Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Romantický
  • Animovaný

Recenze (120)

plakát

Deurim hai (2011) (seriál) 

Ještě se mi asi nikdy nestalo, že by mě seriál takto nadchnul již od prvního dílu. Od začátku jsem si oblíbila postavy a během celého seriálu sdílela jejich osudy. V určité chvíli kvalita trochu zeslábla ovšem asi tak na milisekundu. Kdybych měla tuto doramu porovnat s Heartstrings, tak musím říci, že příběhově a pravděpodobně i herecky je Dream High lepší, ovšem písně v Heartstrings se mi přece jenom líbí více. V Dream High byla bohužel použita hudba která mi moc blízká není, ale i přes to si stále zpívám: "I Dream High nan kkumeul kkujyo,...."! Velice se mi líbilo, že vlastně až do poslední chvíle jsme nevěděli kdo je onen zpěvák K a po celou dobu seriálu vás to drží v napětí. Napětí, rychlý spád, nápad, hudba a sympatičtí herci je to, co dělá tento seriál tak skvělým. Nemohu dát jinak než 5*!

plakát

Big (2012) (seriál) 

Abych byla upřímná, tak po zhlédnutí 1. dílu jsem přešla na jinou doramu - Coffee Prince. Big mě vůbec nenadchnulo a nechápala jsem ta vysoká hodnocení. Po zhlédnutí Coffee Prince jsem si zamilovala Gong Yoo-a a řekla jsem si, že dám Big druhou šanci. A dobře jsem udělala. Gong Yoo byl famózní, výborný herec! Naproti Lee Min Jung nijak nezazářila a v prvních dílech působila spíše jako dívka poslána na herectví jen kvůli jejímu vzhledu. Postupně se ale její herecké výkony zlepšovaly a i postava Gil Da Ran se stává sympatitější v průběhu seriálu. Tato dorama mě nadchla příběhem, vtipem, napínavostí a častou nepředvídavostí. I když dávám 5*, musím pár věcí vytknout. 1. Hudba - setkala jsem se asi s nejhorším soundtrackem. Hudby tam bylo přespříliš a zdálo se mi jako by využily všechny známý OSTy na světě. Často se hudba nehodila. 2. Konec - posleddní díly mě příliš nebavily a dostaly se pomalu na úroveň 1. dílu. Konnec jsem nepochopila tak jako Moiraine. Celkově je to tedy slabších 5*. (I když po zhlédnutí posledních 2 epizod jsem zvažovala 4*)

plakát

Boseuga dallajyeotteoyo (2011) (seriál) 

Tato doarma byla trochu zvláštní. První díly se mi moc líbily a smála jsem se prakticky pořád. Pak ale přišla prostřední část a já dokonce i uvažovala o zahození této doramy. Nakonec jsme si řekla, že se dodívám a dobře jsem udělalala, neboť závěrečná část byla opět dobrá. Hned ze začátku jsem si oblíbla ředitele Cha Ji Heona. Líbil se mi to jeho spratkovské chování. Běžně bych asi tomuto seriálu dala jen 4*, ale díky tomu, že jsme se smála prakticky až do konce si u mě vysloužil 5*. Pokud se chcete pobavit, tak toto je rozhodně dorama pro vás.

plakát

Mai peurinseseu (2011) (seriál) 

Tneto seriál začal poměrně dobře. Hlavní dvojice se mi líbila a našly se zde i postavy, které jsem nesnášela. Ovšem, čím více se dorama blížila k závěru, tím více příběh začal postrádat smysl a jediné co jsem sledovala byla ústřední dvojice. Dialogy byly poměrně slabé a místami byla tato dorama celkově dost nepřehledná a strašně předvídatelná. Také se již stává zvykem, že se mi moc nelíbí konce doram. Normálně bych asi dala jen 3* za herecké výkony, to zase musím ocenit, a za Song Seung Heon-a. Čtvrtou hvězdičků dávám za píseň "Sunset" od Every Single Day. Instrumentální verze je naprosto dokonalá!

plakát

Jangnanseureon kiseu (2010) (seriál) 

Dlouho jsme se nesetkala se seriálem či filmem, ve kterém by mi byla tak nesymptaická hlavní představitelka. Pravděpodobně to byla její role hloupoučké Ha Ni. V tomto seriálu jsem plně souhlasila s Seung Ja-em, že nsenáším hloupé lidi a navíc ještě bez špetky hrdosti, naivní a snílky a to vše se náchází v Oh Ha Ni, celou dobu jsem čekala, že se třeba změní, ale nic. Seriál se mi asi nejvíce líbil v posledních 3 epizodách, jinak takovej průměr. Zatím nejhorší korejská dorama.

plakát

Čistá duše (2001) 

Tento film byl opravdu zvláštní. Řekla bych, že kdyby nebylo toho rodinného života profesora Nashe, mohlo to být lepší. Film mě totiž bavil jen ve chvílích, kdy tam nebyla jeho manželka. V první části, kdy byl na škole jsem si říkala "ano, to bude dobré", al epak jak přišla na scénu Jennifer Connelly, nějak mě to přešlo. Posléze když je Nash v sanatoriu, tak tam se mi líbilo, jak nám sdělili, že vše je vymyšlené a já to doopravdy nečekala. Další část mě nijak zvlášť nebavila, až závěrečná část, opět na škole. Celou první půlku jsem čekala až se u něj schizofrenie projeví a tu druhou jsem čekala, kdy už film skončí, nebo se bude dít něco zajímavého. Celkově je mé hodnocení 4*. 1* za překvapivý moment, kdy se dozvídáme, že má schizofrenii, * za Russela Crowa, který hraje výborně a poslední 2 * jsou za část filmu, kdy studoval, neboť ta byla nejlepší.

plakát

Let’s Dance: Revolution (2012) 

Asi ybch normálně dala 3*, avšak v tomto filmu mě naprosto dostala některá taneční vystoupení, která byla zkrátka dokonalá. Takže pokud jste tento film ještě neviděli, pak se těšte na svélé tančení scény z galerie, mrakodrapu a na závěrečný duet. Opravdu krásná čísla, skvělé spojení hudby, tance a efektů.

plakát

Slečny v nesnázích (2011) 

Nechápu, co to bylo. Strašně divný film. Za tu divnost jedna hvězdička a za mého oblíbence Adama Brodyho druhá.

plakát

Tormented (2009) 

1* za film, který byl opravdu příšerný a druhá * za konec :D Ten mě fakt dostal "Dear Mr. Ramsey, Darren can't do games today because he's dead" :D :D