Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (660)

plakát

Bod obnovy (2023) 

Nejlepším znakem filmu je jeho česká provenience, od které se také ono radostné bučení kolem filmu odvozuje. S Ikárií to tedy nemá nic společného, ale jistý potenciál zde je. Doufejme, že se odvážný režisér pustí do dalších obdobných počinů směrem již nastoupeným a nespustí se někam jinam. Jinak: poněkud svéhlavá nedisciplinovaná detektivka se zásadně pouští do každé akce sama, na podporu nečeká, takže polovinu svých zásahů zhnojí, druhou naopak získá vodítka a důkazy, které ji málem samotnou stojí život. Nesympatická obarvená bloncka s komplexem nadřazenosti. V době obnovování se zjevně mění náhled na vraždu, což se ve filmu dost ztratilo - škoda, tato dějová linie by stála za prohloubení. Doporučuji s výhradami.

plakát

65 (2023) 

Technicky slušně zpracované, logicky absolutně mimo mozek (snad leda dinosauří potenciál). Bylo by pěkné, kdyby se tvůrci rozhodli pro jednu linii a té se drželi, nesmíchali dohromady akční katastrofický boj o přežití s uslzeným rodinným dramatem o zesnulé dcerce a obětavém tatíkovi a nekořenili záchranou pitomé holčiny s lekcemi výuky cizího jazyka. Nedoporučuji.

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

Knižní předloha je patrně z oněch rodinných humoresek, které si člověk čte ryze odpočinkově a vše si představuje jako takovou idylku, časově neukotvenou. Připomíná mi pohádku pro děti o komtesce na zámku, kde byli i duchové a harfička, celé do růžova. Převod do filmové podoby je divný a rozhodně není komediální. Odehrává se to v Česku, asi v 90. letech, ale jinak je jakékoli realitě na hony vzdálený, působí jako malovaná pohádka pro děti v zámeckých kulisách. Šlechtic-restituent se potýká se zchátralým zámkem, nedostatkem peněz, kuchařkou alkoholičkou a líným kastelánem a pomocníkem k ničemu. Těžko říct, proč tam jsou a kdo je platí. S pravým sprostým českým prostředím se nesetkáme. Nuda na kvadrát. Nedoporučuji.

plakát

Ztraceni ve vesmíru (2018) (seriál) 

Vyrostla jsem na originálu, takže uznávám dokonalé technické propracování, novátorské ideje, ale sakra se nudím. Neepizodní, zdlouhavé, dr Smith je vážně vychrtlá bezďačka, co krade, vraždí, ale manipuluje jako velmistr psychopat? A  jinak idylka rodinného štěstí? Když chudák otec - voják z povolání a šarže!!! - se musí submisivně té vědátorské maminy pomalu doprošovat, jestli smí vůbec se svými děcky být? A mamina podvádí bez ohledu na následky - vzdyť její nejmladší testy neprošel a právem - selhává všude a jako kolonista je k ničemu, nepřežil by hodinu. Více než první sérii prostě nejsem schopna sledovat. Nic moc.

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Ano, je to inovativní filmování, ale hrozně únavné. Já také takto vidím svět, ale vím, jak vypadám, kdo jsem a můj záběr světa je širší. Nic moc.

plakát

Čung_E (2023) 

Scifárna. Čistá. Společnost, kde lidé mohou místo smrti dál existovat jako androidi, ovšem podle objemu peněženky. Takže když ti zemře matka, je ji možno prodat se všemi právy a hned máš na živobytí i studia. Hloupé je, když později zjistíš, že z matky nebude elitní vojenský droid, ale děvka, protože program se nějak nepodařil. Velmi realisticky pojaté zmrzačení každé inovace, přesně podle lidstva samotného. Doporučuji.

plakát

Bullet Train (2022) 

Tento typ bradpitovského filmu jsem shlédla už vícekrát, a pokaždé mi zbyla jakási divná pachuť na patře. Je to krvavé. Je to brutální. Je to samý psychopat a cvok. Je to samá náhoda/nehoda. Normální cestující ve vlaku ani nejsou. Zmýlená platí. Jediná otázka, kterou by se rejža měl zabývat, zde není: Proč se proboha točí stejné hovadiny kolem dokola? S obdobným obsazením? Věční mafiáni a gangsteři? Jednou v hotelu, jednou ve vlaku? Jen pro fanoušky.

plakát

Blue Beetle (2023) 

Asi určeno pro filmový younger adult, který se učí španělsky a chce si pocvičit trochu folklóru. Tak zoufale bez děje a logiky, že po týdnu už netuším, o čem to bylo. Nedoporučuji.

plakát

Avanpost (2019) 

Klasická roztahaná invazní scifárna, kde pro jednou se emzák místo New Yorku zaměří na Moskvu. Nu, proč ne. Ovšem z dnešního válečného hlediska je ta ruská "mírumilovnost" hodně cítit už zde, mentalita se nezapře. Stručně řečeno: emzáci z hodně daleka nějak zjistili, že je možno se z jejich umírající planety přestěhovat na Zemi, takže vyslali nějaký virus = lidstvo, aby zničilo původní obyvatelstvo (teď už vím, kdo stavěl pyramidy a proč jsou ty obrázky egypťanů tak divně ploché), nu a lidstvo nějak zdivočelo, takže je ho třeba vybít, aby se tu nyní mohli emzáci po 200 000 letech zabydlet. Kupodivu ale lidstvo (nebo jen Rusové) utrpělo po těch staletích k agresivitě i měknutí mozku, protože emzáky vybijí, ale jejich dětičkám (nadaným telepatům a manipulátorům) umožní přežít. Jak znám mládež, čeká je docela překvapení. Pro fanoušky scifi.

plakát

Císař a tambor (1998) 

Klasicky slaboduchá pohádka, jak císař mezi lid vychází, v zásadě ho nikdo podle ksichtu nepozná, včetně šlechticů a vojska, poddaní jsou docela xenofobní hovada v původním smyslu českém, tedy že kdo se tady nenarodil, je cizák a přivandrovalec a nechcem ho tu ... vlastně to nemá obsah. Ale také to nedráždí hysterickým pobíháním děvčat po lukách za kvílivého zpěvu ani rádoby humorným hláškováním. Ujde.

Ovládací panel
5 bodů