Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (9)

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007)

Už od začátku mě tento film zaujal. Ponuré ulice a domy působily báječně a Johnny Depp to jen krásně doplňoval. Výborna hudba, skvělý děj a báječný závěr. Opravdu úžasný film, který stojí za to. Další Burtonova tvorba, která si mě bezpochyby získala.

Počátek

Počátek (2010)

Tento film jsem viděla 3× během jednoho roku a pokaždé jsme se dívala a uvažovala od znova o všem, co v tom filmu je. Nedá se popsat, má složitý děj a je tajemný. Tenhle typ filmů mám rozhodně hodně ráda a tento zvlášť.

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005)

Veškeré filmy Tima Burtona jsou nezaměnitelné a dokonalé, počínaje Stříhorukým Edvardem až po Alenku v říši divů, ale mezi nejlepší dílo tohoto režíséra podle mě patří jednoznačně Mrtvá Nevěsta. Milé animace a krásné prostředí v tomto animovaném filmu působí nehorázně krásně a hlas Johnnyho Deppa je prostě okouzlující. Scéna s klavírem je opravdu třešničkou na dortu tohoto skvělého filmu.

Střihoruký Edward

Střihoruký Edward (1990)

Johnny Depp v hlavní roli byla jasná výhra. Na film starý 20let se dá stále dokola dívat, neboť báječný děj a smutný výraz Johnnyho Deppa je nenahraditelný. Nehybná skvěle namaskovaná tvář si dokázala získat miliony diváku, o čemž určitě není pochyb.

Karlík a továrna na čokoládu

Karlík a továrna na čokoládu (2005)

Další dílo z režie Tima Burtona, které se mi osobně moc zalíbilo. Jak barevný je Burtonův svět, jak spravedlivý a jak dokonale bláznivý. Jo, líbí se mi to, navíc jako vždy skvělý hudební doprovod.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Jen málokdy mě takovýto vesele barevný snímek okouzlí, ale Amélie z Montmártu je jednoznačně jedním z nejlepším filmů všech dob podlě mě vůbec. Toto dílo jsem viděla už víckrát a věřím, že se na něj dá dívat stále dokola a znova. Audrey Tatou jakožto roztomilá Pařížanka hraje výborně a celkový příběh je velice poutavý. Film doplněný skvělými hláškami, určitě stojí za shlédnutí.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Jak už jsem říkal. Krevety jsou plody moře. Můžeš je grilovat, vařit, smažit, píct, pražit, dělaj se jako kebab po kreolsku, krém z krevet, se smetanou, s majonézou, s olejem, krevety s ananasem, s citrónem, kokosem, na pepři, polívky, dušený krevety, saláty, s bramborama, do hamburgerů, do sendvičů. A to je asi tak všechno. Bubby Forrest Gump je film, který jsem viděla až 15let po jeho natočení a ačkoli mi i před tím všichni říkali, že je to skvělý film, tak jsem neměla chuť se na něj dívat, jelikož většina filmů, která mi je doporučena, mě zklame. Tento ne. Průřez dějinami doprovázený geniálním ač ne příliš chytrým Forrestem je film, u kterého jsem nevěděla, zda se rozplývat, brečet či smát. U něj se musí všechno.

Goyovy přízraky

Goyovy přízraky (2006)

Když jsme se na tento film měli dívat ve škole, tak jsem si myslela, že to bude jeden z těch nudných životopisných filmů, kterých je o umělcích dosti. Konec 18.století byl samozřejmě krutými tresty protkán a tento snímek "nádherně" zobrazuje, jak za pouhou hloupost byla dívka odsouzená k záhubě, jak se dá v určitém slovasmyslu říci. Velice zajímavý snímek ve kterém moc hraje hlavní roli.