Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 697)

plakát

Moonfall (2022) 

Mozna je to tim, ze jsem nic moc necekal, ale me to bavilo a uplne nechapu tak kriticky hodnoceni. Tohle je naprosto ukazkovej katastrofickej film, kterej neprinasi absolutne nic novyho, ale na druhou stranu Emmerich svoje remeslo porad umi. Pribeh je samozrejme hodne pritazenej za vlasy, tohle se radi k jedny z tech silenejsich teorii a vetsinu casu je to tak na hrane mezi vazne minenym filmem a parodii a Emmerich fakt hodne tlaci na pilu a zkousi, co divak jeste snese, ale i kdyz to je naprosto stupidni, misty to nedava zadnej smysl, postavy kolikrat jednaj naprosto nelogicky a vetsinu deje dovedete predvidat dopredu, taky je to od zacatku do konce skvela jizda bez nejakejch vylozene hluchejch mist. Naopak to obcas pusobi, ze mel film puvodne tak o pul hodiny vic a hodne se strihalo, parkrat to tak divne preskakuje. Co se tyce hercu, Wilson je jistota, sympatickej jako vzdy a ostatni herci taky v pohode, i kdyz nechapu, cim sem nalakali Berry nebo Sutherlanda. No a vizualni stranka, kamera, triky vsechno vyborny. Takze fakt nechapu, co bych mel kritizovat, dostal jsem dvouhodinovou zabavu, u ktery se nemusi premyslet a presne to jsem chtel, takze za me spokojenost.

plakát

Ztracené město (2022) 

Jako cekal jsem, ze to bude kravina, ale i tak jsem se docela tesil a prvni pulka me vlastne docela mile prekvapila. Bullock ve svy klasicky nervozni ukecany roli, navic tahle zenska snad nestarne, skvelej vymletej model Tatuma, fajn Radcliffeuv zaporak a dokonalej Pitt. Jednoduchej, ale odsejpajici dej, spousta vtipnejch dialogu, neco toho dobrodruzstvi v dzungli a pohodova akce. Kdyby to takhle vydrzelo az do konce, byl bych spokojenej. Jenze v druhy pulce se tvurci vykaslali na nejaky vtipny blbnuti v dzungli a misto toho meli potrebu rozvijet vztah hlavni dvojice. Furt se najde sem tam nejakej slusnej for, ale jinak to je docela predvidatelna nuda. Skoda, nakroceno bylo slusne a Pittovo zachrana mise je genialni, takhle jen obstojny 3*.

plakát

Seveřan (2022) 

