Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (4)

plakát

Autopohádky (2011) 

Hezký, milý film pro děti. To, že každou epizodu dělali jiní tvůrci, se hodně podepsalo na jejich "kvalitativní nevyváženosti" - jedna pohádka je lepší, jiná horší. A to tak, že jejich kvalita má jasně stoupající tendenci. V každém dalším příběhu na diváka vyskočí nějaký ten zajímavý a originální nápad (viz hlavně pojetí světa či sídliště v pohádce o rybářovi), poslední pohádka Vincent je pak pro mě nejlepší. Potěšila mě i hudba a pochvalu si zaslouží i vypravěčský talent a zvláštně příjemná lidskost Michala Malátného. To vše ve spojení s pohádkovou poetikou Jiřího Marka na mě udělalo celkem dobrý dojem.

plakát

Doors: Live at the Hollywood Bowl, The (1987) (koncert) 

Souhlasím s Javertem, že jde o jeden z nejlepších koncertů Doors, ne-li dokonce o vůbec to nejlepší, co od nich máme. Já osobně si ho (stejně tak jako třeba akustický koncert Nirvany) můžu pouštět pořád dokola a nikdy mě neomrzí.

plakát

The Doors - When You're Strange (2009) 

Pro fanoušky The Doors další zásadní věc. Tenhle dokument bych směle zařadil vedle Stoneova filmu Doors nebo knihy Nikdo to tu nepřežije autorské dvojice Hopkins, Sugerman.

plakát

Posledních 24 hodin (2006) (seriál) 

Viděl jsem jen díl o Jimu Morrisonovi a ten mě (jakožto velkého Jimova fanouška) moc nenadchnul. Povrchní informace nenabídnou nic nového, ilustrační dramatizace je občas k pousmání, celé je to tak nějak chaotické (viz třeba chaotické časové skoky z doby po smrti a před smrtí Jima). Zajímavé ale určitě je poslechnout si výpovědi (byť také nepřinášejí žádné zásadní informace) lidí z ústraní celého kolotoče kolem Jima Morrisona (viz třeba výpověď hasiče, který se jej snažil po smrti ještě oživit). Takže: pro fanoušky Doors a Jima Morrisona další střípek zapadající do mozaiky legendy této kapely; pro ostatní (když nic jiného) alespoň základní uvedení do problematiky.