Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (161)

plakát

Můžeme dál? (2012) (pořad) 

Vědomostní soutěž (to mají lidi rádi) spojíme s voyeurským lezením do soukromí (to mají lidi ještě radši) a máme tu zbrusu nový pořad. Nesympatičtí moderátoři a kombinace soutěže s lezením do soukromí, zřejmě odkoukaná na Primě, je v tomto složení úplně mimo. Dávám 1* za to, že i v takovémto paskvilu se můžete něco dozvědět.

plakát

Žena v černém (2012) 

Film, který neurazí a nenadchne. Víc než Daniel Radcliffe mě zaujala nehostinná mlžná anglická příroda. A větší strach než zjevující se dáma v černém a mrtvé děti, mi naháněly ošklivé mechanické hračky v domě. Film se táhl v ponurém rázu, byli tam duchové, pověry, mlha, tma... Ale chyběla tomu ta správná strašidelná atmosféra.

plakát

Hloupá žába (1971) 

No teda, Waldemar Matuška jako vypravěč hodně příjemně překvapil. Písnička/pohádka mě zcela pohltila ještě než se stodoly stačily vybourat ze základů. Matuškův projev skvěle graduje spolu s opakujícími se motivy limonády a sušenek, co byly zadarmo! Opravdu výborná nekonečná písnička+pohádka+poučení v jednom.

plakát

Erupce vášně (2009) 

Člověk by řekl, že dneska už parodie na telenovelu nemůže pobavit a ono to přesto fungovalo. Ne? Ale ano! Jako amatérský film nelze hodnotit jinak. I přes závěrečnou erupci vášně, která tam byla jaksi navíc, musím dát, i když s odřenýma ušima 4*.

plakát

Zánik domu Usherů (1980) 

Bohužel, obrazy mi neladily s přednesem povídky. Nevěděla jsem, na co se soustředit víc. Obojí bylo působivé, ale každé jinak a dohromady z toho vznikl nesourodý film. A jakkoli je Poeova povídka hororová, já jsem necítila ani napětí, ani strach, ale místy spíše nezájem a nudu.

plakát

Superžralok (2011) 

Celý film je (doufám!) brán jako nadsázka. Proto nedávám odpad, párkrát jsem se upřímně pobavila :-)

plakát

Muž, který obešel svět (2009) 

Na to, že jde vlastně o propagační video, je to výborné. A dokonce bez jediného střihu. Poslouchala bych klidně dál, mohl jít ještě kousek. A dala bych si k tomu whisky :-)

plakát

Nakonec zemře (2010) (amatérský film) 

Tak tomu říkám krátkometrážní horor! Já věděla, že ty internetové testy nevěstí nic dobrého... Fuj!

plakát

Rozhovory před popravou (2011) (TV film) 

Tak jsem si rozšířila obzory o čínském soudnictví a politické zaujatosti čínských dokumentů. Docela mi vadila redaktorka se zbytečnými otázkami typu "Jak jste to jen mohl udělat?" a neprofesionální větou "Zasloužíte si, aby vás lidé nenáviděli." Pro odlehčení nechyběl pohled na její vlastní spořádanou rodinu u večeře. I přesto nabídl dokument kromě emotivních scén i spoustu zajímavých informací a jiný pohled na problematiku trestu smrti.

plakát

O zlaté rybce (1951) 

Je to poučná a notoricky známá pohádka. Jan Werich ji ale povýšil na něco, co musí zaručeně usadit dítě i dospělého. Pohádka je ztvárněná a hlavně odvyprávěná tak jedinečným způsobem, že nelze hodnotit jinak.