Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (124)

plakát

Evidence (2012) 

Aneb dyž se 4 postavy úplně debilní, je z toho found footage plný debilního chování. Filmařsky to nebylo úplně nanic, určite byly světlý momenty, ale ty postavy fakt byly over the top co do iracionálního chování a úplně základního pudu sebezáchovy.

plakát

Vládcové nebes (2024) (seriál) 

Slabší, než predchozí díla dua Spielberg / Hanks a to ve všech ohledech. Téma zajímavý, ale to samý se nedá říct o ději uz po 3. - 4. díle a už vůbec ne o postavách. Bratrstvo neohrožených jsem viděl naposledy (zároveň tedy i poprvé) cca pred 7 lety a dodnes si pamatuji postavy a jejich příběhy. To samé se dá říct o The Pacific. Když tady umře jedna z hlavních postav a já si na to vzpomenu až když ho zmíní v dalším díle někdo jiný, něco je špatně. To něco je jak už tu bylo řeceno slabej vývoj postav. Žádna nedostane prostor najít si cestu divákovi na takové úrovni, abych si řekl ALE NE. Už v 6. epizodě jsem to chtěl vzdát a dokoukal jsem to jen proto, že jsem to vydržel tak daleko. Letecké souboje také nejsou kdovíjak dechberoucí a většinou tam tak prostě jen jsou a skončej. Vrátí se 1 letadlo z 11 a mě, jako divákovi to je úplně jedno, protože i když obdivuju odvahu těch chlapů ve vzduchu, kteří tam byly skutečně, bojový scény mi to neuměli prodat. 3/5

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

True detective - It is not !Po dokoukání jsem poměrně zklamanej. Postavy plochý, všechno se řešilo tak napůl a toho detektivování tam bylo ještě míň. Jako samostatnej seriál bych to asi hodnotil o hvězdu více, hlavně kvůli prostředí, který mě bavilo a ani to duchovno tomu vyloženě neškodilo. ALE, to za předpokladu, že to nenese přívlastek TRUE DETECTIVE, od kterého čekám jistou kvalitu a hlavně tu DETEKTIVNÍ PRÁCI. Už tak jsem dost váhal mezi 1 a 2 hvězdami a s největší pravděpodobností si to rozmyslím a tu jednu tomu upálim.

plakát

Blood Machines (2019) 

Videoklip s 50min stopáží. Jako film to nefunguje a příběh tu není. Vizuálně a hlavně hudebně je to orgasmus. I tak je to max na 3/5 právě proto, že se to postrádá alespoň nějaké střípky příběhu, nebo nějaké pozadí. Potenciál tu byl obrovskej, jen se ho nikdo neobtěžoval chopit. V podstatě je víc děje v popisku, než v samotném snímku.

plakát

V/H/S/85 (2023) 

Nejhorší příspěvek do V/H/S série. Jednoznačne. Viral našel konečně náhradu. Bylo sice fajn vidět, že jsou některé příběhy propojené, ale už od  V/H/S 2 tomu chybí pořádný backstory. Škoda, že se od nalezení kazet upustilo nadobro, když i samotný příběh o jejich nalezení byl jedním z těch hororových.

plakát

On se bojí (2023) 

Cokoliv nad 3 hvězdy je pózerství. Nechápu, jak si mohl kdokoliv myslet, že ze 7 minutového, 10 let starého kraťasu bude svkělej materál na 180minutovou stopáž. Ari Aster je pro mě posledních pár let jako zjevení a jeden z nejelpších artových režisérů desetiletí. Ale někdy je potřeba rozeznat kde končí art a začíná prostě jen míchanice nápadů, které do sebe nezapadjí nejen jako celek, ale ani jako jednotlivé segmenty. I filmy, které zdánlivě nemají strukturu mají nějakou strukturu. Tady jsem bezmála 3 hodiny sledoval, jak Ari chrlí jeden nápad za druhým a přitom nic z toho co jsem viděl potom, nijak neobjasňovalo to, co jsem viděl předtím. Není to alegorie, není to satira a ani to není horor. A ze všeho nejvíc to není dobrý.

