Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 651)

plakát

Veřejní nepřátelé (2009) 

Velmi zručně natočený film, který je místy trochu zdlouhavý, ale to je jen malá vada na kráse, protože tahle gangsterka o skutečném bankovním lupiči Johnu Dillingerovi má skvělou atmosféru a Johnny Depp předvádí další ze svých dobrých hereckých výkonů. Nemůžu říct, že bych si vyloženě smlsnul, ale rozhodně jsem si pochutnal a kdo má tenhle žánnr rád, nemůže být zklamaný.

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Zapomeňte na Stmívání a dejte si pořádnou porci severské upíří lásky. Formálně velmi povedený film, jehož obsah je sice trochu na hraně, ale proč ne. Dá se na to koukat s trochou té shovívavosti.

plakát

Dokonalý únik (2009) 

Zpočátku to vypadalo na další z těch nudných filmů, kde dojde k vraždám na opuštěných místech, ale najednou přišel velmi zajímavý a nečekaný dějový zvrat a byl tu hned jiný film. Samozřejmě to není nějaký filmový zázrak, ale určitě stojí za zhlédnutí.

plakát

Kawasakiho růže (2009) 

Je těžké vyrovnat se s vlastním selháním v minulosti. Hřebejkův film neobviňuje, ale pokládá otázky. A odpovědi, ať si na ně najde každý sám v sobě. Odsoudit je tak jednoduché, když člověk nebyl vystaven nátlaku. Odpustit, to je umění, jehož není jen tak někdo schopen, stejně jako umění omluvit se.

plakát

Centurion (2010) 

Římané proti nezkrotným Piktům na severu Velké Británie. Je to přiměřeně krvavé, má to spád, ale že by to byl nějaký odvaz, to zas ne. Místy to spadává do jakéhosi umdlelého oparu směšnosti. No ale dá se to zhlédnout bez pocitu nudy a zmarněného času.

plakát

Bratři (2009) 

Fyzická podoba Tobeyho Maguira a Jakea Gyllenhaala byla velmi dobře využita v tomto psychologickém filmu, který položí dost těžkou otázku, jak by kdo jednal pod drtivým tlakem. Vyrovnání se s vlastním svědomím je pak trestem možná na celý život. Velmi dobré herecké výkony a žádná velká patetičnost, ač by se k ní dalo lehce sklouznout.

plakát

3 sezóny v pekle (2009) 

Oblíbené slovo onoho básníka bylo HOVNO. A to z něj jako mělo dělat rebela nebo nějakého významného umělce, nebo snad to, že se choval jak idiot? Navíc Kryštofu Hádkovi, coby představiteli hlavní role, nevěřím snad vůbec nic z jeho hereckého projevu. Zcela průměrný film, který moc chtěl být něčím víc, ale nepodařilo se.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Velmi dobrý scénář a režie, určitě dost originální pojetí tolikrát provařeného námětu, takže je to dobrý film. Pro mě ho ale degradovala děsná nesympatičnost představitelů hlavních rolí, což je ale jen můj problém. Tak směle do toho, romantické duše, ono vás to trochu zchladí.

plakát

Lítám v tom (2009) 

Především dobré herecké výkony jsou hlavní devizou tohoto filmu. Celkově ale film neříká vůbec nic nového, ač se o to snaží, jenže ono už to tady jaksi bylo víckrát, i když třeba ne tolik koncentrované do jednoho celku. Takže lehce nadprůměrný film, který určitě nezklame, ale také nebude tím, k čemu by se diváci rádi a často vraceli.

plakát

Agora (2009) 

O filozofce Hypatii jsem v životě neslyšel, a tak jsem rád, že mi byla tímto filmem představena. Výpravné drama o síle myšlenek a rozumu, strhávaných nemilosrdným náboženstvím, jež má v popisu milosrdnost, dokáže oslovit, ale také jaksi zachází na úbytě, když se film začne prodírat oparem nudných, až televizních scén. Nicméně už jen jako vcelku inteligentní historický exkurz stojí film za pozornost.