Podle ukazek jsem cekal nejakou drsnou reznicinu a pomste ala Conan, i kdyz mi bylo jasny, ze tohle bude i trochu artovka, ale vysledek je solidni blitka. Film se snazi vypadat syrove, ale pusobi to spis lacine, herci nemaj v podstate co hrat a tak na sebe bud jen vrci nebo se tvari nasrane, dej se pomalu sune dopredu, misty to je sice krapet napinavy, ale vetsinou jen divny az nudny, cemuz ani nepomaha tezce prepalena stopaz. Je sice fajn, ze tu je par necekanejch zvratu, ale co z toho, kdyz jsou vam postavy naprosto ukradeny. A nakonec ani nedojde k zadnejm poradnejm bitkam. Aspon, ze kamera a hudba jsou docela uchazejici. Par svetlejch momentu tu je, ale to je tak vsechno, dalsi Eggersovo filmy si dukladne rozmyslim.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Vlastne uz docela nuda. Tahle serie me nikdy nejak extra nebrala, ale kazdej dil dokazal prijit s necim zajimavym, nicmene ctyrka uz krome jedny naprosto libove ze shora nasnimany akce nenabizi naprosto nic zajimavyho. Je fajn, ze i pres naprosto silenou stopaz je tak 80% casu akce, jenze ta uz proste neni nicim zajimava. Reeves si natrenoval zhruba tri pohyby, ktery tu predvadi porad dokola, stovky no name zabijaku pobihaj zmatene po place, pripadne cekaj, az na ne prijde rada, aby behem deseti sekund naprosto tuctove zhebli, po chvilce uz clovek dokaze odhadnout, co a jak se bude dit a ve chvili, kdy vidite uz asi tak po paty vsemoznejma neonama nasvicenou lokaci, kam se riti opet dalsi halda budoucich mrtvol, zacinate si rikat, jestli si z vas tvurci delaj prdel nebo to myslej vazne. A to ani nezminuju ty skoro az wtf momenty typu neprustrelnejch obleku, Wickovo skok z tretiho patra, kotrmelec asi tak z 300 schodu, to, ze obyvatelstvo vsech mest je bud slozeny jen ze zabijaku a nebo slepcu, ktery nevidi, ze se okolo nich zabiji a tak dal tancujou, jedou autem a podobne, ackoliv metr od nich litaj haldy mrtvol a podobne. Co se tyce hercu, zajimava je tu mozna tak dvojice McShane a Fishburne, ty maj aspon nejaky charisma, Skarsgardovo zaporak je tragickej, Yen je sice fajn jako vzdy, ale to by z nej tvurci nesmeli udelat slepce, na kteryho z nejakyho duvodu vsichni spolehaj. Nejvic asi pobavil Adkins v roli tlustyho nemcoura, skoda, ze tu nebyl delsi dobu.  No a Keanu hraje ten svuj klasickej standard. Ne ze by teda mel co hrat, scenar filmu vysel tak na dve stranky, jednotlivy postavy jen furt dokola opakujou stale stejny prupovidky, takze po chvilce clovek skoro s jistotou odhadne, co z nich vypadne. A i celkove dej, minimalne v prvni pulce nedava v podstate moc smysl, trochu se to rozjede az kdyz se vymysli duel. Abych ale jen nekritizoval, natoceny to je docela dobre, sem tam se povede i pekna hudba a akce je misty fajn drsna a krvava, ale znova bych si to uz nepustil.

plakát

Renfield (2023) 

Takovej ten film, kterej je vlastne naprosta debilita a clovek si rika, jestli je vlastne jeste ok se smat u neceho, kde hlavni hrdina zabiji utrhnutejma rukama, ale zaroven si nemuze pomoct a vubec bych se nedivil, kdyby to byla jednou kultovka. Ja se proste bavil od zacatku do konce. Stupidni, ale vlastne celkem originalni pribeh, na dnesni pomery kratka stopaz, takze krome par zdrzujicich dialogovejch scen v podstate jizda od zacatku do konce, skvela a napadita akce, podareny triky a hektolitry krve. K tomu sice tezce prehravajici, ale skvela hlavni trojice. Marne premyslim, co bych tu mel vlastne kritizovat, uz dlouho jsem se u filmu takhle nebavil.

plakát

Flash (2023) 

Nemuzu si pomoct, ale ja se bavil, je to sice takovy guilty pleasure, ale je fajn zase jednou videt komiksarnu, ktera se nebere uplne vazne. Muschietti to ma tezce na haku a i kdyz tu samozrejme nesmi chybet typickej DCEU digibordel ala Snyder, navic se spis podprumernejma trikama, vetsinu casu tu je spousta ujetejch napadu, forku, hlasek. Navic ma film skvelou hudbu, dej svizne odsejpa a je tu spousta cool scen. Co se tyce hercu, o Ezrovi si muzu myslet co chci, ale v tyhle roli je proste naprosto dokonalej, neco jako Holland a jeho Spider-Man. Jasne, dvojka nervni Barry a retard Barry jsou castokrat na pest, jenze zaroven jsou vtipny a skvele zahrany. Z ostatnich potesi ocekavane hlavne skvelej Keaton. Na druhou stranu, treba takovej Shannon tu vubec nemusel bejt, fakt vypada, ze tu je z donuceni. Co se tyce camei, to je spis takovy wtf, ale pobavi. Celkove proste zabavna kravina svizne odsejpajici od zacatku do konce a lepsi 4*.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Moc jsem tomu neveril, jednicka byl sice fajn film, ale proste takova odpocinkova blbost, jejiz kultovnost jsem nikdy nepochopil a treba takovy Zhavy vystrely mi prisly zabavnejsi. Dvojka jede v podstate na stejny vlne, frajirek Cruise, cool zabery na stihacky, jednoduchej pribeh kopirujici prvni dil. Jenze tohle byla naprosto skvela jizda, ani jsem se poradne nerozkoukal a dve hodiny byly pryc. Skvelej mix nostalgie, uzasnejch leteckejch zaberu, sympatickejch postav a ke konci i poradna porce napeti a ja se skvele bavil od zacatku do konce a vlastne se mi ani na filmu nechce nic kritizovat, protoze jsem si to uzil od prvni do posledni minuty, proste jizda.