plakát

Infinity Pool (2023) 

Jako já se považuju za velikýho fanouška artovejch hororů, ale čeho je moc, toho je příliš. Crimes of the future bylo pro mě jako zjevení a např. po Possesor, nebo remaku Suspiria byl okamžitě v mých top 5. Pamatuju, jak byl pranýřovanej za to, že nic moc nového nepřinesl, snaži se šokovat za každou cenu a Cronenbergův rukopis v něm je, ale není to Cronenberg, jakého bychom si přáli. Infinity pool je v tom případě tohle všechno x10. první hodina byla napínavá a tajemná, ta druhá jen na obtíž. Tohle je fakt těžkej průměr, kterej nepřináší nic novýho, ani zapamatování hodnýho. Po dokoukání prostě nic není. Jen titulky. Žádný mrazení v zádech, žádná pachuť (snad jen z těch promarněných 2 hodin), prostě to nenechalo stopu. Jestli něco na tom filmu stojí za zapatování, tak je to asi hudba a kamera. Za to ty 2 hvězdy.

plakát

Still: Příběh Michaela J. Foxe (2023) 

O Michaelu J. Foxovi a jeho nemoci jsem věděl léta, ale nikdy jsem se nedostál dále, než shlédnutí pár rozhovorů. Po dokoukání STILL jsem měl pocit, že bych chtěl být aspon z poloviny tak odvážnej človek, jako je prave  J. Fox. Doporučuju každému, kdo je alespoň trochu do filmu (zejména pokud má Foxe spojeného s Návratem do budoucnosti). Dojemnej, ale i pozitivní energii vyzařující životopisnej dokument o člověku, který se i přes svou diagnózu a navzdory všemu, co mu život postavil do cesty nikdy nezastavil, aby si začal stežovat.

plakát

Veliká - Série 3 (2023) (série) 

Třetí série je zatím ta nejlabší. Bez Petera, který tvoří 50% zábavy to musí o to víc tahat naivní Kateřína spolu s ostatníma postavama a je díky tomu poznat, kdo byl v seriálu opravdu hlavní postavou. I tak super podívaná. Hlavě první polovina.

plakát

Smrtelné zlo: Probuzení (2023) 

No... Co k tomu rict? Navaznost na reboot z roku 2013 zadna a ani jako volmy pokracovani, nebo restart serie  se Rise kdo vi jak nepredvedl. A tech par odkazu na predchozi Evil Dead to nespasi. Potencial byl obrovskej, ale nijakou prvni polovinu ta sviznejsi druha proste nemela sanci utahnout A to i pres fakt, ze je to co do tempa i atmosfery ta lepsi polovina. Pritom by stacilo drzet se predlohy.  Pred 10 rokama reboot ukazal, jak se da osmdesatkova, beckova, hororova komedie s rozpoctem par tisic babek predelat na neco, co desi i sokuje a pritom na fanouska haze jednu inspiraci predlohou za druhou. Zaroven to na "obycejnyho" divaka (cti neznalyho predlohy) funguje i jen jako samostatne stojici snimek. Serial z roku 2015 zase navazoval na konec tretiho filmu a to ve stejnym duchu. Over the top beckovej gore a hlaskovani, ktery se jim nenechalo zahanbit.     Rise ma proste existencni krizi. Neni spis komedialni, jako filmy s Campbellem, neni to ani tak hororovy, jako predchozi film. Na predchudce to nenavazuje a ani jim to nepredchazi. Po 10 letech cekani to je dalsi z mnoha pokusu o vzkriseni znacky, diky kterymu fanousci sice o to vic ocenej vsechno co se jim libilo predtim, zaroven ale budou mit pri dokoukani uz vzdycky pachut toho, ze je tam ten jeden pokus, kterej mel sice snahu, ale nedosahuje ani vzdalene niceho z toho, ceho se povedlo dosahnout predchudcum. 3/5 za druhou pulku, masky a prakticky efekty. Potesila boomstick, motorovka a "come get some". Co naopak nepotesilo je vpodsate vsechno ostatni.