Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (26)

plakát

The Man Who Invented Christmas (2017) 

No dobře, na plný počet to není, ale...z lásky k Dickensovi, z lásky k Vánocům, a pro to dojetí, které ve mě ještě chvíli bude to jinak nejde.

plakát

Mezihra v Praze (2017) 

Takový lepší průměr. Příběh je fiktivní, a asi právě proto mě to tolik nevzalo. Někdy se zrovna moc nepovede smíchat skutečné historické postavy a smyšlený děj. Ovšem posledních nějakých 20 minut už je lepších, byť občas nabírá prvky obyčejného románu pro nezletilé dívky. Ale..prostě Mozart..ta hudba..ty kostýmy..lokace..masky..na nic se mi dlouho nekoukalo tak krásně. A Aneurin jako Mozart..ach..takže dávám čtyři hvězdičky a tímto odpouštím i nějaké ty nepřesnosti.

plakát

Tulipánová horečka (2017) 

Rozhodovala jsem se mezi třemi a čtyřmi *, protože jsou tam opravdu některá slabší místa a leckdy se postavy chovají vskutku podivně..je pravda že tu lásku jsem hlavní dvojici také moc neveřila, působilo to spíš jako chtíč, ze kterého člověk stejně časem vystřízliví. Ale linie služky a jejího milého se mi líbila moc. Navíc zde hrají samí prvotřídní herci. Moje slabost pro Alicii taky zapracovala. A všechno podle mě dopadlo nejlépe, jak mohlo. Takový konec jsem tak nějak očekávala a také potřebovala.

plakát

Moje sestřenice Rachel (2017) 

Podivné, nijak zvlášť mě film neoslovil, a to bych řekla, že kombinace mysteriózní / romantický je pro mě jak dělaná. Nevím, jestli jsem Sama Clafina viděla ještě někde jinde, ale tady mě moc nepřesvědčil, naopak, svým pubertálním chováním mi jeho postava chvílema lezla až na nervy. O Rachel nevím, co si myslet, jinak jí miluju, ale tady..Možná si to ještě nechám v hlavě uležet, uvidíme..

plakát

Anča a Pepík (2017) (seriál) 

Anča a Pepík-moje nejoblíbenější část časopisu Čtyřlístek! Se sestrou jsme Anču a Pepíka milovaly. A vždycky když příběh o nich vynechali, byla jsem děsně naštvaná a netrpělivě čekala na další díl. Takže o to větší radost jsem měla při zjištění, že jejich příběhy převedli do televize. A vážně se jim to povedlo, bylo kouzelné na to koukat, i muj malý synovec byl, zdá se, nadšený.

plakát

Zázračný nos (2016) (TV film) 

Sice poněkud zdlouhavá, ale ve výsledku moc hezká pohádka. Jen chvíli trvá, než se patřičně rozjede. Neobvyklá, v tom dobrém slova smyslu. Ač se mi princezna Diana zpočátku moc nezdála, časem si mě získala tím, jaká byla-totiž přátelská, laskavá, milá. A i s tím větším nosem byla pořád hezčí než Slíbená princezna.. je zajímavé, že v pohádce vystupují dvě princezny a ani jedna nepotřebuje nápravu. Vlastně obě chtějí a hledají jen jedno-lásku. A další plus za to, že princezna Adéla vypadala přesně tak, jak jsem princezny milovala jako malá: roztomilá, blonďatá, v načančaných šatech. A když jsem se na konci pohádky přiblble usmívala, bylo mi jasné, že jen na tři hvězdičky to nebude, protože jsem ji určitě neviděla naposledy.

plakát

Dívka ve vlaku (2016) 

Knížka nebyla špatná. Ale poslední dobou se mi děje až moc často, že přečtu předlohu, kouknu na film, a jsem z toho akorát rozčarovaná..

plakát

North & South (1975) (seriál) 

Přestože je tahle minisérie už staršího data a nemá tak působivou vizuální stránku, tak pokud nebudete porovnávat s verzí z roku 2004, má velkou šanci se vám zalíbit. Původně jsem měla obavy, že se mi nebude líbit Patrick Stewart jako pan Thorton, ale nakonec to byla představitelka Margaret, která mi nebyla vůbec sympatická, nelíbila se mi jako žena, zkrátka mi nějak nesedla. Trochu mi to připomnělo The Barchester chronicles asi tím, jak jsou obě zpracování už letitá.

plakát

Doktor Thorne (2016) (seriál) 

Něco se mi na téhle miniserii nezdálo, jen nějak nemůžu přijít na to co..Doba, kostýmy, hudba - všechno hezké, ani příběh nebyl tak moc tuctový, jak jsem někde četla. Možná to bude špatným výběrem herců, těžko říct. Ani na jednu z dívek (kromě Mary) se moc dívat nedalo, a Frank? Vím, že mu mělo být 21, ale i tak to byl na můj vkus hrozný chcípáček, navíc ne moc sympatický. Kdo to celou dobu držel nad vodou, byl právě Dr.Thorne ( vynikající Tom Hollander).

plakát

Děti vlků (1991) (TV film) 

Kdyby to bylo věrněji podle knihy, bylo by to ještě o něco lepší. Takhle konec působil dojmem ,,a žili šťastně až do smrti". Na druhou stranu se mi moc líbili hlavní představitelé, takhle nějak jsem si dokonce Vandu vždy představovala. Pár dalších výtek bych ještě měla, ale celkově je děj vykreslen dobře, film má své kvality a určitě by neškodilo, kdyby ho nějaká tv časem zařadila do vysílání.