Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Poslední recenze (43)

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Prequel, mapující období, které formovalo prezidenta Snow (nechám v  anglické verzi bez skloňování), byl pro mě velkým překvapením. Očekával jsem slaďárnu s nějakým twistem, a že v kině budu já a x náctiletých slečen, což se díky bohu nepotvrdilo. Dostal jsem poměrně hutný příběh o začátcích Hladových her s překvapivým závěr, který jsem vůbec nečekal. Díky bohu jsem film viděl v originále, tudíž pěkně vynikly dvojmyslné slovní hříčky se slovem “snow”. Líbil se mi náhled na dobu před Hladovými hrami a jejich počátky (vzhledem k tomu, že jsem nečetl původní trilogii ani tuto knihu) všechno mi pěkně zapadlo dohromady a pochopil jsem význam Hladových her. Dále musím vyzdvihnout, že žádný charakter není černobílý a často jsem se přistihl, že Coriolanovi fandím. Oproti původním filmům vidíme průběh Hladových her z druhé strany, což je osvěžující vhled. Co mě naopak neskutečně iritovalo byly songy - jeden, dva ok, ale občas jsem si připadal jako v Superstar. Každopádně potěšila interpretace Hanging tree, která mi zahrála na nostalgickou notu. Kombinaci akce v aréně, romantickou linkou, temné a světlé stránky budoucího prezidenta Snow a twistem na konci, který dal podnět chování Coriolanuse v budoucnu, hodnotím film velmi kladně.

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Jsem z toho jaksi rozpačitej. I když musím uznat, že Mads Mikkelsen jako Grindelwald se mi moc líbi - je takovej reálnější než Deep. Pokud jde o místa, rád bych se podíval i jinam než na berlínské Ministerstvo kouzel a stejně jako v New Yorku nebo v Paříži odhalil další německá magická zákoutí. Ale na druhou stranu skok do Prasinek a Bradavic byl taky fajn. Co zamrzelo je absence některých postav, které se objevili v předchozích dvou filmech, za to některé nové mile překvapily. Magické souboje byly trochu suchopádné, ale že by vyloženě zklamali se říct nedá. Nad čím zaplesá srdéčko každého Potterheada jsou různě šikovně zakomponované odkazy na původní filmovou oktalogii, a že jich není málo. Dějově se nic moc nového nedozvíme, ale přece jen jsou některá tajemství odkryta - i když podtitul je dost zavádějící. Každopádně o dějové lince musím ještě popřemýšlet a v hlavě si to srovnat.

plakát

Uncharted (2022) 

"Nic neočekávat!" To je moje motto.  A... vyplatilo se. Zápletka poměrně jednoduchá, pár twistů, které jsou předvídatelné. Nějaká ta akcička, řešení hlavolamů. Fajn. Pro mě, jakožto hráče se tvůrci trefili do vkusu. Něco takového bych si dokázal představit na psku. Akorát při hraní se můžete více ponořit do příběhu díky haldě doplňujících textů kolem a více si ho vychutnat. Co potěšilo? Nolan North jednoznačně! Jediné co mě chybělo ke štěstí byla pořádná přestřelka v jedoucím voze.... Tom Holland jakožto ústřední postava nevadil, naopak bylo příjemného vidět ho jinak, než spider-man. Zato Mark Wahlberg, mě nesedí obecně, natož tady. Zbytek hereckého ansámblu nijak neurazí, ani neosliní.  Zkrátka jsem příjemně zrelaxoval!

Poslední hodnocení (404)

Vidím vás (2022) (seriál)

10.03.2024

Duna: Část druhá (2024)

10.03.2024

Mladá dáma (2024)

10.03.2024

Bod obnovy (2023)

27.01.2024

Indiana Jones a nástroj osudu (2023)

27.01.2024

Stvořitel (2023)

27.01.2024

Barbie (2023)

16.12.2023

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023)

15.12.2023

Světlo a stíny (2021) (seriál)

08.08.2023

Reklama

Ovládací panel
3 body