Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

“Jmenuju se Forrest Gump a říkají mi Forrest Gump.“ Kdo jednou uvidí pozitivní, přívětivý a laskavý film Forrest Gump o životě prosťáčka s nižším IQ a s naivním pohledem na svět, tak už na něj nikdy nezapomene. Životní příběh tohoto muže je propleten spoustami činů, míst a zvratů a taky je spojen s mnoha důležitými událostmi dějin, kolem kterých Forrest jen tak prošel, aniž by si uvědomoval jejich význam. Knižní dílo Winstona Grooma se dočkalo ještě mnohemtisíckrát lepšího filmového zpracování, zrežírovaného borcem Robertem Zemeckisem a v hlavní roli s Tomem Hanksem, který si střihl životní roli a vytvořil tak, jeden z nejlepších hereckých počinů v historii kinematografie, ne-li ten nejlepší. A proto Forrest Gump zůstane navždy tím nejkouzelnějším filmem na světě, který mi v mysli utkví až do smrti. Všechny Forrestovi životní příhody taky skvěle doplnila naprosto nepřekonatelná hudba. Forrest Gump je dojemný film, který je LIDSKÝ. A právě ta Forrestova lidskost, z něho dělá jeden z nejlepších filmových počinů v historii! “Jsem milionář a sekat trávu mě baví, proto to dělám zadarmo.“ 5 hvězd.

Kmotr

Kmotr (1972)

U děl jako je Kmotr, je už zbytečné psát nějaký komentář, protože všechna ta chvála už byla vyřčena. Úchvatné dílo a společně s Pulp Fiction nejlepší gangsterský film, 5 hvězd.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Abych pravdu řekl, moc westernů jsem neviděl. Ale z těch pár, co jsme viděl je Tenkrát na Západě, určitě nejlepší! Naprosto geniální film! Všechno je dokonalé! Poutavý děj, skvělá atmosféra divokého západu, geniálně napsané a zahrané postavy, perfektní kamera, kostýmy, muzika, prostě všechno, co k filmu patří. Tenhle suverénně nejlepší westernový zážitek ještě výborně přikrášlí grandiózní hudba! Režisér Sergio Leone, byl opravdu mistrem v oboru.Všechno je tak vypiplané a poutavé, úplně vás to vtáhne do děje. Třešnička na dortu je lahůdkové finále filmu s perfektním hudebním doprovodem. Zážitek pro fajnšmekry, na celý život. 5 hvězd. PS: Většina dnešních rádoby padouchů nejsou ani z poloviny tak stylový, jako Frank (Henry Fonda) z toho filmu.

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Jak tady již napsal uživatel "Marigold" tento film je klasika klasik. Je to mnohem lepší film než epizoda Nová naděje a to už Nová naděje byla mistrovské dílo! Tento film ja naprosto úžasný. Úžasné herecké výkony, úžasný temný děj a atmosféra. Skvělá výprava, kostýmy a efekty. Navíc skvělé nezapomenutelné scény a hlášky! K tomu ještě naprosto parádní závěrečný "Lightsaber duel". Co víc si přát. Nejlepší sci-fi všech dob! Tady se psaly dějiny kinematografie! 5 hvězd!

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Pokračování Terminátora je ještě mnohem lepší film než první díl! Ikdyž dějová osa je prakticky totožná tak tento film zdobí výborná atmosféra, ještě lepší herecké výkony než v prvním filmu, snad nejlepší akční scény všech dob, nové nápady (například terminátor s tekutého kovu). Určitě životní role všech hlavních protagonistů. Kultovní film! Legenda! Akční sci-fi řežba! Jasných 5 hvězd!

Sedm

Sedm (1995)

O filmu Sedm se nedá mluvit jinak než v superlativech a pochvalách. Je to úžasné dílo, Fincherovo dílo! Má to svou depresivní, ponurou atmosféru. Kriminální případ, který řeší dokonalá dvojice Freeman – Pitt, je do detailů promyšlený a “velké dílo“ našeho vraha je šokující. A to ani nemluvím o konci a pointě filmu, prostě nemám slov. “Hříšný film“, kdo viděl, ví jak to myslím, kdo ne, ať se jde okamžitě podívat! Společně s “jehňátky“ vrchol psychothrilleru, 5 hvězd.

Fargo

Fargo (1996)

Vynikající až černohumorná krimi hříčka s nezapomenutelnou atmosférou a s velice výrazným hereckým ansámblem. A hlavně jedna legendární scéna vedle druhé, 5 hvězd.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Zelená míle, naprosto geniální snímek režiséra Franka Darabonta, natočen podle knihy Stephena Kinga. Film vypráví příběh bachařů a odsouzenců na trest smrti z věznice v Louisianě roku 1935, zejména jednoho zvláštního odsouzence. Ale není to jen tak nějaký obyčejný příběh. Skrývá se za tím něco víc. Skvělý a propracovaný děj, který jsem si zamiloval a který naprosto dokonale podpořila skvělá Darabontova režie, která všechny pasáže filmu vybrousila k dokonalosti. Dále pak film zdobí perfektní scénář a veleúžasné herecké výkony, včetně hlavní role v podání Toma Hankse, kterého podle mého názoru určitě neměl minout jeho třetí Oscar. Kdo také dále exceluje na té nejvyšší úrovní, je Michael Clarke Duncan alias John Coffey, jehož roli si naprosto dokonale vychutnáte, stejně tak, jako velice emotivní závěr filmu. Scénář je také výborný, jak už jsem říkal a úplně vás přinutí s odsouzenci cítit. Také vám ukáže, že bachaři ve věznici jsou také jenom lidé a ne bezcitní bouchači vězňů. Jinak ty ostatní věci jako kamera, střih a tak dále, o tom škoda mluvit, ty jsou také nanejvýše skvělé. Jsem na maximální míru spokojen. Viděl jsem jeden z nejúžasnějších snímků v dějinách kinematografie. Zelená míle mi prostě přirostla k srdci, díky svému kouzlu a vytřískala ze mě emoce. Nezapomenutelný filmový zážitek z prostředí vězení, který ještě zdokonalila brilantní hudba (Thomas Newman). Každý kráčíme svou zelenou mílí, 5 hvězd.

2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea (1968)

Vesmírná odysea je jedno z nejlepších sci-fi, to mohu říct bez váhání. Atmosféra totální samoty vás naprosto sejme a HAL je skoro nejděsivější záporák v dějinách filmu. To jsou velké přednosti 2001, ale hlavně tu jde o hluboký příběh a záměr celého díla, který si užijí jen silné mozky. Na svou dobu přelomové a nadčasové dílo, 5 hvězd!

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Výjimečný film! Četl jsem Tolkienovu knižní předlohu a myslím, že Jackson ji převedl na plátno úplně bombasticky. Výborné epické dílo o jedné veliké cestě se skvělými herci, výpravou a tak dál. Je zbytečné se tady rozepisovat o tom, co všechno je výborné, protože výborné je naprosto vše! Zvlášť prodloužená verze filmu ze, které jsem byl naprosto paf. Jackson nezklamal a natočil naprosto dokonalý film. Snad nejlepší zfilmování knihy všech dob! A určitě nejlepší fantasy všech dob! 5 hvězd.