Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (5)

plakát

Láska a příšery (2020) 

Láska a příšery je velice příjemným překvapením, které funguje ve všech směrech. Žánry lehkého hororu, komedie a romantiky jsou do sebe spojeny zajímavým způsobem a spolu se svižným tempem dávají dohromady jeden povedený celek. Postavy si lze velice snadno oblíbit a divák se o ně dokáže bát, kdykoli se střetnou s nebezpečnými příšerami, jejichž design je povedený a nápaditý. Pravdou sice je, že podobnost se Zombielandem je místy možná až moc velká a hudební doprovod mohl být sem tam trochu výraznější, tady to ovšem s výtkami v podstatě končí. Přestože je snímek zasazen do postapokalyptického světa, je nabitý velkým optimismem a zároveň určitým poselstvím, což spolu s funkčním humorem ve výsledku znamená, že pokud má člověk rád lehce hororové komedie a pořádné dobrodružství, tak by ho film Láska a příšery rozhodně neměl zklamat.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Rozhněvaný muž se mohl velice snadno stát naprosto běžným akčním thrillerem, který není vyloženě napěchovaný akcí. Je to ovšem nelineární způsob vyprávění, který z něj dělá mnohem zajímavější podívanou. Zápletka je totiž odhalována postupně a z různých úhlů pohledu, což si rozhodně získá divákovu pozornost. Ve své podstatě jde ale stále o poměrně prostý příběh typický pro daný žánr (jednoduché motivace hlavního hrdiny a jednoduché vedlejší postavy), s čímž by měl divák rozhodně počítat předem. Pokud byste tedy rádi viděli nějaký klasický akční thriller, který je ale podán v nestandardní formě, pak by vás mohl Rozhněvaný muž příjemně překvapit.

plakát

Cobra Kai (2018) (seriál) 

Úspěšně vzkřísit starou značku po dlouholeté pauze nebývá nikdy jednoduché a ve většině případů není ono vzkříšení příliš povedené. Cobra Kai se nicméně řadí mezi vzácné výjimky, u kterých se návrat populární značky skutečně povedl, a to s plnou parádou. Tvůrci Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg a Josh Heald ukázali, že původní filmovou sérii Karate Kid velmi dobře znají a hodlají k ní přistupovat s respektem. Výsledek tak velice přirozeným způsobem navazuje na původní filmy a při zpětném pohledu je dělá dokonce ještě lepšími. Cobra Kai má zkrátka vše na správném místě: povedený humor, zajímavé postavy, skvěle natočené akční sekvence, parádní scénář a emočně vypjaté momenty, které fungují. Tento seriál tak lze doporučit naprosto všem, jelikož si v něm každý určitě najde něco pro sebe. Zároveň nijak nevadí, pokud původní filmy neznáte, předchozí události pochopíte ze seriálu i tak (nicméně, jestli jste viděli alespoň první film, pochopitelně si seriál užijete více). Cobra Kai je tak jednou z velmi vzácných výjimek, kdy se podařilo nejen úspěšně navázat na původní materiál, ale v některých případech jej dokonce ještě překonat a úspěšně na něm stavět, přestože tvůrci občas záměrně mění naše vnímání určitých událostí ze starých filmů. Pokud jste tedy Cobra Kai ještě nedali šanci, rozhodně byste to měli napravit.

Poslední hodnocení (254)

Láska a příšery (2020)

24.11.2021

Rozhněvaný muž (2021)

24.11.2021

Cobra Kai (2018) (seriál)

20.11.2021

Nikdo (2021)

20.11.2021

Vpád (2021)

20.11.2021

Star Wars: Klonové války - Old Friends Not Forgotten (2020) (epizoda) (S07E09)

20.04.2020

Star Wars Povstalci (2014) (seriál)

11.01.2020

The Mandalorian - Season 1 (2019) (série) (S01)

11.01.2020

Solo: Star Wars Story (2018)

11.01.2020

Reklama