Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie

Deníček (1)

Resident Evil: Damnation

Pár divnokomentářů a zbrklých poznámek na adresu jednoho z nejlepších filmů z RE univerza mě přimělo k analýze filmu RE: Damantion. 

(obsahuje SPOILERY k filmu Resident Evil: Damnation).

Zombies & Lickers : Film se odehrává v roce 2011, což znamená, že žádní zombíci (jak je znáte z prvních tří her nebo z prvních dvou hraných filmů) se nekonají! Zombie byly vedlejší produkt Umbrelly při testování T-viru. Byli pomalí, neohrabaní a neovladatelní - proto docházelo k dalším experimentům (kombinace se zvířecí DNA, G-virus, Nemesis virus, Las Plagas, Uroboros...). To co ze Zombies zůstalo jsou Lickers - vznikající dlouhodobou mutací. 

Las Plagas: Agresivní civilisté ve filmu byli nakaženi parazitem Las Plagas, který je ovládá, v RE4 se jim říkalo Los Ganados. Oproti klasickým zombies si zachovávají část inteligence. Jejich parazit z nich ale může při zvýšeném nebezpečí nebo zranění doslova vybuchnout.

Ovládání BOW: I když je tomu ve filmu věnována celá scéna a v RE4 je tohle chování nakažených na denním pořádku, tak malé opáčko: Bytosti s parazitem Plaga si vyvíjejí vztah se svým pánem (Master-Slave). Lickeři v Damnation jsou injektováni buňkami Plagy a hostitel s dominantním parazitem Plagy je tak může ovládat.

Takže ne, fakt není náhoda, že si Lickeři Leona nevšímali. :) 

Pro rozšíření rozhledu v RE univerzu doporučuju tyto stránky.

Resident Evil: Damnation