Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Thriller

Poslední recenze (3 251)

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Obyčejné odpoledne, jako tisíce před ním, a tisíce po něm. Obyčejní spolucestující v obyčejném vlaku jedou za svými povinnostmi, zábavami či prostě jen obyčejně někam jedou. Ale všechno to obyčejné rázem skončí, když vlak zastaví technická porucha, a při jejím odstraňování vlak prostě strojvůdci ujede. Prostě jen tak - cestující netuší proč náhle jedou zpět, a každý z nich v tom vidí něco jiného ... Žena se mi snaží více přiblížit českou kinematografii, což se jí s většími či menšími úspěchy - většinou nedaří. Ale mezi těmi všemi Hřebejkovinami, a dalšími tisíci filmy na jedno brdo s Langmajerem, Chýlkovou (nic proti nim, ale všeho moc škodí) se občas objeví docela zajímavá perla, která dokazuje, že i u nás může vzniknout něco jiného než romantické cajdáky. Tento film, který svým způsobem integruje hromadu skutečných událostí, leckdy až absurdním pohledem do mentality obyčejného českého člověka a parádním hereckým obsazení (Igor Chmela a Jana Plodková palec nahoru) se mi přesně trefil do aktuální nálady - a svým způsobem pomohl osvětlit i leccos, co se kolem dokola děje..

plakát

Tunel (2019) 

Norsko, země plná chladu, sněhu, a taky chladnokrevných charakterů. Ale taky plná hor, a tunelů, které skrze tyto hory vedou a usnadňují setkání se svými blízkými. Ale jen do okamžiku, než se v jednom z takových tunelů převrátí kamion vezoucí hořlaviny, a z tunelu se stane smrtonosná past pro všechny ... V první polovině filmu jsem uvažoval o maximálním hodnocení - skvělé záběry zasněžené přírody, sympatičtí (na norské poměry) herci, takové to ticho před bouří naznačující, že se velmi brzy začne něco dít. Brilantní. Jenže - pak se skutečně něco začalo dít, a celé se to zvrtlo. Jako že chápu, že v podobné situaci by se asi taky člověk nechoval úplně logicky, ale chodit furt sem a tam, chvilku se schovávat před kouřem v autobuse, a za chvíli zas courat po tunelu. Jít se schovat do úkrytu a pak zase zpátky - proboha proč. A když už se tam tak courám, nebylo by lepší se courat směrem k východu? Nebo zkusit sednout do jakéhokoliv vozítka, a zkusit vycouvat? Ne? Jsem rád, že jsem tento film viděl (minimálně první polovinu), ale znovu si jej už nepustím (a v autobuse jedoucím Norskými horami už vůbec ne)..

plakát

Pohádky pro Emu (2016) 

Petr Miller (Ondřej Vetchý), drsný úředník imigračního úřadu v Anglii, pro nějž jsou lidské osudy jen písmeny na formuláři, a rozhoduje o osudech lidí jediným úderem razítka se sám dostává do podobné situace, kdy se dozvídá, že jeho dávná přítelkyně měla těžkou autonehodu, a označila jej jako otce své osmileté dcery Emy. Ač se zpočátku Petr jakýmkoliv emocím brání, malá Ema si jej docela rychle získá, a Petr se rozhodne o její budoucnost bojovat s českými úřady - i za cenu, že si bude muset velmi rychle najít přítelkyni... Na jedné straně příjemná podívaná, kdy člověk může vypnout, a jen držet palce, aby to hlavním hrdinům všechno klaplo (přičemž je jasné, že v tomto typu filmu to prostě klapnout musí) - na druhé straně tak strašně naivní příběh (první kočka kterou Petr potká je čistě náhodou svobodná, a zrovna hledá jakéhokoliv chlapa, se kterým by mohla být). Navíc je Vetchého i Geislerové poslední dobou český film přesycený, a ač je mám oba docela rád, tak tentokrát mi jejich vztah úplně neseděl. Nejlíp mi z toho všeho vyšla malá Ema...

Poslední hodnocení (3 251)

Mimořádná událost (2022)

07.04.2023

Tunel (2019)

27.01.2023

Pohádky pro Emu (2016)

08.01.2023

Yeti: Ledové dobrodružství (2018)

03.04.2021

V pasti (2018)

09.02.2019

Den nezávislosti (2016)

odpad! 04.01.2017

Den nezávislosti: Nový útok (2016)

04.01.2017

Zerophilia (2005)

16.01.2016

Babadook (2014)

16.01.2016

Reklama