Bakllazaan
homepage
email pozpátku: yllkaB (a) seznam.cz
MSN: HTML?
21 bodů
New Girl (TV seriál) (2011)
Dalšími díly serial dozrává a zjišťuje co si smí dovolit. Doporučuji vyčkat
6 Days to Air: The Making of South Park (2011)
Naprosto to splní svůj účel, konečně se podívat, jak to ti šviháci vlastně dělaj.
Terra Nova (TV seriál) (2011)
UPDATE: takže zatím oba dva díly po pilotu jsou totalní Fillery. Málo charakterů, se kterýma by se člověk vžil. Lang je herecky úplně jinde, než většina osazenstva, který jen vykuleně čumí do zeleně. Výprava je ale ohromná a efekty se drží průměru...uvidíme
Epizody (TV seriál) (2011)
Britský humor tam je opravdu poskrovnu. Jen takové drobení. Nebýt LeBlanca, který tam nahodí občas Joyeho, tak to jde ke dnu totálně. Tohle je přesně ten samý průměrný polotovar, co v samotném seriálu natáčejí. A asi nejvíce mi vadí pokus Johna Pankowa o napodobení Ariho Golda. Od showtime bych čekal trochu víc.
Do moře míst (TV seriál) (2011)
"lžičky cinky o sklo sklínky"..."z Istanbulu na Gibraltar-řídí Hanák moviestár". Kdo nemůže rozdýchat tuhle milou Hanákovu lyriku, ať se zbytečně nesnaží porozumět, proč ten šedivec mluví tak divně. Vávrovi se to samozřejmě nevyrovná, ale i přesto je v tom zajímavá poezie.
Kladivo na čarodějnice (1969)
Pro mne -první- film české kinematografie.
Marketa Lazarová (1967)
Každým dalším shlédnutím mi nadšením povyskočí kníry radostí.
Expozitura (TV seriál) (2008)
Značně otravná režie se snaží zabírat lidi ze všech možných úhlů, jen aby dokázala svoji světovost. Odrazoval mě už popisek, který se chvástal stovkami výbuchů a desítkami bouraček. Hana Vagnerová je navíc divně unylá. Jedna z postav to glosovala celkem přesně; "No jasně, ženská v akci. Super." :-/
Louie (TV seriál) (2010)
Strašlivá depka se na vás po pár dílech přisaje a už nepustí. Skvěle seriál navazuje na Lucky Louie, který byl mnohem radostnější ... a po rozchodu se ženou se pak všechno otočí v každodenní přežívání a odpor ke všemu v okolí.
Arthur (2011)
Jsou to ale silné trojky. Takové, za které by se nemusela stydět ani sousedovic máma. Russel mě zde neotravoval tolik, jako v jeho jiných filmech. Možná proto, že mu nahrávají příjemní herci, v čele s Helen Mirren a né tlustí fousatí komikové.
Vodnické zpívánky (2011)
Trochu menší šílenost než Yataman z minulého roku, ale stejně potěšilo. Kde jinde uvidíte genitálie želvomuže,než v japonském muzikálu.
Někde dnes večer (2011)
HA. Viděl jsem italoameričana se supermanovýma trenyrkama na vlastní oči
Mlýn a kříž (2011)
Zatímco je trailer a popisek k tomuto snímku, jak k epickému velkofilmu, měl jsem spíše pocit, že sleduji rozpohybované leporelo. Co by ale měl taky člověk čekat o filmu podle obrazu. Ovšem atmosféra a jednotlivé obrazy dokázaly oči zaměstnat dostatečně
Na titulní straně (1974)
Lemmonovi jeho herecké fluidum prýští z uší a dialogy v tomhle filmu jsou vybroušený klenot, o který si vylámete zuby smíchem. Tohle by mělo být v každé komediální TOPce. Herci zde na sebe tak skvěle reagujou, že to chvílema spíš působí jak improvizace.
Community (TV seriál) (2009)
Seriál, který na rozdíl od BBT/HIMYM si zachoval stejnou úroveň i v dalších dílech. Nehraje si na nic a v zásadě si ze všeho dělá prdel. Osobně se mi líbí vyobrazení Abeda, coby vyobrazení teenagera závislého na filmech a seriálech, který se snaží svoje zážitky z jejich pozorování, promítnout do obyčejného a nudného života. Myslím že jeho role hezky vystihuje i dnešní pop-kulturní dobu. Každému se někdy postesklo nad Přátelema, každá slečna chce být ověšená taškama od Gucciho...
Na sever severozápadní linkou (1959)
Grant by byl skvělý Bond
Zkus mě rozesmát (2011)
Jakkoli to byla tupoučká podívaná, tak jsem se u dialogů bavil mnohem víc než včera u Pirátů číslo 4. Sice všichni herci jedou na svůj neutrál, ale je to uspokojitelný neutrál
Pán času (TV seriál) (2005)
Není to klasický britský seriál, jak jsem byl zvyklý z Trpaslíka, nebo Black Books. Není to tolik o humoru, jako o dobrodružství a absurdním množství cestování v čase, takže většinu času jen hážu pohledy jako WTF a HTML. Herec ztvárňující doktora v šesté sérii je hodně kvalitní kus britského suchařípy a zmatkáře dohromady. Na zimní večery doporučuji...starší série jsem neviděl a ani nemám zájem.
