Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (10)

plakát

Sinister (2012) 

Pořád se nemůžu zbvit pocitu, že by tento film mohl být místo průměrného hororu výborným krimi thrillerem. Přidat na reálnosti, odstranit pár lekaček a inspirovat se třeba u Seven. Samotný horor je místy opravdu bez šťávy a donekonečna se opakující noční toulky po temném domě brzy omrzí. Výbornou atmosféru vytváří hudba a domácí videa. Nicméně Pan Bubák je spíše slabší hororová postava a závěr je opravdu slabý. Na druhou stranu, ze scény se sekačkou se mi zježili chlupy až na kazimůře :)

plakát

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964) 

Nikdy mě neomrzí scéna, kde se pistolníci perou a jeden druhému otlouká hlavu o koleno do rytmu barové pianové hudby :) Výborná parodie, u které se vždy náramně pobavím.

plakát

Dívka na koštěti (1971) 

Hlodavec lesní, hlodavec polní, hlodavec vodní - čili želva... Zábavná "stará škola" naší kinematografie. Vždy se rád podívám. Kraus jako mladý rebel je super.

plakát

Rychlé šípy (1969) (seriál) 

Atmosféra stínadel je naprosto dokonalá. Přehnaná, všichni chlapi jsou vrazi, všechny ženy čarodějnice, ale přesto to tak skvěle pasuje, až jde mráz po zádech. Tříska je jako Široko bezchybný. Také kladně hodnotím nápad prvních dílů, které uvádějí do děje. Rozhodně zdařilejší, než filmová podoba.

plakát

Záhada hlavolamu (1993) 

Použil bych neurazí, nepotěší, ale v případě takové klukovské klasiky je všechno, co nepotěší, zároveň urážející. Herecké výkony film jednoznačně ničí, Mirek Dušín je k pláči, Jarka Metelka je prostě divný. Trochu to pozvedává občas dobře vystižená atmosféra Stínadel. Pokud srovnám se seriálem, počkat... To nejde, ten je uplně někde jinde.

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

Pžiznám se, že animáky nejsou můj šálek čaje, ale tohle je asi ta vyjímka, co potvrzuje pravidlo. Milé, úsměvné, místy dojemné. Kevino! Čokoška! :)

plakát

Návrat do Silent Hill 3D (2012) 

K pokračování Silent Hillu jsem byl od začátku dost skeptický. Jednička mě bavila, měla správnou atmosféru (hudba, zvuk sirény a přicházející temnota, hasiči s maskami přes obličej, klátící se hlavní nestvůra, kterou jsme s kamarádem pracovně nazvali "Kužel" podle jeho velmi podivné masky). Mé očekávání se bohužel naplnilo. 3D velice tmavé, lekací scény dopředu jasné, divák jen čeká, kdy něco vybafne, aby se mohl v klidu dále věnovat ději. Oba hlavní hrdinové jsou opravdu jednoduše nudní. 18ti letá holka od začátku do konce zažívá věci, při kterých bych měnil trenky třikrát denně a je naprosto v pohodě. Pavoukovité monstrum je naprosto směšné, polovina kina se začala nespoutaně smát, když se objevilo na scéně. Palec nahoru dávám za 3D efekty, za scénu, kdy Kužel jde chodbou a seká ruce (ta hudba k tomu je geniální). Všechno ostatní nestojí za nic a závěrečný souboj Kužele s přeměněnou blondýnou je naprostá katastrofa.

plakát

Mys hrůzy (1991) 

V polovině filmu jsem se opět bál, že už zase budu vědět, jak film skončí. Omyl. Jako největší přednosti bych určitě uvedl výkon Roberta De Nira (který mi ke konci přišel jako Terminátor :)) ), skvělou kameru s perfektními střihy a skvělou hudbu. Chvílemi akční, chvílemi povolnější, chvílemi perverzní.

plakát

Leon (1994) 

Jen málo jde vytknout. Režie, kamera, herecké výkony, vše je perfektní. A přesto to u mě není na 5 hvězd. V celkovém dojmu mi něco chybělo.

plakát

Zrcadla (2008) 

Zrcadla. Fantastický motiv na horor. Musím se však přiznat, že jsem doufal ve více. Trochu horor, trochu detektivka, trochu občas nuda. Určité scény jsou povedené, ale je jich na kvalitní film zoufale málo. Z atmosféry vyhořeného domu šlo také vytěžit trochu více. Na druhou stranu, film má celkem spád, některé scény jsou docela strašidelné. Škoda jen, že se pořád točíme kolem toho samého klišé (Američan zachrání rodinu, nikdo mu nevěří, schizofrenie, atd.) Rozhodoval jsem se mezi 2-3 hvězdami. Tři dávám za závěrečné překvapení a pointu. Dvě bych nejraději dal za finální "Zrcadlovou královnu", která byla opravdu spíše k smíchu.