Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (50)

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Mel jsem vetsi ocekavani, ale uplne k zahozeni to taky nebylo. Je pravda za v prvnich trech ctvrtinach filmu se nic nedelo a konec to trcohu zachranil. Dal bych tomu 3.5*, ale kdyz jsem si rikal zdali bych dal filmu radsi 69% nebo 71% tak jsem zaokrouhlil nahoru, ackoliv na 80% to podle me urcite nebylo. Zajimave dilo, kteremu herci jiste dodali stavu. Ale zadna velkolepost!!!

plakát

Po krk v extázi (2004) 

Nudný a nezábavný film :\\, jinak to říci nemohu. Nedoporučuji "huličům" :DD

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Donedávna jsem neviděl žádný "dobrý" film western. Ale v tom je ta chyba a lituji toho, že jsem se jí dopustil. Od dnešní ČSFD projekce klasiky na přání jsem se rozhodl, jaký filmový žánr bude mým oblíbeným. Už se nemůžu dočkat až shlédnu dostupnou filmografii Clinta Eastwooda a pak klasiky jako je např. Tenkrát na západě apod. Film ačkoliv byl někdy zdlouhavý, stále měl své kouzlo z 60. let. Potvrdilo se mi, že starší filmy jsou dokonalejší (ne technicky, ale nápadem a genialitou příběhu). Mohu říct jen to, že jsem byl velmi PŘÍJEMNĚ překvapen a jelikož jsem nevěděl, co od toho mám čekat, o to větší zážitek jsem si z kina odnesl. 5+

plakát

Ve jménu vlasti (2011) (seriál) 

Na seriály jsem se pravidelně snad nikdy nedíval, ale říkám si, že asi začnu, protože Homeland mě k tomu velmi motivuje. Za rok 2011 je to určitě ve špičce nejlepších seriálů a měli by si ho dopřát rozhodně ti, kteří mají rádi trošku napínavější a drsnější typ seriálů. Velmi se mi líbí kamera, ale na druhou stranu jsou celkem předvídatelné jednotlivé scény. Ovšem v tom se Amerika snad nikdy nepolepší :).

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Rád jsem zavítal po dlouhé době na CSFD premiéru 3D představení, ovšem příběh byl velmi tupý. Efekty se sice ocenit daly, ale ty můžeme vidět v řadě současných amerických filmů. Nelíbila se mi obrovská předvídatelnost děje, již od začátku můžete čekat "Americano happy end". Princezna z Marsu Dejah se měla brát s velitelem protějšího kmene, aby mezi sebou uzavřeli mír. Ačkoli princezna spěchala, svatební obřad trval několik desítek minut filmu a hlavní postava John Carter byl mezi tím, zavřen ve vězení, postaven proti masivní armádě mimozemských tvorů a jako zázrakem všem těmto prvkům odolal a když byla princezna přesně u oltáře, John Carter přerušil svatbu a princeznu si nakonec vzal. Od mého oblíbeného režiséra Andrewa Stantona jsem očekával více.

plakát

Žena v černém (2012) 

Velmi dlouho jsem neviděl horror, u kterého bych se svým způsobem vylekal. Hodně se mi líbila role mého "dětského hrdiny" Radcliffa, kde už ani nevypadal jako student, nýbrž na dospěláka. U celého příběhu jsem ani jednou nenudil. Ocenit se dá nejen herecké obsazení, ale také, že má film hlavu a patu na rozdíl od typických amerických horrorů. Na druhou stranu lze vytknout předvídatelnost určitých momentů, nicméně v tomto žánru to není podstatnou věcí, protože se leknete stejně. Vřele doporučuji ve chvíli, kdy jste si k sobě domů pozvali partnera/partnerku a chcete ji/ho jemně vylekat.

plakát

Lovci hlav (2011) 

Thriller není mým oblíbeným žánrem, ale jakožto projekce filmu v kině byla příjemná změna od ostatních druhů filmů. Je pravda, že chvílemi to bylo nežádoucí peklo, některé brutální prvky mi do filmu nezapadly. Celkem se mi líbila i režie a herecké obsazení, protože na norské snímky se nedívám moc často, bylo to decentně odlišné od Amerických thrillerů. Tento obraz bych doporučil všech, kterým nevadí chvliky násilí a drobně drsnější některé části filmu.

plakát

Tintinova dobrodružství (2011) 

Na tento animovaný kousek jsem se vysloveně těšil, Ale bohužel jsem si z kina odnesl zklamání. Předpokládal jsem, že film nebude tolik infantilní a že bude více zaměřen na reálné dění. Animace byla zatím asi nejdokonalejší, kterou jsem viděl. Na začátku filmu mi hlavou probíhali myšlenky: "Ten animák bude hodně povedenej". Ale v momentě, kdy začali "vtipy" kapitána Haddocka a přechytralého Tintina, kdy nastalo několik chvílí, jak Tintin s kapitánem prchají před kulomety a záhadně je nikdy nikdo netrefil, změnil jsem názor. Podle mě si film nezaslouží tak dobré hodnocení, jaké momentálně má. 2,5*

plakát

Klub sráčů (2000) 

Příběh se mi zdál tupý, ale narozdíl od jiných "trapáren" mě film rozesmál. Nedivím se lidem, kteří ohodnotili Odpadem, ale zároveň se nedivím uživatelům, kteří dali více jak ***.