Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (36)

plakát

Nikdy není pozdě (2015) 

Meryl Streep je můj oblíbený robot, který zahraje cokoliv. Ale když je film ze své podstaty nedotažený, sama bohužel nic nezmůže. Nejsem si úplně jistá, o čem měl snímek být. Pokud o rodině, měl jí být místo písniček přidělen větší prostor. Kde bylo to slíbené drama? Všechno se po tolika letech téměř vyřešilo během pár dní jako lusknutím prstů. A když se zdálo, že se něco rýsuje (kontaktní scéna s ex-manželem), opět vše utichlo. Škoda. Pokud ale film měl být o kapele (protože mi to obsahově tak víc připadalo), měli dostat prostor ve filmu i ostatní členové (místo figurující dvojice). Streep sice ve svém věku vypadala sexy, ale pouhé pozorování její energičnosti na pódiu nestačí, zvlášť když vím, co všechno další umí.

plakát

Prime (2005) 

Příjemná podívaná. Pravda, to drama mi k filmu moc nesedí, trocha dramatičnosti navíc by neuškodila, protože ústřední problém postavy vyřešily příliš rychle. Možná jsem do jisté míry i očarovaná Umou, neboť jsem s ní mockrát neměla tu čest. Meryl byla fantastická jako vždy, o tom nelze polemizovat. V poslední řadě chválím závěr, který není tak tuctový jako u obdobných filmů a naznačuje, že pointa je jinde, než se zprvu zdá.

plakát

Divoké historky (2014) 

Divoké history ve svém humoru a naturalismu nemají obdob. Už samotný "úvod" mě vylekal tak, že jsem tušila, že půjde v rámci žánru o něco mimořádného. Pak přišel příběh s humorem černějším než smrt, třetí vázající na sebe otázky karmy a morálky, čtvrtý tak nějak ze života, pátý s psychologickým rozměrem a poslední, který ve mně v jistých scénách evokoval Trierovu Melancholii. Dohromady tyto příběhy vytvořily dílky, které do temného puzzle nádherně zapadají.

plakát

Hulk (2003) 

Velmi příjemná představitelka hlavní role. Vypadalo to celé nadějně, ale ve chvíli, kdy se na scénu dostala ta agresivní zvířata, byla počítačová kouzla na obrazovce více než patrná, a úroveň začala upadat... Škoda.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Padesát odstínů nenadchlo, neurazilo. Spíš mi přišlo, že se pro svůj jediný odstín dopustilo mimořádné blamáže na divácích, protože jde o hodně jemný film v souvislosti s tím, co má reprezentovat...

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

U poslední hvězdy jsem dost váhala, ale akci to mělo. Nějak mi nebylo jasné, proč si film z poloviny utahuje z patrioticismu a z poloviny ho bujaře oslavuje... A příště bez toho héroického patosu, prosím.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Přátelé, kteří by své přátelství nikdy nepřiznali. Kocour s módní obsesí a počítač chytřejší než tisíce učitelů tělocviku nebo hlídačů parkoviště. Britský humor jak má být.

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Napoprvé mi unikla myšlenka filmu a ptala jsem se: "PROČ?". Napodruhé mi už bylo zřejmé, oč běželo a po zhlédnutí jsem se ptala: "PROČ?!?!?!" Fantastický Nicholsonův výkon, ze kterého udělal Forman herce právě tímto filmem. Dále nejlépe zahraná mrcha všech dob v podání Fletcherové a aby toho nebylo málo, tak ještě jeden výrazově bezchybný Náčelník k tomu.

plakát

Zachraňte vojína Ryana (1998) 

Spolupráce Spielberga a Hankse je asi předurčena k tomu, aby sklidila ovoce. Film, který chytne a nepustí. Kouzelná vložka v podobě Edith Piaf ve válečném prostředí. Charakter kapitána a v závěru filosofická chvilka vedlejší postavy. Odzbrojující a skutečně dojemné dílo. Můj nejoblíbenější válečný film vůbec.

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

V jednoduchosti je krása. Když jsem byla malá, vzpomínám si, že jsem je nenáviděla. Pak jsem patrně uslyšela Bartův smích a nakazila se. Navždy.

Ovládací panel
5 bodů