Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Výprodej!

Výprodej! (2008)

Míval jsem tu výstižný komentář, pak přišla nová čsfd a komentář zmizel. Nyní mi nezbývá nic jiného, než říct, že už tuhle špičku asi nikdy neuvidím :(

Rudovous

Rudovous (1965)

Těžko vybírat z Mistrova díla jeden kousek na první místo. No když jsem zvažoval, který z jeho opusů dát do své top 10, padla po zralé úvaze volba právě na Rudovousa (byť nejsem schopen přezkoumat, zda měl doopravdy rudý vous). Nejenže zde byl příběh obzvláště silný, ale hlavně jsem zde velmi silně nabyl dojmu, že film není hraný, nýbrž, že se nacházím přímo uprostřed živého přenosu. No a tak po shlédnutí tohoto snímku opětovně utírám slzu v oku, boť takovéto umění v novodobé kinematografii na stříbrném plátnu postrádám.

Kill Bill

Kill Bill (2003)

Když jsem to viděl poprvé na plátně, nějak jsem to nevstřebal. Vlastně jsem po projekci říkal, že Kentán už docela ustřelil. Pak jsem se druhý den ráno probudil, vše do sebe zapadlo, a já začal tvrdit, že tohle je absolutní třída, a taky že je! Radost se na to jednou za čas podívat. Musím také podrthnout, že zde vlastně předvedl Ketán nejlepší hudební doprovod, a ten už nikdy netrumfne. Ostatně z jeho síly v následujících dílech taky pěkně těžil.

Wangliangův ideál

Wangliangův ideál (2010)

Nečekaně přísná, realisticky podaná tragédie, jejíž scénář může napsat snad jen sám život. Výboré pojetí, které během vyprávění krutého děje dokáže komicky vylíčit problémy Číny. Vše podtrženo vynikajícími hereckými výkony. Geniální! Aplaus! Jako jediné mínus vidím místy až dementní třepot kamery; tohle asi nebude autentický podpis kameramana. Mimochodem všimli jste si té paralely, že film začíná a končí vraždou "svině"?

Piráti na vlnách

Piráti na vlnách (2009)

Tohle se nesmírně povedlo. Nejenže tematika nepatří k běžnému lidskému povědomí, ale hlavně tohle pirátské vysílání nehorázně táhne. Skvěle zvolené hudební ukázky. Dobrý příběh, napínavé scény a vtip téměž na každém rohu. Strašně se mi líbilo vykreslení charakterů jednotlivých postav. Snad jen ten úchylně heroický závěr, ale proč ne :). Krása nesmírná.

3-iron

3-iron (2004)

Velmi působivý film oplývající neotřelým, překvapivým a velmi originálním dějem. Žádná šablonka, žádná otřepaná klišé. Tohle by nás snad ani nenapadlo. Velmi těžko uvěřit, že tohle je někdo schopen zkomponovat. Kamera, děj, výkon, hudba, vše do sebe krásně zapadá. Dlouho jsem takto povedený film neviděl.

Do morku kosti

Do morku kosti (2010)

V bídě letošních filmů se starší snímek jeví jako příjemé vykoupení z průměru. Nebýt toho idiotského rádobyvtipného uvaděče před snímkem, byl by to dokonalý zážitek. Film samotný přináší příběh z odvrácené tváře ameriky, kde divoká párty, blahobyt a honosnost ustupují stranou. Nebude tedy snad velikým překvapením, když zde nenarazíte na dívku oháknutou do poslední módy dle Louis Vuitton, nýbrž toliko do obyčejných hadrů, jejíž osud je nad míru krutý. Jak bývá pravidlem každý z nás má svých problémů dost, a tak proč se namáčet co problémů druhých. Dívka však není moderní pipinkou dnešní doby, a tak se na vlastní pěst vyrazí zachránit osud své rodiny. Nádherně podané a zahrané drama, z nějž je cítit na každém rohu cítit atmosféra. Tady se život s nikým nepáře a pokud něco chceš musíš o to pořádně bojovat. Režisérce se nad míru povedlo vystihnout charakter zapadákova a na výběru postav a vykreslení jejich charakterů měla vyloženě zlatou ruku. Tento film by určitě neměl upadnout v zapomění. Jo a místním kecům, že nechápou nominace na oskara se vysmějte. On film má totiž hlubší smysl a není to krása bez ducha, tak jsou místní odborníci podráždění :)