Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (28)

plakát

Osudová láska Jany Eyrové (2006) (seriál) 

Jana i pan Rochester jsou zahraní dokonale a jejich společné scény jsem úplně "žrala" :-) Podle mě nejlepší zpracování.

plakát

Gejša (2005) 

Romantika, jak má být. Viděno potřetí a tentokrát jsem se na film opravdu těšila. S každým dalším zhlédnutím se mi víc a víc líbí a už nemám hvězdičky, které bych mohla přidat. Český dabing moc povedený.Tenhle režisér a autor hudby by měli zpracovat Janu Eyrovou, aby to konečně jednou dopadlo dobře.

plakát

Jana Eyrová (2011) 

Nevím proč, ale knihu Jana Eyrová se ještě nepodařilo zfilmovat tak, aby příběh vystihla. A že už těch pokusů bylo... Na tomhle se mi moc líbil ústřední pár a to, že se film dost věrně držel předlohy, ale jinak - retrospektiva rušivá, některé scény byly přehrávané, jiné zbytečně rádoby akční, celkově mi to přišlo takové povrchní a pro nečtenáře nesrozumitelné. Spolu s českým seriálem však patří k těm podařenějším adaptacím. PS: Oficiální text distributora (viz výše) je mizerný.

plakát

Mladí srdcem (2007) 

V televizi jsem chytila jenom náhodným přepínáním, naštěstí od začátku, protože jsem se od toho pak celý 2 hodiny nemohla odtrhnout... Koukala jsem, usmívala se a brečela a říkala si, že jsem už dlouho nic tak opravdu pěknýho neviděla. Doufám, že budou brzo opakovat a že staříci třeba někdy dorazí do ČR :-)

plakát

Sedm samurajů (1954) 

Sedm statečných mám se vším všudy ráda, ale když jsem teď viděla Sedm samurajů, tak tam je z nich všechno, víc srandy a navrch pár silných okamžiků, které v pozdější, teď už můžu říct v podstatě kopii, chybí. Pro mě velké překvapení.

plakát

Šance pro lásku (1995) 

Knihu jsem četla před pár lety, nebyla to žádná bomba, taková oddychovka; ale tento film byl teda úplně o ničem, ani nevím, proč jsem to dokoukala do konce.

plakát

Bratři Lví srdce (1977) 

Předlohou filmu je nádherná kniha se strhujícím příběhem, kterou se bohužel podle mého názoru nepodařilo na plátno přenést tak, aby zanechala stejně intenzivní zážitek. Moc ráda bych dala za pět*, ale nemůžu...(hlavně hudba a představitel Jonatána mi nesedli)

plakát

Terminál (2004) 

Milý film a bezvadný Tom Hanks...

plakát

Cirkus Humberto (1988) (seriál) 

Spolu s F.L.Věkem nejlepší "český" seriál, místy tak dojemný jako ústřední melodie... pan František Filip prostě umí! Kromě dokonalého zpracování má v sobě ještě něco, co vás chytne za srdce. Obzvlášť poslední asi dva díly, krása.

plakát

F. L. Věk (1970) (seriál) 

Spolu s Cirkusem Humberto nejlepší český seriál, po všech stránkách dokonalý, "vymazlený", prostě krása! (a vůbec to není nuda:-))