Tucker & Dale vs. Zlo (2010)
Rozhodně lepší tři hvězdy. Krátká stopáž je tak akorát, jen ty kameňáky mohly být víc černější. Dokážu si představit, že nějaký pošahaný Brit by z toho tématu vyšvihl správně černosuchou komedii. Bez Tudyka a jeho mimózních grimas by to ale ztratilo hodně svého kouzla. 60%+
Jak nežít svůj život (TV seriál) (2007)
Britové. Nikdy se jich nenabažim. anyway... je osvěžující sledovat hlavního hrdinu co je naprostý "dickhead" myslící svýma koulema. Sice nikoli doslovně, ale je to zaručený způsob, jak uplatnit ostrovanské čerňáky. Na druhou stranu je zde humor docela mainstreamovější. Není to černota jako v Black Books, nebo Big Trainu. Druhá sezona přibyla na váze dávkou správného množství nechutnějšího humoru (ve správném slova smyslu, pokud to lze) Třetí sezóna se nepovedla. Nedostatek humoru se snaží vyvážit absurdními postavami a to nestačí.
Hra o trůny (TV seriál) (2011)
Winter is cumming... so am I oooohh. Sean Bean
Těžká váha (2005)
Jedinému zrzkovi na světě, co si troufl na režii, jsem nikdy moc nevěřil. Ale ve spojení s kameramanem Salvatorem Totinem se jim povedl opravdu zajímavý film o boxu. Není to tiž ani tolik o boxu, jako o boxerovi. A práce s kamerou byla u tohoto filmu vynikající a snad nejlepší co jsem viděl, hned za Raging Bull. Crowe je prostě válečník, který má štýlo a není to psychopat jako Mel Gibson. 90%
Done the Impossible: The Fans' Tale of 'Firefly' and 'Serenity' (video film) (2006)
Ačkoli se můj názor shoduje se všemi fanoušky z dokumentu, jak je tenhle seriál užasnej, tak přesto nemám potřebu poslouchat přes hodinu, kolikrát si nad DVDčkem ustříkli. Názory herců a tvůrců obsahují cca. tak 10 minut. Zbytek zaplňují podivíni, co skládají písně o upnutých rajtkách kapitána Raynoldse
Rango (2011)
Děj opravdu nestojí za povšimnutí. Ale dialogy a technická stránka celku vše vynahrazují. Ohledně skvělých dialogů, tak ty jsou na skvělé úrovni možná kvůli originální technice emotion capture, kterou Verbinsky aplikoval na dabéry. A co se týká grafického kabátu, tak neviděl jsem realističtější animák. Pixar se může vrátit zpátky na píseček mezi děti, kam patří. 70%
Firefly (TV seriál) (2002)
Možná je dobře, že má ten seriál tak "málo" dílů. Takhle prostě odešel v plný síle. Ale škoda je, že to Whedon nevěděl a tak to nemohl zakončit. Už jsem to zmínil ve filmu Serenity, ale tenhle seriál si mě získal svojí nevypočitatelností. -Vzpomeňte si scénu z Indiana Jonese, kde má duel s Ninjou :) - ...a takovou atmosféru má celý seriál. Člověk je zvyklý t tý smrště seriálů na určitá filmová klišé a žánrové prvky a pak přijde Whedon a pěkně vás profackuje. paráda.
Serenity (2005)
Přestože je to vlastně sci-fi, dostává mě svět Firefly scénama, které jsou proti jakýmkoli klišé. Přesně v tom duchu, jako v Indiana Jonesovi scéna s Ninjou. Prostě ze zvyku jste zvyklí na určité chování postav, nebo větu. A Whedon vás uzemní naopak realističností, jak by se zachoval obyčejný smrtelník :)
Guild, The (TV seriál) (2007)
Zaboo: (about his mother) "Is she gone?" Vork: "For now. But remember, every boss has a respawn timer." Tink: "Speaking of spawn: Clara, where are your kids??"
Na vlásku (2010)
Je to klasická skopičina s písničkama a s přeslazeným koncem (diabetici pozor), ale návrat ke groteskním skopičinam se povedl. Hlavně technika animace, která jde ruku v ruce s ručními kresbami je příjemným Disneyovským produktem. Už jsem si myslel, že Disney se tímhle animákem chtěl trochu odprostit od Pixaru. Závěrečné titulky přesvědčily, ale o opaku, neboť producentem byl Lasseter :) ...ten chlápek si prostě buduje pověst druhého Walta.
Dollhouse: Echo (TV film) (2009)
Pustil jsem si tohodle Pilota jako prvního a musím říci, že mne to hodně zaujalo. Ovšem pak jsem si pustil původní pilot a spadl jsem opět na zem. Prvních 5 dílů totiž rozmělňuje záběry a informace z unaired-pilotu a přidává nechutné množství vaty. Podle mého je ale lepší se na tenhle Pilot podívat jako první, protože je člověk více v obraze.
Všechno je sračka (studentský film) (2009)
taky mám natočenou babičku, jak prohrabává archiválie a bordel a roní u toho arcimudra. tohle vážně stačí k vyštudování filmařiny?