Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Poslední recenze (9)

plakát

Žena na střeše (2022) 

Asi chápu, že tento film bude mít hodně vysoké hodnocení. Bude se vyzdvihovat ztvárnění duševního utrpení ženy, která se dostala do spirály dluhů, jejích prožitků, reakce okolí a cesty, které v takové krizi volí. Nicméně...právě v tomto tématu, které ostatně není nijak objevné, není žádná z dějových pasáží nijak rozvedena. Vztah s manželem, synem, sestrou, důvody jejího počínání, vnímání. Děj bych označil za plochý, povrchový, postavený jen na dlouhých "rádoby" uměleckých a dramatických záběrech vnitřně hárající hrdinky. Prostě vzít scénář a za kamerou říct: "Hele Dorka, vstávej pomalu, útrpně vzdychej a bude to cool." Zkrátit stopáž tak o 50 minut a bude to lepší. Za mě 62%

plakát

Případ Roubal (2021) (seriál) 

No naprostá pecka...myšleno doslovně z pohledu poživačného konzumenta. Pecka je něco, co je pro jedlíka naprosto zbytečné, něco, co vyplyvne, něco, co v tom jinak dobrém ovoci nechce. Tato třídílná série je super ukázkou, jak ve shodné době mohou k v podstatě stejnému tématu vzniknou naprosto odlišné pořady. Na jedné straně Případ Roubal, na straně druhé Devadesátky. Oba lákají na přiblížení skutečných a pro širokou veřejnou šokujících případů ze stejné divoké polistopadové éry. V Devadesátkách dokonce o Roubalovi padne řeč, takže člověka láká zahrávat si s představou, kdo ve "voyacké" slátanině koho představuje. V úvodních scénách obou prvních dílů se taky mihnou skuteční policisté, kteří s kauzami měli, co dočinění. Tím ale veškerá podobnost končí. Zatímco u projektu ČT je vidět, že scénář skutečně vychází z policejní práce a scény byly pečlivě konzultovány, "Roubal" i přes titulkové proklamování o odborných poradcích (které si ale tak maximálně tvůrci náhodně vylosovali v seznamu advokátů) sklouzl do bahna plytkých komerčních detektivek, které rádoby trumfuje jen snahou šokovat prezentováním skutečných událostí. Ty ale podává v duchu Ordinací, Modrých kódu a dalších volovin. Celé dílko vypadá, jak když si někdo našel něco o několikanásobném vrahovi na wikipedii, pak vzal z koše jeden nenatočený díl Kriminálky "odkudkoliv" a hercům akorát přikázal tvářit se ponuře, páč toto je fakt pěkně hustokrutopřísnej reál. No a všichni poslechli...a nejlíp Švehlík, pro kterého je to ovšem denní chléb, protože ten by tenhle svůj výraz měl, i kdyby hrál hlavní roli v pornokomedii. Takže jedna hvězda za relativní spád podbarvený zajímavou hudbou a půl hvězdy za Čermáka. Mám dobrou náladu po ranním kafíčku, tak zaokrouhluju nahoru.

plakát

Hlava Medúzy - Hlava Medúzy (2021) (epizoda) odpad!

Lituji ztracené hodiny v mém životě. Lituji, že jsem si nevšiml, že na ČT2 dávají inscenaci Františka Filipa. Lituji, že když jsem v Brně viděl štáb v čele s Renčem točit toto "dílo", nezastavil jsem se a režiséra neprofackoval. Lituji, že když jsem po sedmi minutách, chtěl sledování skončit, rozhodl jsem se dát šanci celému prvnímu dílu. Lituji, že seriál přišel v době, kdy jsem držel suchý leden...Lituji, lituji, lituji. Špatná režie,špatný scénář, špatné je snad úplně vše. K tomu nelogičnosti na každém kroku, strnulé herecké výkony (a přitom herci dokázali, že pod jinými režiséry to rozbalit umí). Kdyby toto natočil student FAMU, tak ho musí zákonitě vyrazit. Jakkoliv chci k Renčovi přistupovat objektivně, nejde to...seriál má stejnou pachuť, jako jeho ocenění prezidentem republiky. Pro mně jednoznačný odpad a právě v těchto dnech, kdy odešel mistr české seriálové tvorby František Filip, smutné poznání, že to s naší tvorbou jde stále ze strmého kopce.

Poslední hodnocení (229)

Žena na střeše (2022)

31.07.2023

Docent (2023) (seriál)

21.02.2023

Případ Roubal (2021) (seriál)

03.02.2022

Hlava Medúzy - Hlava Medúzy (2021) (epizoda) (E01)

odpad! 12.01.2021

Star Wars: Síla se probouzí (2015)

07.01.2016

Spectre (2015)

23.11.2015

Občan Kane (1941)

07.09.2015

Komando (1985)

02.06.2014

X-Men: První třída (2011)

29.05.2014

Reklama