Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli je lepší Pulp Fiction nebo Gauneři... no, nevermind, pravda je taková, že se Kentán svojí pozdější tvorbou těmto dvěma majstrštykům už moc nevyrovnal. Životní role Samuela L. Jacksona. A vlastně i Johna Travolty. "Whose chopper is this?" "It's Zed's." "Who's Zed?" "Zed's dead, baby, Zed's dead."

Velký flám

Velký flám (1966)

Komedie jak to nejlepší francouzský víno, skopčáci zas a znova za pořádný kretény (dobře jim tak, náckům), skvělá výprava, skvělá kamera, skvělí herci (cholerik Funés baví neskutečně), skvělý všecko. Do toho správná kapka dobrodružství... Ty vole, proč? Proč už se dneska takový komedie netočí? Ten šilhavej germán to každopádně zabil. Ještě o ždibíček lepší než trilogie Sedmý roty.

Snídaně u Tiffanyho

Snídaně u Tiffanyho (1961)

Představte si Breakfast at Tiffany's bez Audrey Hepburn... Je to právě tato subtilní herecká legenda, kdo povznesl tento snímek ne o patro, ale alespoň o dva mrakodrapy výš. Slovo charisma zde dostává nový rozměr. Dobovou kritikou nepříliš přijatý film se po letech stal doslova kultem. Sofistikovaná krása, humor, elegance, nadhled a romantika si zde podávají ruce. A ten soundtrack...

Perný den

Perný den (1964)

It's been a hard day's night, and I'd been working like a dog. It's been a hard day's night, I should be sleeping like a log. But when I get home to you, I find the things that you do. Will make me feel alright. You know I work all day to get you money to buy you things. And it's worth it just to hear you say you're going to give me everything. So why on earth should I moan, cos when I get you alone. You know I feel OK (The Beatles - A Hard Day's Night). A ten George z nich byl stejně nejlepší ;-)

Trainspotting

Trainspotting (1996)

Drogy jsou pro chcípáky, co nedokážou žít vopravdickej život a fetkama pohrdám, tak kurva jak to, že díky tomuhle filmu být feťákem je tak zatraceně cool?! Carlyle životní, těžko kdy překonanej výkon, Skotsko fuckin' awesome, Born Slippy fajné, ale starej pes Iggy je starej pes Iggy. "Who needs reasons when you've got heroin?"

Píseň moře

Píseň moře (2014)

Pokud jste odkojeni pixarovskou anebo disneyovskou animací, budete na Píseň moře koukat asi jako na zjevení. Pro mě je tento styl však nehorázným osvěžením, že ne všichni na západě (a v posledních letech vlastně nejen tam) neblázní s těma infantilníma omalovánkama. Protože ať už Brendan a tajemství Kellsu, tak i Píseň moře, to je pastva pro oči, každý jeden záběr by jste si nejraději nascreenovali, vytiskli a pleskli na stěnu, tomuhle já říkám umění. Krásný, napínavý a hlavně zajímavý příběh vás vcucne, ani nebudete vědět jak (pro mě ještě zajímavější než zmiňovaný Brendan). No a psát tu něco o hudbě, to je zbytečná ztráta písmenek, protože ta je jedním slovem úchvatná, byť v případě titulní písně se mi víc než originál od Lisy Hannigan líbí její česká verze v podání Markéty Irglové. A nezapomeňte- bacha na sovy! ;-)

Soumrak mrtvých

Soumrak mrtvých (2004)

Král zombie hororů Džord Roméro se svýho času nechal slyšet, že Soumrak mrtvých je nejlepší zombie film ever. To sic nevím, ale v dokonale vydojeném subžánru se jeví jako takový malý zázrak. A kdybych tolik nesympatizoval s hlavním hrdinou, (ne)mladým a (ne)klidným třicátníkem Shaunem, užil bych si to snad ještě víc, kurde! Každopádně "Queen" scéna rules i po stopadesáté, stejně jako celej zdejší hereckej ansámbl. A Shaun of the Dead nejlepším filmem Cornetto trilogy- absolutelně.

Všechny moje lásky

Všechny moje lásky (2000)

Knížku od mého oblíbeného Nicka Hornbyho jsem měl přečtenou pomalu na jeden nádech, tak moc mě strhla a hlavně pobavila. O něco podobného se snaží i její filmová verze, která těží především z výtečného hereckého obsazení. John Cusack má charisma na rozdávání a tady ho konečně prodává ve velkém. Jack Black je prostě magor, ovšem magor s velkým hudebním cítěním a dodává tak snímku o muzikálních geeks na věrohodnosti. Možná trošku škoda, že byl děj přesunut do Ameriky, z nálady britské metropole se totiž vždycky dá vytěžit zas o něco víc. Ale to je jen malá piha na kráse. Film pro všechny, kdo cítí hudbu srdcem.

Limonádový Joe aneb Koňská opera

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964)

Za mě nejlepší český film všech dob, který těžce předběhl svojí dobu. Líbí se mi ten pomyslný zvednutý prostředníček všem bolševikům do ksichtu, stejně jako fakt, že se ten film vůbec nebere vážně. Legendární věc, která nejen, že by dnes u cenzora a hlídače všeho neprošla, ale hlavně není kvalita, aby se vůbec mohla natočit. Tak buďme rádi, že před těma šedesáti rokama tohle všechno šlo.