plakát

Super Mario Bros. ve filmu (2023) 

Jasne, se hrou to az zas tak moc spolecnyho nema, i kdyz tu je spousta ruznejch odkazu i stylizace, tohle je spis mix Lego Movie, Mimonu a Angry Birds, jenze je to naprosta jizda od zacatku do konce. Dej zbesile uhani kupredu, neustale nejaka akce, kopa foru a hlasek, skvely postavy, prijemna animace, perfektni hudba. Misty to je sice krapet infantilni, ale co na tom, tenhle film se jen snazi bavit a to mu jde na vybornou. Moc prijemny prekvapeni.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Na tohle jsem se fakt tesil, skvely hodnoceni, paradni ukazky, Strazci jsou jedna z nejoblibenejsich Marvelovek, proste ocekavani byly vysoky, no a jak to tak bejva, nakonec jsem zklamanej. Jako porad je to asi to nejlepsi z nekolika poslednich MCU filmu, ale kam se to hrabe na predchozi dily. Dej se sice rozjede hned od zacatku, ale zaroven se celej film tak nejak tahne a je to jen sled tu vice, tu mene akcnich scen nez nejaka jizda od zacatku do konce. Navic jsem si celou dobu musel rikat, kdy uz teda konecne zacnou resit neco zasadniho, proste pribeh nejak zvlast osudove nepusobi. Dalsi vec je, ze i ty herci ve svejch rolich vypadaj ze vseho tak nejak znudene a stare a Gunn ma potrebu neustale dokola zduraznovat jednotlivy charaktery, jak kdyby mel pri nataceni u sebe seznam a co 10 minut si potreboval odskrtnout, ze Drax bude za debila, Nebula rekne neco nasranyho a furt dokola a bohuzel vetsina foru je prinejlepsim usmevna, nez ze by vylozene pobavila. No a dalsi problem je, ze se resi zbytecne moc veci, zachrana Rocketa, Rocketovo detstvi, vztah s Gamorou, Strazci jako takovy, Adam Warlock. Proste jak kdyby sem Gunn potreboval nacpat uplne vsechny hlasky a napady, co mu jeste zbyly. No a posledni problem je hudba, songy z minulejch dilu si clovek poustel jeste nekolik mesicu po skouknuti, ale obavam se, ze tady to fakt nehrozi, vylozene chytlavejch pisnicek tu fakt moc neni. Jak jsem psal na zacatku, furt je to nejlepsi z par poslednich MCU filmu (coz je vlastne svym zpusobem smutny), zaroven tu jsou super triky, fajnova akce a sympaticky herci, ale priste si radsi pustim znovu prvni dil.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Vlastne prijemny prekvapeni a po slabsim druhym dilu zase slusna zabava. Prvni komictejsi pulka ala Cesta do stredu Zeme je hodne fajn, clovek se musi kochat tim ujetym mikro svetem, tvurci se tady fakt vyradili a i kdyz triky nepatri k uplny spicce, rozhodne se na to moc pekne kouka. Druha pulka bohuzel sklouzne k typickymu Marvel digibordelu, kterej pripomina nejaky YA Star Wars, akce je sice fajn, zaporak je sice tradicne blb, ale aspon nevypada jak chcipacek a druhej zaporak potesi. Nicmene dej svizne odsejpa, sem tam padne nejaka fajn hlaska a herci jsou super sympataci, takze za me vlastne proc ne.

Ovládací panel
63. nej uživatel Česko
391 bodů