nepamatoval. Nikolai je ruský voják ze speciální jednotky, který slepě plní svůj úkol a snaží se dostat ke hlavnímu vůdci afrických povstalců, kterého má za úkol odsranit. Po tom, co skoro zemře v poušti a zachrání ho křovák Gao prozře a pomůže africkému lidu v boji proti komunistické okupaci... Nevím proč, ale tento film na mě vždy působil hrozně originálně a na tomto se nic nezměnilo. Je to nejspíš prostředím Afriky do kterého je akční snímek zasazen. Lundgren je proti ostatním doslova obr (je to zde znát nejvíc z filmů, co jsem s ním viděl). Dobré 2/3 filmu se chová jako(aspoň trochu slušně řečeno) "pěknej hajzl" a moc sympatií u diváka nemá. Nakonec se ale stane správným akčním hrdinou a vybojuje si zasloužené uznání. Film není nijak mimořádně kvalitní, občas se najde i nějaký ten kýč. Ale řekl bych, že je to jeden z nejlepších snímků své doby v danném žánru.

plakát

Chladný jako led (1991) 

Příběh by se dal v kostce popsat asi takto: Vanilla Ice je velký frajer(aspoň v roce 91) a se svými přáteli vede bohémský styl života.Na motocyklech projíždějí krajinou(cíl není zřejmý)a při poruše jednoho ze strojů jsou nuceni zastavit na nanějaku dobu v typickém uspořádaném maloměstě, kde vzbudí (jak jinak)značný rozruch. Vanilla se samozřejmě zamiluje do nejkrásnější a nejúžasnější dívky města, což se nelíbí hlavně jejímu spořádanému příteli Nickovi a jeho kamarádům. Navíc zde figurují 2 bývalí vězni, kteří se chtějí pomstít rodině oné dívky, která má skrytou identitu a 20 let se před nimi skrývá. Vanilla je sice frája, ale také charakter a nebojí se nebezpečí, a tak k překvapení všech situaci řeší ... film je z dnešního pohledu docela vtipný! ale dřív byl Vanilla fakt borec, ten jeho účes, namachrovaný projev, barevné podivné oblečení a divný řeči, jeho rap, tanec ... dobrej film ...

Poslední hodnocení (1 112)

Jak jsem balil učitelku (1998)

15.03.2024

Predátoři (2010)

13.03.2024

Kosmonaut z Čech (2024)

11.03.2024

Duna (2021)

10.03.2024

Konec světa (1999)

09.03.2024

Božena (2021) (seriál)

26.02.2024

Kopytem sem, kopytem tam (1988)

17.02.2024

Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun (2021)

10.02.2024

Princ Mamánek (2022)

31.12.2023

Reklama