Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (1 233)

plakát

Kandidát (2013) 

Výborné z řemeslného hlediska (kamera, střih, využití hudby, vizuální zámlky), podstatně horší na rovině realizace scénáře, dramaturgie a herců. Silný a nosný motiv politické kampaně s přesahy do minulosti (klipovitý sestřih přípravy a realizace kampaně je nejlepší částí filmu, bohužel však dohromady zabírá jenom asi 15 minut) rozmělňuje dvojice rádoby vtipných a satirických techniků komentujících kampaň, Lambertův život a politickou a společenskou situaci Slovenska.

plakát

Něžné vlny (2013) 

Nostalgická, poetičtější verze Vyprávěj, která vyniká v jednotlivých epizodkách, ale vůbec nedrží pohromadě jako celek. (5/10)

plakát

Babovřesky 2 (2014) 

Chtěla jsem zhlédnout ze studijních důvodů, po pár minutách jsem ale zbaběle zjistila, že na stejné martyrium jako u jedničky nemám a nikdy mít nebudu dost síly...

plakát

10 pravidel jak sbalit holku (2014) 

Žádný zázrak se nekonal, na druhou stranu však ani průšvih. Slušná dynamická žánrovka - teen komedie, u které jsem dokonce téměř neměla pocit, že je to český film... Slušní herci, řemeslo a dokonce i vtipy, které byly vtipné. 5/10

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

eh... Smutek a zoufalství nad "lidovým humorem", "pohodovými postavami" v "typické jihočeské vísce" ve " "filmové" komedii tak trochu ze života".

plakát

Zažít Woodstock (2009) 

Když se organizace festivalu vymkne z ruke, může to být průšvih... a nebo legendární setkání téměř půl milionu lidí. Film na okraji Woodstockého festivalu a pocta jeho náhodnému organizátorovi Elliotu Tiberovi. Imelda Staunton je naprosto dokonalá.

plakát

Lucy (2014) 

Narozdíl od tematicky příbuzné Transcendence se Lucy nebere vůbec vážně a je proto stoprocentně zábavnější. S tím, že jsem v kině dostávala záchvaty smíchu (Morganu Freemanovi by ale člověk sežral úplně všechno), se mohu jen podepsat pod Douglasův komentář.

plakát

Philomena (2013) 

Film Philomena, stejně jako jeho hlavní hrdinka, vypadá, že tíhne k reader's digest melodramatu o padlé ženě a jejím ztraceném synovi. Ve skutečnosti překvapila, je však podstatně chytřejší i emotivnější, než se na první pohled jeví. Navíc Judi Dench v hlavní roli dokazuje, že je stále královnou.

plakát

Smrtihlav (1998) 

Ta všudypřítomná temnota a deprese mě táhla ke spánku navzdory zajímavému příběhu a postavám.