Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Poslední recenze (722)

plakát

Lež na pláži - Útěk (2024) (epizoda) odpad!

Vždycky když si člověk myslí, že Prima našla své dno (Degeška a Tymián), ozve se zabouchání zespoda. Tohle už snad ani není legrace. Všichni se chovají jako totální idioti, představa, co všechno můžou udělat potrhlí ajťáci, co vydělají miliony každou hodinu a pak se rozhodnou vypnout všechny křižovatky, scéna na hranicích (které překvapivě nejsou) a řada dalších zhovadilostí je doprovázena sestavou hereckého mládí (bože můj, jeden/jedna horší než druhý/druhá) a tomu všemu vévodí Sandra Nováková, která asi přešla na nějaký solidní matroš, protože vypadá tak úděsně, jako kdyby si k natáčení odskočila s protialkoholní nebo protidrogové léčebny. A prý smolila i scénář, takže se může směle porovnat s dvěma opusy jisté Marinové (Seznamka, Román pro pokročilé, Ženy a život). Jenže tam jsou alespoň dobře vypadající herečky a občas nějaký ten exteriér. Tady máme hotýlek, který si hraje na velkou pětihvězdu (která stojí v exteriérech vedle) a bazén má asi jako vila. Hrůza...chápu, že spousta věcí i v těch nejkvalitnějších filmech je absurdní, nebo zkratkovitá, ale tohle je další totální sračka. Prima jde do háje zcela a úplně a čekám, kdy tam přejde soudkyně Barbara s Nebezpečnými vztahy. Řada seriálů Novy je kvalitních, ale tohle je čím dál tím horší.

plakát

Slídil (2014) 

Když jsem tenhle zatraceně dobře natočený a přitom nepřehnaný film shlédl, řekl jsem si, že zcela výjimečně ukázal někdo pravdivý obraz médií. Zatímco ve většině filmů jsou oni novináři zásadně hrdinové bez bázně a hany, bojující za spravedlnost světa proti mocným a bezskrupulózním gaunerům, ztělesňovaným především vládou, justicí, korporáty i podnikateli. Tady je ale ukázána holá pravda. Že jsou všichni ti hrdinní investigativci ve skutečnosti prodejní plácalové, už asi většině lidí došlo. Že nejsou média (ztělesňovaná Renne Ruso) žádnými hlídači demokracie, jak sami sebe s příznačnou arogancí nazývají, ale bezcharakterní parchanti, kterým jde o moc, peníze a slávu stejně jako těm politikům a podnikatelům. Nasírat a strašit. To je heslo, které by si měli novináři (i u nás) napsat na čelo. Fascinující je scéna, kdy Ruso rozhoduje, jak budou vysílat reportáž o bezprecedentním vniknutí slídila do vystřílené vily. Jak vydává pokyny hlasatelům a zdůrazňuje, aby upozornili na brutalitu zločinu, na to, že to je klidná a bezpečná čtvrť i na to, že pachatelé jsou stále na útěku. TO je pro mě naprostý vrchol filmu. TO je ten přesah, který bych rád viděl v dalších filmech, kde by bylo v podobném duchu pojednáno o dalších "hrdinech" dneška, kteří jsou oslavováni a vynášeni do nebe, ale přitom jsou to - slovy klasika - obyčejný hanební parchanti. Neziskovky, kultura, bojovníci za záchranu planety a klimatu zvlášť, obhájci zločinců a všech možných gaunerů a důslední ničitelé - zase slovy jiného klasika - životů těch druhých, podle nich tupého stáda. Díky za dynamický a v zásadě pravdivý film, kde se naštěstí nekoná happy-end ani hrdina neprochází žádnou katarzí. A kola zpráv se točí dál a sledovanost musí být dosažena za každou cenu. Loni jsem jel k zubaři, a protože jsem neměl myšlenky na čtení, vyslechl jsem rozhovor dvojice hádajících se mužů, kteří se znali a přeli se o to, proč jeden z nich má ve svém médiu takové množství sraček, tedy nekvalitních materiálů. Ten se bránil tím, že potřebuje dvanáct článků a když získá na den tři jakž takž kvalitní, je to skoro zázrak. A zakončil tím, co je pro média typické, a je jedno jestli jdou to ta veřejnoprávní, soukromá, tištěná nebo elektronická. "Já ten prostor mezi těmi reklamami něčím prostě zaplnit musím." Přesně tahle slova se mi vybavila, když jsem shlédl tenhle film.

plakát

Místo zločinu České Budějovice - 40 růží (2023) (epizoda) 

Story dobrá, prostředí taky, policajti mi nevadí, Pecháček tam nebude pobíhat ve dlouhé večerní, ale ten kiks s časovým posunem mezi škrcením fotografa a příjezdem policie a sanitky je až moc okatá chyba. Ale bůh ví, co je za tím a co se vlastně stalo. Ono na druhou stranu stačí, když se třeba někdo, kdo má být na place z neočekávaných příčin zdrží, bez něj to nejde a tak se čeká, čeká až se setmí a nastane to, co píše quokam. A co teď? Posunout natáčení? A nabourat program dalším lidem? Na place to "nějak" předělat? A nebo si říct, o nic nejde, většina lidí si toho nevšimne? To poslední je správně. Takových kiksů je ve filmu spousta. Ale kdo to sleduje jako zábavu nebo ho zajímá, jak to dopadne (což je smyslem podobných detektivek), tohle vůbec neřeší. Nakonec i v tom Vinnetouovi zapomněli filmaři v jednom záběru na kopci mercedesku a někdo si toho všiml až po dlouhé době díky videu...

Poslední hodnocení (1 129)

Lež na pláži - Útěk (2024) (epizoda) (E01)

odpad! 10.04.2024

Slídil (2014)

07.04.2024

Kriminálka Anděl - Loupež (2008) (epizoda) (S01E10)

01.04.2024

Plnej kotel (2024) (pořad)

odpad! 01.04.2024

Bábovky a plechovky (2022) (pořad)

odpad! 01.04.2024

Rytíři (2014) (seriál)

31.03.2024

Mrazík (1964)

30.03.2024

Místo zločinu České Budějovice - Statek (2023) (epizoda) (E02)

26.03.2024

Místo zločinu České Budějovice - Černé světlo (2023) (epizoda) (E05)

26.03.2024

Reklama