Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (807)

plakát

Absolvent (1967) 

Když je někomu dvacet a nemá žádné existenční starosti, to se to lehce věří, že lásku si jde vybojovat...vytrvalostí, křikem, trapností, pláčem...a někdy se to i podaří. Já osobně našla největší zadostiučinění v tom, jak jim na konci pomalu ztuhl úsměv na rtech...nádherná hudba, výborný Dustin Hoffman a krásná Katharine Ross. Nadčasová lahůdka. "Hello Mrs. Robinson!"

plakát

Adam (2009) 

"My favorite children's book is about a little prince who came to earth from a distant asteroid. He meets a pilot whose plane crashed in a desert. A little prince teaches the pilot many things but mainly about love. My father always told I was like little prince but after I met Adam I realized I was the pilot all along." Slibný začátek, sympatický konec. To mezitím je jen další z průměrných příběhů o lidech s autistickou poruchou, který ale bohužel nedosahuje kvalit Rain Mana nebo Forresta Gumpa. Přesto je to ale milý film o složitém hledání lásky a přátelství se sympatickými herci v hlavních rolích, podkreslený hodně povedeným písničkovým soundtrackem.

plakát

Adolf Eichmann (2007) 

Příběh s hodně silným potenciálem rozmělněný v laciném televizním provedení. Aby to dostatečně zapůsobilo, musela by být Eichmannova zvěrstva zobrazena také vizuálně (ve filmu jsme se dočkali pár střípků, které ale nebyly dostatečně působivé - když to řeknu poněkud cynicky, tak i vězni z koncentračních táborů vypadali až moc vykrmeně a zdravě). Thomas Kretschmann byl obsazený výborně, zato vyšetřovatel byl hodně nemastný neslaný, moc emocí se z něho vyčíst nedalo. Z celého filmu mi tak utkví v paměti asi jen dvě scény - dopis a židovské miminko.

plakát

Agora (2009) 

Není to jen příběh o náboženské nesnášenlivosti, ale taky o mužském šovinismu, ješitnosti a hlavně lidské blbosti. Efektní velkolepé záběry, výborná Rachel Weisz a nádherný soundtrack. Poklona Amenábarovi, že se tohle odvážil natočit. Z technické stránky bych vytkla použití průvodních titulků ve světlé barvě na světlém pozadí, skoro se to nedalo rozluštit.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Překrásný a smutný film, což ještě umocňují velké oči H.J.Osmenta...jen bych to osobně ukončila o 20 minut dřív, tam kde David pořád čekal a čekal a čekal...

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Odfláknutý scénář, odfláknuté herecké výkony (Xzibit jako věčně naštvaný agent FBI, proboha!). S původním seriálem to nemělo společného vůbec nic. Každá seriálová epizoda byla komplexnější než tento výtvor. Když uprostřed ruské laboratoře zazněla čeština, už jsem jen čekala, kdy se objeví Vašut nebo Roden. Já chci zpátky mimozemšťany!

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Po druhém shlédnutí snižuju z 5 na 4* za přílišnou ukecanost, ale přesto je to pořád hodně dobrý film. Zaměřuje se spíš na osobnost a pohnutky Alexandra Velikého, což se u Stonea dalo samozřejmě čekat. K vrcholům filmu podle mě patří rozhovory Alexandra s Hephaistionem, vjezd do Babylónu, závěrečná bitva slon vs. kůň. K tomu symbolika s orlem, Vangelis, hra s barvami a zajímavé titulky.

plakát

Alias (2001) (seriál) 

Je to lehce návykový seriál, ale občas mě štve až velká překombinovanost scénáře - během jednoho dne v Miláně, v Praze, v Mexico City a pak zase zpátky v USA, pravděpodobně všichni lítají super rychlým tryskáčem a nemají vůbec žádné problémy s posunem času, Sydney je dokonalá lingvistka apod. Navíc to musím sledovat v doprovodu mého přítele, který při každém pohledu na Jennifer Garner v obtažených šatech málem prodělá orgasmus :-)

plakát

Alvin a Chipmunkové (2007) 

Ty tři uječené veverky mi silně připomínaly Teletubbies...ještě ten čtvrtý jim tam chyběl :-)

plakát

Americký gangster (2007) 

Poctivě udělaný film. Výborně vystavěný scénář. Cítím Oscarový potenciál, ale přesto mi k dokonalosti něco chybělo. Trochu mě rušily dva paralelně vyprávěné příběhy – mafián/policajt. Ale každopádně bylo zajímavé vidět Denzel Washingtona v záporácké roli.