Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (154)

plakát

Insidious 2 (2013) 

Za mě o něco horší než jednička, ale pořád hodně silnej a napínavej horor. Hlavně ta vyšetřovací část mě bavila.

plakát

Děti (2008) 

No to nám tedy byl zase jednou pěkně hloupoučkej horůrek. Banda malých parchantů, jejichž průměrný věk je zhruba 10 let díky jakémusi syflu zterorizuje své dospělé. . . Díky tomu, že mezi staršími převládá naprostá demence, chybí normální úsudek a náznak logického uvažování, tak se jim to i (kupodivu!) podaří. Já osobně děcka v hororech v 99% nesnáším a tohle se zařadí s přehledem mezi to, co bych rád co nejdřív vymazal ze svý paměti. No a rozhodně to není jen tím, že se to točí kolem dětí, protože mám spoustu oblíbených hororů točících se kolem dětí (Orphan, Eden Lake) , ale tohle bylo něco neskutečnýho. Exekuce v podobě dětí byly tak směšný, jako když by měly dospělýho člověka utýrat veverky, ale sestříháno by to bylo tak chaoticky, že byste to málem i snědli. Být to pořádně seříznutý do komedie, možná by to i bavilo, ale tohle je pro mě totálně neuchopitelný.

plakát

Bunraku (2010) 

Vizuální stránka je dost netradiční a pro mě asi největší plus filmu. Bohužel všechno ostatní včetně příběhu a postav na mě nezabralo a když pominu pár povedených akčních scén, tak jsem se nudil.

plakát

Chained (2012) 

Velmi příjemný překvapení. Obě hlavní role jsou zahraný fakt skvěle a uvěřitelně. Už úvodní scéna dává tušením jakým směrem se bude film ubírat . . . "Máma už se nevrátí, začni si zvykat." Neměl jsem problém vžít se do situace a děj pěkně ubíhal, prokládaný scénama, který se jen tak nevidí (společné umývání, hra s kartama obětí). Konec to celé jen hezky dovršil, ačkoliv jsem měl v koutku duše představu i o trochu jiným směru. Silný * * * *

plakát

Klaun k popukání (2012) 

Hodně příjemný skloubení komedie a hororu, který se mi trefilo přesně do nálady. Film je plnej dobrých hlášek a představitel klauna si to evidentně užil. Akorát je tam na způsob pojetí docela dlouhý hluchý místo po úvodní scéně.

plakát

Symptom Pandorum (2009) 

Nejvíc se mi líbila první třetina filmu, kdy bylo ještě přítomno ono tajemno a nebylo moc jasný, co se vlastně stalo. Ta druhá, kdy nastalo toulání po lodi a nahánění, mi přišla trochu chaotická. Moc se mi líbily prostory lodi a jednotlivý sekce, ale jak zmínilo hodně lidí přede mnou, tak scény, kdy šlo o krk, byly mizerně stříhaný a nepřehledný. Ta poslední část filmu, kdy začalo všechno jít hezky do finále a opět nastala objevná fáze, se mi zase líbila opět o něco víc. Hlavní postavy mi byly sympatický všechny, hlavně Ben Foster.

plakát

Sairen (2006) 

Hledá se Hideo . . . Nápad to byl bezpochyby zajímavej, ale zpracování mi moc nesedlo. Film dle mýho neumí pořádně přitlačit na pilu a ani když se dělo něco zajímavýho, tak to se mnou nějak výrazně nehlo. Po zvukové stránce mi to přišlo dost slabý. Ikdyž jsem se díval v noci, sám a pustil jsem si to do sluchátek, nenastal žádný moment, kdy bych trnul, co se bude dít. Atmosféra byla dobrá, ale celkový potenciál osamnělého ostrova se záhadou mi přišel dost nevyužitý. Se současným hodnocením (60%) můžu jenom souhlasit.

plakát

Plague Town (2008) 

Brrr, jedna z největších hororových pohrom co jsem zatím viděl. Všem hlavním postavám jsem přál zmasakrování už od prvních minut, protože ty jejich výkony jsou fakt hrozný. Celej film je roztahanej a nudnej, já bych ho pojmenoval "koukni, jak divný to tady je". Ani jeden mord nestojí za místo v mojí paměti a když už na ně dojde, jsou hrozně odfláknutý. Po vzoru starých vybíječek vidíte zbraň, údiv oběti, následně pohled stranou a výsledek (fakt otřesný). Některý provedení jsou vyloženě směšný jako MENŠÍ SPOILER když si dospělej chlap nechá kolem sebe omotat strunu od dvou malých fakanek KONEC SPOILERU. Dospělí se bojí dětí, nebrání se a ty jim mezitím ubližují proutky, vše doprovázeno hekáním a halekáním. Výrazu dospělých "na mě nekoukej, ony jsou prostě takový" jsem se nemohl než uchechtávat. Toužebně jsem vyhlížel konec a doufám, že na tohle rychle zapomenu.

plakát

Vzpoura strojů (1986) 

Vsadil bych se, že kdybych se na to koukal o něco mladší, mělo by to poctivý místo na některý VHSce a viděl bych to i víckrát. Ale s tím, že jsem to viděl až nyní, tomu musím pár věcí vytknout. Rozhodně se ten film nebere moc vážně, což mu jenom prospívá, ale také je plný hloupostí, nesmyslů a protiřečení. Od efektů si moc neslibujte, ale o ty tu ani moc nejde. Nápad je to sice zajímavej, ale zpracování dost pokulhává. Nejzajímavější momenty pro mě byly mimo čerpací stanici, proto je taky škoda, že většinu času sledujeme pouze dění zde, které se vleče a není moc pestrý a zábavný. "This machine called me an asshole." Slabší ***

plakát

Muž z oceli (2013) 

Vzhledem k tomu, že je to první pořádně koukatelnej film o tomto hrdinovi, jsem ochotnej tomu hodně odpustit. . . Myslím, že hromada lidí může být spokojena a já bych se mezi ně zařadil. Henry je pro mě ideální představitel supermana a vcelku rychle vytěsnil z mojí paměti všechny ostatní. Hodně se mi líbila místy ponurejší atmosféra. Akorát při větě, že je američan jak jen to jde, jsem pořádně zaskřípal zubama.