Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (85)

plakát

Tady to musí být (2011) 

Jedním slovem kouzelné. A druhým poetické. Sean Penn má velmi krásnou roli, jeho smích je velmi nakažlivý a mluví jen tehdy, pokud má co říct. Hlavně se nesmí tlačit na pilu. Divákovi je pomalu nabízeno vysvětlení různých situací a scén. Chce to jen čas.

plakát

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 

A smál jsem se, od prvních sekund. Co na to více říct. Skvělá komedie, ale nic prvoplánového, blitkoidního či fekálního. Zkrátka britský humor je stále na špici a tento film to jen potvrdil. Bavil jsem se královsky. Závěrečná bitva předčila mé očekávání.

plakát

Argo (2012) 

Velmi napínavé a nevím proč, připomnělo mi to film Let číslo 93 (ten od Greengrasse), ovšem s trocha opačným koncem. Tady letadlo vzlétlo, tam spadlo. Co je na tomto filmu fascinující je výprava a ochota jít do detailu. Vynikající film.

plakát

Ruby Sparks (2012) 

Velmi dobrý film, zvláště pak herecké výkony a finálová scéna. Příjemná romantická komedie, která se v konečném stává dramatem. Fantasy? No vcelku, ostatně, každý máme nějakého svého prince či vysněnou princeznu a když se to splní, je to hned fantasy? Rozhodně stojí za shlédnutí. Kvalitní scénář i dialogy. Nic navíc.

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Myslím, že se ČT konečně pochlapila. Dokonce jsem měl husinu, a to se jen tak nestává. Hudba byla naprosto famózní a Měsíčci parádní. Nemluvě o Marušce a Maceše. Rozhodně doporučuji a držím palce. Myslím, že je to skvělý výkop pro české pohádky.

plakát

SuperClásico (2011) 

Člověk jde na severský film a ono to celé se odehrává v Argentině. Ano, pokud chcete melancholii, sníh, tmu a další propriety severních národů, tak prosím nepouštět. Moc se toho nedočkáte. Dočkáte se temperamentu, slunce, vína a švábího tanga. A také se zasmějete. A k filmu je záhodno si otevřít červené víno, nejlépe Malbec. Když ne během, určitě na něj dostanete chuť poté.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Chudák Nolan. On si to možná ani neuvědomil, ale když vznikl Temný rytíř, vzniklo něco velkého, něco odlišného, něco kvalitního a hlavně něco jedinečného. No a zkuste pak na něco takového navázat. Zvláště pak, když vyobrazíte Jokera takovým způsobem a pak kvůli tragickým okolnostem o něj přijdete. Ale zpátky k "povstání". Je to epika. To slovo tady dostává ten přesný význam. Ale je to jiná epika. Není to Pán Prstenů. Ono je to vlastně epika civilní. Je to rozmáchlé dílo a těžko se střídá ona epika s niterným rozhodováním postav. Ale Nolan to zvládá. Vše funguje, vše zapadá. A catwoman neruší, zas až tak moc, ikdyž je to postava vždy problematická. Popásal se s ní Nolan se ctí.

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Rozhodně doporučuji. Ovšem jen pro obdivovatele 60. a pro lidi, co rádi trocha bláznivé charaktery. Tady prostě není nikdo normální. A vše je tak barevné a trocha i komiksové. A Tilda, ovšem to je pro změnu má obsese. Tu babu prostě myluju.

plakát

Skyfall (2012) 

Skvělá bondovka. Ovšem to musíte ten bondův svět chápat a nechat se jím pohltit. Věci tak trochu fungují jinak. Vždy je to Bond, záporák, vztah s M., bondgirl, auta a bouchačky. A vždy jde o to jak se to nakombinuje a jak vám to chutná. Ostatně jako Bondův "protřepat, nemíchat". Taky to každému nešmakuje. A záporákův příchod byl o něco opožděn, na druhou stranu jeho entrée bylo tou nejlepší scénou.

plakát

Prometheus (2012) 

Předně bych rád řekl, že není nad to jít do kina ve Slovanském domě. Ve 3D s titulkama a celý sál jen pro dva lidi. Nádhera. Trocha více to umocnilo efekt. Prometheus je zkrátka začátek, předobraz, nákres. Zabrnkal na nervy a bude důležité, co se bude dít dál. Začíná tu nová -logie, zároven si však bere něco z té původní. Vše mi vyhovovalo, hudba, scénář, triky. Vše to do sebe zapadalo. Tohle nové Universum mě baví. Chci více. A je jedno od jakého režiséra, hlavně když někde poblíž bude Scott.