Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (9)

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011)

Jedním dechem jsem sesmráknul čtvrtou sérii a vrátilo se mi nadšení z první a druhé (po trochu jalovější třetí). Nevěděl jsem zpočátku, jestli mi nebude scházet zamordovanej Nicholas Brody ale záhy jsem zjistil, že vlastně ne! Líbil se mi námět a nová linka z Pákistánu. Jak mě z počátku celého seroše nějak zvlášť nepřesvědčovala Claire Danes, tak teď se fakt herecky "pochlapila" a začal jsem jí konečně víc věřit, a nakonec jí začal i baštit. Jinde je mi trochu protivnej Mandy Patinkin ale tady (a to už od začátku) je věrohodnej a dobrej. Atmosféra i dějová linie moc dobrá, výborná kamera a muzika. Na závěr pěkně otevřená vrátka pro pátou sérii a už se na ní zase těším! Good Luck!

Most

Most (2011)

Severské seriály i filmy mě baví. A s tímhle to nebylo jinak. Obě série měly vymáknutý napínavý a gradující příběh a hlavní protagonisté byli ve svých rolích velmi dobří. Saga Noren - pocie Malmö - tak trošku praštěná a vedle ní Martin Rohde naopak civilní a upřímný bodrý chlapík, kterému se hroutí soukromý život. První série - dle mého - trošku lepší než druhá ale obě řadím mezi bezva produkce, které jistě stojí za shlédnutí. 1. série = 95%, 2. série = 90%.

Vražda

Vražda (2007)

Až s odstupem času jsem se odhodlal okomentovat tento seriál. Samozřejmě lze souhlasit s tím, že je příliš dlouhý a rozvláčný ale temná atmosféra syrové a věčně deštivé Kodaně mě bavila celých těch 20 dílů. Scénář i přes možná trochu krkolomnou zápletku je vynikající a Sofie Gråbøl, jako trochu podivínská ale chytrá komisařka Lundová je taky moc dobrá. Obecně jsou herecké výkony v tomhle kousku přesvědčivé. Skvěle propracované jsou všechny dějové roviny (vyšetřovací tým, rodina zesnulé studentky i politický boj na radnici). Na mě to celé působilo mysteriózně a na každou neděli v noci jsem se fakt těšil. Parádní seriál. Jsem zvědav, jaká bude II. série. Za tuhle první dávám 95%!